Liity verkostomme!

Talous

Kaksi hanketta päättyy - mutta muuttoliikkeen ja integraation taistelu jatkuu

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

MigrantWorkersJim Gibbonsin lausunto

Jos Eurooppa haluaa säilyttää nykyisen tavara- ja palvelutuotantonsa, sen on toivotettava tervetulleeksi 56 miljoonaa muuta maahanmuuttajaa vuoteen 2050 mennessä kompensoimaan syntyvyyden laskua. Se ei ole sellainen tosiasia, joka menisi hyvin joillekin Euroopan populistipuolueille ja tietyille tiedotusvälineille, mutta luku on peräisin Kansainväliseltä työjärjestöltä. ILO: n työvoiman maahanmuuttoyksikön päällikkö kertoi suoraviivaisesti tosiasian suurelle joukolle ihmisiä, jotka ovat jo sitoutuneet taistelemaan integraation puolesta konferenssissa, joka merkitsi kahden maahanmuuttajien elämän parantamiseen tähtäävän projektin loppua Euroopassa. Projektit ovat saattaneet päättyä, mutta asianosaiset lupasivat jatkaa taistelua - vaikka nykyinen rahoitus on loppumassa. Hankkeita rahoittivat yhdessä EU: n kotouttamisrahasto ja niitä johtanut Euroopan neuvosto.

Lyhenteellä DELI tunnettu talouden monimuotoisuus ja paikallinen integraatio pyrkivät korostamaan maahanmuuttajien asemaa laajemmassa taloudessa ja kannustamaan muita maahanmuuttajia aloittamaan toimintansa. Se perustui "monimuotoisuuden edun" periaatteeseen, jossa eri kansojen moninaisuus on tapa rikastuttaa tuotteiden, palvelujen ja tapojen toimia tarjoamalla erilaisia ​​lähestymistapoja, jotka johtuvat ihmisten erilaisesta alkuperästä.

Mainos

Sen taustalla oleva teoria oli, että yksittäisillä kaupungeilla voi olla avain sen toteuttamiseen, ollakseen lähempänä mukana olevia ihmisiä, ja yhteensä kymmenen kaupunkia osallistui. Kaupunginhallinnot liittyivät kansalaisyhteiskunnan, kouluttajien ja paikallisten yritysten kanssa auttamaan. Useita erittäin onnistuneita maahanmuuttajien omistamia yrityksiä perustettiin, ja kiinnostus oppia lisää on ollut suurta. Jotkut maahanmuuttajayritykset ovat voittaneet merkittäviä tarjouskilpailuja kaupunkien hallintojen kanssa. Toinen hanke, Communication for Integration, CV4i, toimi vastaavalla pohjalla yhteistyössä yksitoista kaupunkia tavoitteenaan torjua erilaisia ​​negatiivisia huhuja, jotka levittävät vasta saapuvista maahanmuuttajista, kouluttamalla paikallisia ihmisiä torjumaan maahanmuuttajista peräisin olevia kaupunkimyyttejä .

Projektit käynnistettiin tammikuussa 2014, mutta Brysselissä pidettyyn loppukokoukseen osallistuneet päättivät jatkaa työtä, etsiä muita rahoituslähteitä ja olla yhteydessä uusien kumppaneiden kanssa sen toteuttamiseksi. Kuten yksi edustaja huomautti, on vielä pitkä tie kuljettavana. Siirtotyöläisten yrittäjien on usein vaikeampaa saada pääomaa, saada pankit ja mahdolliset kumppanit luottamaan heihin.

Lisäksi maahanmuuttajaryhmien työttömyys on 22 prosenttia - kaksinkertainen EU: n keskiarvoon verrattuna, kun taas 44.3 prosenttia kokee köyhyyden ja syrjäytymisen riskin, kun EU: n keskiarvo on 24.8 prosenttia. Ja kyllä, tämäkin luku on pelottavan korkea, mutta kuten Irena Guidikova, Euroopan neuvoston kulttuurienvälisten kaupunkien ohjelmapäällikkö, kertoi edustajille, että jos yhteiskunta vähättelee maahanmuuttajien oikeuksia, se tarkoittaa, että he todennäköisesti myös heikentävät jokaisen kansalaisen oikeuksia , paikalliset mukaan lukien. Hän sanoi, että kaikkialla Euroopassa sitoutumista ihmisoikeuksiin pidetään itsestäänselvyytenä.

Mainos

Katso Jim Gibbonsin video 'Them, Us & We' täältä.

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa