Liity verkostomme!

Talous

Komissio laatii toimintasuunnitelman oikeudenmukaisempaan ja kasvua suosivia verojärjestelmiä Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

moneygraphKomission jäsenten kollegio kävi 27. toukokuuta suuntaa-antavan keskustelun toimenpiteistä, joilla yritysverotuksesta tehdään oikeudenmukaisempi, kasvua edistävä ja läpinäkyvä. Sovittiin, että yritysverotukseen tarvitaan uusi EU: n lähestymistapa veron väärinkäytön torjumiseksi, kestävien tulojen varmistamiseksi ja paremman liiketoimintaympäristön luomiseksi sisämarkkinoilla.

Eurosta ja työmarkkinaosapuolten vuoropuhelusta vastaava varapresidentti Valdis Dombrovskis sanoi: "Haluamme, että yritysverotus on oikeudenmukaista ja kasvua edistävää. Jokaisen yrityksen, joko suuren tai pienen, on maksettava osuutensa verosta siellä, missä se tuottaa voittonsa. Yritysverotus on jäsenvaltioiden vastuulla, mutta EU: n on asetettava selkeät ja uudistetut puitteet oikeudenmukaiselle ja kilpailukykyiselle yritysverotukselle. "

Talous- ja rahoitusasiat, verotus ja tulli Pierre Moscovici sanoi: "Nykyinen lähestymistapa yritysverotukseen ei enää sovi tämän päivän todellisuuteen. Käytämme vanhentuneita työkaluja ja yksipuolisia toimenpiteitä vastaamaan digitalisoidun, globalisoituneen talouden haasteisiin. Oikeudenmukaisemman verotuksen ja vähemmän sisämarkkinoiden pirstaloitumisen vuoksi meidän on tarkistettava perusteellisesti yhteisöverokehys EU: ssa. Suurten, pienten ja keskisuurten yritysten olisi voitava hyötyä sisämarkkinoista tasavertaisesti. "

Mainos

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on asettanut veropetosten ja veronkierron torjunnan tämän komission tärkeimmäksi poliittiseksi prioriteetiksi. Päätavoitteena on varmistaa, että yrityksiä verotetaan siellä, missä niiden voitto syntyy, eivätkä ne voi välttää oikeudenmukaisen vero-osansa maksamista aggressiivisella verosuunnittelulla.

Tärkeä ensimmäinen askel otettiin maaliskuussa 2015, kun komissio esitteli toimenpidepaketin tehostamiseksi verojen avoimuus EU: ssa.

Kollegio päätti tänään omaksua kattavamman lähestymistavan yhtiöverotuksen parantamiseksi EU: ssa ottaen huomioon myös tällä alalla käynnissä olevat kansainväliset uudistukset. Tämän päivän suuntaa-antava keskustelu pohjautuu kesäkuussa toimitettavaan toimintasuunnitelmaan, joka sisältää strategian, jolla käynnistetään uudelleen EU: n tason käyttöönottoa koskevat toimet. Yhteinen yhdistetty yhtiöveropohja (CCCTB), panna täytäntöön veronkierron vastaisia ​​toimenpiteitä, joita kehitetään kansainvälisellä tasolla OECD: ssä, ja vahvistaa edelleen verotuksen avoimuutta samalla kun otetaan huomioon tarve vahvistaa veroympäristön tehokkuutta yrityksille sisämarkkinoilla.

Mainos

Tausta

Hänen heinäkuu 2014 Poliittiset suuntaviivatPresidentti Juncker sanoi: "Tarvitsemme lisää oikeudenmukaisuutta sisämarkkinoillamme. Tunnustamalla jäsenvaltioiden pätevyys verojärjestelmissään, meidän tulisi tehostaa pyrkimyksiämme veropetosten ja veropetosten torjumiseksi, jotta kaikki antaisivat oikeudenmukaisen osuutensa."

Komissio täyttää nopeasti työohjelmassaan tehdyt sitoumukset veronkierron ja veronkierron torjumiseksi ja sen varmistamiseksi, että yritykset maksavat veroja siellä, missä ne tuottavat voittoa.

Komissio ehdotti 18. maaliskuuta verotuksen avoimuuspakettia avoimuuden ja yhteistyön lisäämiseksi jäsenvaltioiden välillä yhteisöverokysymyksissä. Keskeinen osa pakettia oli ehdotus veropäätösten automaattisesta tietojenvaihdosta. Tämä ehdotus sai valtiovarainministerien yksimielisen poliittisen tuen epävirallisessa Ecofin-neuvostossa Riiassa huhtikuussa. Jäsenvaltiot keskustelevat siitä nyt teknisellä tasolla tavoitteenaan päästä sopimukseen vuoden loppuun mennessä.

Verotuksen avoimuuspaketissa komissio ilmoitti myös esittävänsä ennen kesää "yritysverotusta koskevan yksityiskohtaisen toimintasuunnitelman, jossa esitetään komission näkemykset oikeudenmukaisesta ja tehokkaasta yritysverotuksesta EU: ssa ja ehdotetaan useita ideoita saavutettavaksi Tämä".

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa