Liity verkostomme!

Maatalous

Euroopan parlamentin jäsenet Expo Milanilla: EU: n on tehtävä enemmän työtä maailmanlaajuisen elintarviketurvan parantamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ruokaEU: n on tehostettava toimiaan elintarvikkeiden laadun ja turvallisuuden varmistamiseksi EU: ssa ja vauhdittamaan köyhimpien maiden reilua kauppaa, totesivat maatalous-, teollisuus- ja kansainvälisten kauppakomiteoiden parlamentin jäsenet Milanon Expo-lehdistötilaisuudessa torstaina. Valtuuskunta vieraili Milanon Expo-messuilla edistääkseen toimia maailmanlaajuisen elintarviketurvan parantamiseksi, ruokahävikin torjumiseksi ja terveellisten elämäntapojen edistämiseksi. 

"Ruoka on ihmisoikeus, mutta se voi olla tehokas vain, jos kaikilla on tarpeeksi ruokaa syötäväksi. Tätä ei tapahdu nyt Euroopassa tai muualla maailmassa. EU: ssa on sekä ruokahävikkiä että aliravitsemusta, mikä vaikuttaa lähes 20 miljoonaan perheeseen", sanoi Clara Eugenia Aguilera Garcia (S&D, ES), maatalouden ja maaseudun kehittämisen komitean varapuheenjohtaja.

"Yhteiselle maatalouspolitiikalle on nyt enemmän kuin koskaan syy. Eurooppa ei voi luopua omasta elintarviketuotannostaan, se ei voi luottaa ulkomailta peräisin olevaan ruokaan. Meidän on myös lyhennettävä elintarvikeketjua", hän lisäsi ja totesi, että "maanviljelijät ja kalastajat ovat ketjun heikoin lenkki ", ja heidän asemaansa vähittäiskauppiaiden suhteen on vahvistettava.

Mainos

Käytä kauppasopimuksia köyhimpien maiden kehitykseen 

"Elintarvikkeiden kansainväliselle kaupalle on nyt ominaista vääristymät ja spekulaatiot. Tämän poistamiseksi meidän on ensin vahvistettava sääntöihin perustuva WTO-järjestelmä ja viimeisteltävä Dohan kierros", totesi kansainvälisen kaupan puheenjohtaja Bernd Lange (S&D, DE). kauppakomitea. "Tarvitsemme epäsymmetrisiä kauppasopimuksia kehitysmaiden kanssa parantaaksemme heidän elintarviketurvallisuuttaan ja auttaaksemme heitä kehittämään omaa elintarviketuotantoa. Tuotteidensa laadun parantaminen vastaamaan normejamme parantaa myös niiden kauppamahdollisuuksia. Kauppasopimuksiin on sisällytettävä työ- ja ympäristöstandardit ruokaa tuottavien ihmisten elinolot ", hän sanoi.

Tutkimus ja innovaatiot auttavat lisäämään elintarviketurvaa   

Mainos

"EU: lla on edessään suuria elintarvikehaasteita" ja "tutkimuksen ja innovoinnin rooli on ratkaisevan tärkeä ratkaisujen löytämisessä", sanoi teollisuuden, tutkimus- ja energiavaliokunnan varapuheenjohtaja Patrizia Toia (S&D, IT) ja totesi, että EU: n tutkimusrahastot edistävät jo merkittävästi elintarvikkeiden laadun, tuotantoprosessien, logistiikan ja kestävyyden innovaatioiden edistämistä. "Euroopan parlamentin ansiosta Euroopan teknologiainstituutti (EIT) keskittyy ensi vuonna myös elintarvikkeisiin liittyviin haasteisiin. Meidän on käytettävä Expon luomaa vauhtia toimitukseen ja kehotamme voimakkaasti komissiota säilyttämään tai jopa lisäämään EU: n rahoitusta ", hän totesi.

Tausta

Milano Expo 30: n virallisen avaamisen aattona 2015. huhtikuuta antamassaan ei-sitovassa päätöslauselmassa parlamentti kehottaa EU: ta käyttämään tapahtumaa rohkaisemaan kestäviä maatalouden käytäntöjä, edistämään toimitusketjun oikeudenmukaisuutta ja torjumaan ruokahävikkiä ja aliravitsemus, lopullisena tavoitteena on vahvistaa maailman elintarviketurvaa.

Maatalouden, teollisuuden ja kansainvälisen kaupan komiteoiden valtuuskunta vieraili Milanon messuilla 18. ja 19. kesäkuuta. Kehitys- ja ympäristökomiteat seuraavat myöhemmin.

Euroopan parlamentin valtuuskunta vierailee Expo Milan 2015 -tapahtumassa

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa