Liity verkostomme!

Talous

Muuttoliike: EP keskusteli EU: n toimet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150520PHT57454_originalEuroopan parlamentin puhemies Martin Schulz avasi keskustelun maahanmuutosta

Euroopan parlamentin jäsenet keskustelivat toukokuun 20-kokouksessa. Euroopan komissio aikoo puuttua suureen määrään siirtolaisia, jotka pyrkivät pääsemään Euroopan unioniin ja vaarassa usein henkensä merellä. Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans ja muuttoliikekomissaari Dimitris Avramopoulos ilmoittivat joukosta toimenpiteitä, muun muassa hätämekanismin maahanmuuttajien siirtämiseksi, uudelleensijoittamisohjelman EU: n ulkopuolisista maista tulevien siirtolaisten siirtämiseksi ja lisää varoja rajojen turvaamiseksi.

Neuvoston puheenjohtajavaltion edustaja Zanda Kalniņa-Lukaševica oli tyytyväinen komission aloitteeseen ja EU: n ulkorajaviraston Frontexin resurssien kolminkertaistamiseen. Hän lisäsi, että hallitukset ovat myös päättäneet perustaa EU: n sotilasoperaation, jonka tarkoituksena on "rikkoa ihmisten salakuljettajien liiketoimintamalli". Samaan aikaan Timmermans ilmoitti, että ensi viikolla komissio ehdottaa väliaikaista siirtomekanismia "helpottamaan paineita rajamaiden ulkopuolella". "Kyse ei ole muuttoliikkeestä yleensä, vaan äärimmäisestä kriisitilanteesta, joka vaatii selkeää vastausta", hän sanoi ja lisäsi: "Laittoman maahanmuuton torjuminen juurissa tarkoittaa rajojemme turvaamista ja ihmishenkien pelastamista, mutta myös yhteisten turvapaikkasääntöjemme asianmukaista soveltamista. , ja tarvitsemme jäsenmaiden sitoutumisen. "" Lähialueemme on tulessa ja Eurooppaa pidetään turvapaikana epävakauden aikoina ", sanoi muuttokomissaari Avramopoulos. Saksan EPP: n jäsen Manfred Weber sanoi, että" olemme yhdessä, kuten eurooppalaiset kutsuivat Hän vastasi "solidaarisuusmekanismiin" ja lisäsi "olemme valmiita jatkamaan työtä komission aloittaman hyvän työn parissa".

Mainos

"Eurooppaa syytetään usein tekemättä mitään. Näillä toimenpiteillä osoitamme, että Eurooppa voi toimia", sanoi italialainen S&D -jäsen Gianni Pittella. "Meidän on lopetettava salakuljettajien verkostot, mutta emme halua sotilaallisia toimia tai väkivaltaa."
Yhdistyneen kuningaskunnan ECR: n jäsen Timothy Kirkhope kritisoi suunnitelmia jakaa turvapaikanhakijat Euroopassa: "Meillä on moraalinen velvollisuus auttaa toisiamme, mutta todellinen solidaarisuus tarjoaa apua, koska se on oikea asia, ei siksi, että olemme pakotettuja."

Belgialainen ALDE-jäsen Guy Verhofstadt vaati yhteisiä eurooppalaisia ​​toimia naapurimaiden kriisin ratkaisemiseksi: "Emme tehneet mitään Libyassa, emme tehneet mitään Syyriassa, ja se on yksi syy siihen, miksi niin monet pakolaiset pyrkivät pääsemään Euroopan unioniin."

Saksalainen GUE / NGL: n jäsen Gabriele Zimmer kritisoi näkemystään sortavaksi lähestymistavaksi pakolaisia ​​kohtaan: ”Nämä ovat valtavissa vaikeuksissa olevia ihmisiä, ja pakolaisten tukahduttaminen ei edistä heidän ongelmiensa ratkaisemista. Se vain lisää terroristeja. "

Mainos

"Ainoa neuvoston lähestymistapa, josta kaikki ovat yhtä mieltä, on enemmän rajatarkastuksia, enemmän ihmisiä takaisin ja enemmän sotilaallisia operaatioita. Eilen kuulimme vuoden 1956 unkarilaisista pakolaisista, jotka muut Euroopan maat ottivat vastaan ​​avosylin - missä ovat nyt avosylät? " kysyi hollantilaisten vihreiden / EFA: n jäsen Judith Sargentini.

Yhdistyneen kuningaskunnan EFDD: n jäsen Nigel Farage muistutti varoittaneensa komissiota siitä, että EU: n yhteisellä turvapaikkapolitiikalla ei ollut turvatarkastuksia: "Se oli todellinen todellinen uhka siitä, että ISIS käyttää tätä politiikkaa tunkeutuakseen maihimme ja aiheuttaen suuria vaaroja yhteiskunnillemme." Hollantilainen sitoutumaton hollantilainen hollantilainen Vicky Maeijer ilmaisi huolensa "jokaisesta maasta, joka vastaanottaa osan laittomista ja terroristista", ja lisäsi: "Teemme maahanmuuttajista rikkaita, ja tämä ei ole oikea tapa."

Lisätietoja

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa