Liity verkostomme!

Talous

Työllisyys: Lähes 30,000 työntekijät tukevat Euroopan globalisaatiorahaston aikana 2013-2014

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

MigrantWorkersVuosina 2013-14 Euroopan globalisaatiorahasto (EGR) auttoi kaikkiaan 27,610 XNUMX työntekijää, jotka oli irtisanottu talouskriisin ja globalisaation vaikutusten vuoksi, löytämään uusia työpaikkoja. Uusi raportti  osoittaa, että EGR myönsi tänä aikana yli 114.4 miljoonaa euroa työntekijöiden avustamiseen 13 jäsenvaltiossa (Itävallassa, Belgiassa, Tanskassa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa, Puolassa, Romaniassa ja Espanjassa) siirtymävaiheessa ja kohti uusia työmahdollisuuksia. EGR: n rahoitukseen lisättiin vielä 94.1 miljoonaa euroa kansallisista varoista.

Työllisyydestä, sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komissaari Marianne Thyssen totesi: "Aikana, jolloin julkiset resurssit ovat rajalliset, EGR on tarjonnut tervetullutta tukea globalisaation tai kriisin aiheuttamista joukkovähennyksistä irtisanotuille työntekijöille. Henkilökohtaisesti ja kohdennetusti Olemme tukeneet joidenkin kaikkein heikoimmassa asemassa olevien työntekijöiden siirtymistä uusille työpaikoille, mikä on johtanut rohkaisevaan lähes 50 prosentin uudelleen työllistymiseen.

EGR: n raportti antaa yleiskatsauksen vuosina 2013--2014 jätetyistä tukitoimenpiteistä ja sisältää myös tuloksia useista tapauksista, joista loppuraportit saatiin vuosina 2013--2014. Se osoittaa, että puolet EGR-toimenpiteisiin osallistuneista työntekijöistä (7,656/15,245) löysi uuden työpaikan tai aloitti itsenäisen ammatinharjoittamisen. Tuolloin 667 henkilöä osallistui koulutukseen tulevaisuuden työllistettävyyden parantamiseksi. Jäsenvaltiot ilmoittivat, että asianomaisten työntekijöiden henkilökohtainen tilanne, työllistyvyys ja itseluottamus olivat selvästi parantuneet EGR: n avun ja palveluiden ansiosta.

Mainos

Tulokset työmarkkinoille palaamisesta ovat rohkaisevia ottaen huomioon vaikean työmarkkinatilanteen useimmissa jäsenvaltioissa ja kun otetaan huomioon, että EGR tukee työntekijöitä erityisen vaikeissa olosuhteissa. Monet toimenpiteet koskevat joukkovähennyksiä tietyllä alueella, joilla on usein jo korkea työttömyysaste. On myös huomattava, että tuetut työntekijät ovat usein heikosti koulutettuja tai heillä on muita haittoja työnhakijoina.

Tausta

Avoimempi kauppa muun maailman kanssa johtaa yleiseen hyötyyn kasvulle ja työllisyydelle, mutta se voi myös maksaa työpaikkoja, erityisesti haavoittuvilla aloilla ja heikosti koulutettujen työntekijöiden keskuudessa. Siksi komissio ehdotti ensin rahaston perustamista auttamaan globalisaation seurauksiin sopeutuvia. EGR on saanut toimintansa aloittamisesta vuonna 2007 136 hakemusta. Noin 550 miljoonaa euroa on maksettu 128,331 XNUMX työntekijän auttamiseksi.

Mainos

EGR tarjoaa rahoitusta konkreettisille toimille, joiden avulla erotetut työntekijät voivat parantaa heidän työllistettävyyttään ja löytää uusia työmahdollisuuksia. EGR: n etuna on, että sitä voidaan käyttää toimenpiteiden rahoittamiseen kunkin työntekijän erityisolosuhteiden mukaan. Tällaisia ​​toimenpiteitä ovat:

  • Intensiivinen, henkilökohtainen työnhakutuki;
  • erilaisten ammatillisen koulutuksen, ylös taitojen ja uudelleenkoulutustoimia;
  • väliaikaisia ​​kannustimia ja korvaukset kesto aktiivisia toimenpiteitä
  • tuki yritysten perustamiselle ja
  • mentorointi koko prosessin ajan.

- rahasto jatkuu 2014-2020-kauden aikana EU: n solidaarisuuden ilmaisuna, ja sen toimintaa on parannettava edelleen. Sen laajennettu soveltamisala tällä kaudella sisältää työntekijät, jotka on irtisanottu talouskriisin vuoksi, sekä määräaikaiset työntekijät, itsenäiset ammatinharjoittajat. Siihen sisältyy poikkeuksena vuoden 2017 loppuun saakka nuoret, jotka eivät ole työssä, koulutuksessa tai koulutuksessa (NEET) ja asuvat alueilla, jotka ovat tukikelpoisia. Nuorten työllisyyttä (YEI), enintään määrä, joka vastaa tuettujen irtisanottujen työntekijöiden määrää.

EGR antaa jäsenvaltioille mahdollisuuden toimia tehokkaammin irtisanomisista kärsivillä alueilla avustettujen ihmisten määrän sekä tuen laajuuden, keston ja laadun suhteen kuin se olisi ollut mahdollista ilman EGR: n rahoitusta. EU: n varojen avulla he voivat reagoida joustavammin ja sisällyttää suunnitelmiinsa hyvin yksilöllisiä toimia, jotta he voivat omistaa enemmän hoitoa tietyille väestöryhmille (esim. Yli 50-vuotiaat, maahanmuuttajataustaiset, vammaiset tai vain vammaiset) peruskoulutus ja taidot).

Lisätietoja

Euroopan globalisaatiorahasto - usein kysyttyjä kysymyksiä

Uutinen työllisyyden pääosaston verkkosivustolla

EGR: n verkkosivuston

Videouutislähetyksiä

Eurooppa toimii taistella kriisiä: Euroopan globalisaatiorahasto elvytetty

Ylöspäin ja globalisoituneessa maailmassa - Euroopan globalisaatiorahasto

Komission viimeisin kauppa- ja työllisyysraportti.

seurata Marianne Thyssen että sosiaalinen Eurooppa Twitterissä

Tilaa Euroopan komission ilmainen sähköposti uutiskirjettä työllisyys-, sosiaali- ja osallisuus

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa