Liity verkostomme!

Maatalous

Expo 2015: Komissio käyttää EXPO 2015 etsimään keinoja vahvistaa elintarvikkeiden ja ravinnon turvallisuus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EXPO 2015 -tutkimusohjelmansa tuloksena EU tarjoaa tänään (15. lokakuuta) saataville joukon asiantuntijasuosituksia tieteen ja tutkimuksen roolista elintarvike- ja ravintoturvan parantamisessa, josta on puhuttu tämän vuoden yleisnäyttelyssä. .

Ennen Milanossa EXPO 2015 -näyttelyn päättymistä lokakuun lopussa Euroopan komissio suhtautuu tänään myönteisesti uusiin suosituksiin siitä, miten eurooppalainen tutkimus ja innovaatiot voivat parantaa elintarvike- ja ravintoturvaa kaikkialla maailmassa. Neuvonnalla varmistetaan vahva perintö komission läsnäolosta EXPO: lla, joka on omistettu maailmanlaajuisten ruoka- ja ravitsemushaasteiden teemalle.

Suositukset on laatinut Franz Fischlerin johtama riippumaton EU: n tiedekomitea, ja ne päättävät EU: n tieteellisen ohjelman EXPO 2015 -tapahtumassa, jota koordinoi Euroopan komission yhteinen tutkimuskeskus (YTK). Tulokset ovat osa laajempaa tieteellistä tietoa elintarviketurvasta ja tarjoavat suuntaviivoja tutkimus- ja innovaatiotoimille EU: n ja kansainvälisellä tasolla tulevaisuudessa.

Mainos

YTK: sta vastaava koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheilukomissaari Tibor Navracsics totesi: "Jatkuva tieteellinen kehitys on tarpeen, jotta voimme varmistaa turvallisen ja ravitsevan ruoan kaikille. Olen tyytyväinen tutkijoiden, päättäjien, teollisuuden suuriin ponnisteluihin edustajat ja kansalaiset keräämään todisteita elintarviketurvan haasteista. Nämä suositukset ovat todella arvokas perusta tuleville tutkimustoimille EU: n tasolla. "

EU: n tieteellisen ohjauskomitean puheenjohtaja Franz Fischler sanoi: "Elintarvike- ja ravintoturvan saavuttaminen vaatii päättäjiltä vahvaa sitoutumista. Olemme nähneet tämän sitoutumisen Expo-puolivuotiskauden ajan. Näiden suositusten tulisi olla muistutus EU: n tutkimus- ja innovaatiotoiminnan vahvistamisesta. taata elintarvikkeiden ja ravintoturvan maailmanlaajuisesti ja lopettaa maailman nälkä. "

Keskeisenä suosituksena tiedekomitea kehottaa EU: ta työskentelemään yhteistyökumppaneidensa kanssa perustamaan kansainvälinen elintarvike- ja ravitsemusturvan asiantuntijapaneeli vahvistamaan tätä aihetta koskevia tutkimustoimia. Muita havaintoja ovat tarve lisätä päätöksentekijöiden ja kuluttajien / kansalaisten tietoisuutta elintarviketurva-asioista. parantaa viljelijöiden, tutkimuslaitosten, hallitusten ja teollisuuden välistä yhteistyötä ja kannustaa innovaatioita koko elintarvikeketjussa - maatilasta ruokalajiin - useilla rahoitusvälineillä, myös EU: n tasolla.

Mainos

Suositukset esitettiin komissiolle korkean tason konferenssissa päivässä ennen Maailman elintarvikepäivää. Tutkimuksen, tieteen ja innovoinnin vastuuhenkilö Carlos Moedas on tyytyväinen tuloksiin; Maataloutta ja maaseudun kehittämistä käsittelevä Phil Hogan ja terveys- ja elintarviketurvallisuudesta vastaava Vytenis Andriukaitis, joka osallistui EXPO 2015 -ohjelman päättäviin tapahtumiin.

Tausta

EU: n tieteellisen ohjauskomitean suositukset perustuvat laajalti komitean huhtikuussa ennen EXPO 2015: n alkua julkaisemaan keskusteluasiakirjaan. Ne heijastavat yli 300 yliopiston ja tutkimuslaitoksen verkkokuulemisen ja kuuden kuukauden työ ja yli 200 työpajaa, jotka järjestettiin osana EU: n tieteellistä ohjelmaa EXPO 2015: ssä.

Yhteinen tutkimuskeskus on koordinoinut EU: n läsnäoloa Milanon EXPO-messuilla. Tavoitteena on tuoda esiin EU: n rooli elintarvikkeisiin liittyvien haasteiden ratkaisemisessa maailmanlaajuisesti. Yhteensä tämän vuoden EXPO-tapahtumaan on osallistunut yli 145 maata.

Linkit

EU: n tieteellinen ohjauskomitea Suositus Asiakirja postitse EXPO2015

Kansainvälinen konferenssi Globaalin elintarvike- ja ravintoturvan vahvistaminen tutkimuksen ja innovaatioiden avulla - Expo 2015: n kokemukset

EU: n tieteellinen ohjauskomitea

Keskusteluasiakirja

EU EXPO Factsheet

EU EXPO verkkosivuilla

Twitter: #EUExpo2015

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio toteuttaa toimenpiteitä, joilla lisätään maanviljelijöiden kassavirtaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla viljelijät voivat saada enemmän yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukia. Tällä toimenpiteellä tuetaan ja lisätään kassavirtaa viljelijöille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä ja epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutuksista kaikkialla EU: ssa. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kärsineet syvästi tulvista.

Toimenpiteen avulla jäsenvaltiot voivat maksaa tulotukea ja tiettyjä maaseudun kehittämisohjelmia viljelijöille, joilla on korkeampi ennakkomaksu, enintään 70 prosenttia (50 prosentista) suorista tuista ja 85 prosenttia (75 prosenttia) maaseudun kehittämistuista. EU: n talousarvion suojaamista koskevat suojatoimet ovat voimassa, joten maksut voidaan maksaa kerran valvontaa ja tarkastuksia on saatu päätökseen ja 16. lokakuuta 2021 alkaen suorien tukien osalta. Euroopan komissio on antanut tukea elintarvikealalle koko COVID-19-kriisin ajan lisäämällä joustavuutta ja erityisiä markkinatoimenpiteitä. Lisää tietoa tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa