Liity verkostomme!

Talous

Kreikalla "ei ole varaa IMF: n takaisinmaksuun" kesäkuussa - ministeri

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kreikka ei voi maksaa takaisinmaksua Kansainväliselle valuuttarahastolle (IMF), joka erääntyy 5. kesäkuuta, koska sillä ei ole rahaa, sisäministeri sanoo.

"IMF: n neljä erää kesäkuussa ovat 1.6 miljardia euroa, näitä rahoja ei anneta eikä niitä anneta", Nikos Voutsis (kuvassa) kertoi Kreikan TV: lle.

Kreikan on päästävä sopimukseen IMF: n ja EU: n kanssa varmistaakseen lopullisen erän toimielimiltä saamastaan ​​takaisinmaksusta.

Mainos

Valtiovarainministeri kertoi sillä välin BBC: lle edistymistä.

Yanis Varoufakis sanoi, että Kreikka oli työskennellyt kovasti saavuttaakseen lainanantajiensa kanssa tekemänsä sopimuksen loppuun ja että nyt kansainvälisten instituutioiden tehtävä on vastata.

"Kreikka on tehnyt valtavia edistysaskeleita päästäkseen sopimukseen", hän kertoi Andrew Marr Show'lle.

Mainos

"Laitosten on nyt tehtävä osansa. Olemme tavanneet heidät kolme neljäsosaa matkan, heidän on tavattava meidät neljäsosa matkasta."

Kreikan sisäministeri Nikos Voutsis on "vasemmistolainen" kovassa vasemmistolaisessa Syriza-puolueessa, mutta sitä ei pidä jättää huomiotta kuten hallituksen sisällä tai merkityksetöntä.

Hän on yksi monista erilaisista äänistä kaappipöydän ympärillä vaihtelevalla vaikutusalueella. Joten hänen kommenttejaan siitä, että Kreikka ei voi eikä tule maksamaan IMF: lle 1.6 miljardia euroa ensi kuussa, ei pidä täysin alentaa.

On olemassa teoria, jonka mukaan pääministeri Alexis Tsipras sallii ministereidensä päästää höyryä haastatteluissa saadakseen vipuvaikutusta neuvotellessaan velkojien kanssa Brysselissä tai Berliinissä.

On myös totta, että Ateena on syrjäyttänyt Kreikan valtiovarainministerin Varoufakisin. Tsiprasin on sovittava henkilökohtaisesti kaikista keskusteluista troikan (EY, EKP ja IMF) kanssa.

Kreikan hallitus, EU ja IMF ovat lukkiutuneet neljän kuukauden neuvotteluihin taloudellisista uudistuksista, jotka IMF: n ja EU: n mukaan on pantava täytäntöön ennen kuin lisää rahaa on saatavilla.

Kreikan viimeisin käteispanos kansainvälisiltä velkojilta oli elokuussa, ja lopullinen 7.2 miljardin euron erä sen kahdesta 240 miljardin euron EU-IMF-pelastustoiminnasta katsotaan nyt elintärkeäksi.

Ensin sen on kuitenkin noudatettava 5. kesäkuuta takaisinmaksuaikaa. Jos se ei pääse sopimukseen kumppaneidensa kanssa, pelätään, että se voisi laiminlyödä lainansa.

Kreikka lukumäärinä

320 miljardia euroa - Kreikan velkavuori

240 miljardia euroa - eurooppalainen pelastuspalvelu

  • € 56bn Kreikka on velkaa Saksalle
  • 177% maan velka suhteessa BKT: hen
  • 25% BKT: n lasku vuodesta 2010
  • 26% Kreikan työttömyysaste
Reuters

Se voisi ajaa Kreikan hallitusta poistumaan yhtenäisvaluutasta, joka tunnetaan myös nimellä Grexit.

"Se olisi katastrofi kaikille asianosaisille", Varoufakis sanoi

"Se olisi katastrofi ensisijaisesti Kreikan yhteisötaloudelle, mutta se olisi myös alku yhteisen rahan hankkeen päättymiselle Euroopassa.

"Kun syötät ihmisten mieleen, sijoittajien mieleen ajatuksen siitä, että euro ei ole jakamaton, on vain ajan kysymys, ennen kuin koko asia alkaa kehittyä."

Kreikka on suljettu joukkovelkakirjamarkkinoilta, ja nykyisessä umpikujassa Ateena on pyrkinyt täyttämään velkasitoumuksiaan ja maksamaan julkisen sektorin palkkoja ja eläkkeitä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa