Liity verkostomme!

Talouden ohjausjärjestelmä

Vero: Lämmin tervetulleita ilmiantajien ja tutkivia journalisteja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150511PHT54738_originalUseat parlamentin jäsenet ilmaisivat erityisen tuen ranskalaiselle toimittajalle Edouard Perrinille, jota syytetään Luxemburgissa hänen osastaan ​​paljastaa salaisia ​​veropäätöksiä Suurherttuakunnassa
"Ilmiantajien tulisi saada suojaa, kun he paljastavat yleisen edun vastaista toimintaa, eikä vain paljastettaessa laitonta toimintaa. Veropäätöksissä ja vastaavissa järjestelyissä pitäisi olla myös enemmän avoimuutta ja muille maille petollisille maille olisi määrättävä seuraamuksia", Richard Brooks ehdotti. kansainvälisen tutkivien toimittajien yhteenliittymän kuulemistilaisuus parlamentin veroasioita käsittelevän erityisvaliokunnan kanssa maanantaina 11. toukokuuta.

Luxleaks-toimittajat kutsuivat parlamenttiin jakamaan näkemyksiään ja kokemuksiaan, ja parlamentin jäsenet toivottivat heidät lämpimästi tervetulleiksi ja kiittivät heitä heidän "rohkeasta työstään".

Useat parlamentin jäsenet ilmaisivat erityisen tuen ranskalaiselle toimittajalle Edouard Perrinille, jota syytetään Luxemburgissa hänen osastaan ​​paljastaa salaisia ​​veropäätöksiä Suurherttuakunnassa. Parlamentin jäsenet käyttivät adjektiiveja syytetoimien kuvaamiseen vaihtelivat "tyhmistä" ja "skandaalisista".

Mainos

'Messengerin ammunta'

Perrin oli paljastanut veroihin liittyviä "palasia" vuosina 2011 ja 2012, mutta ei nähnyt lainkaan poliittista reaktiota vasta marraskuussa 2014 annettuihin "Luxleaks" -ilmoituksiin. Omassa tapauksessaan herra Perrin sanoi, että oli sääli, että "laillinen" syytteet nostetaan ihmisiä, jotka paljastavat tiettyjä käytäntöjä, ei niitä, jotka ovat osallisina näissä asioissa ". Toinen ongelma on, että suoja on heikko, koska päätöksiä pidetään laillisina, hän lisäsi.

Myös Ranska

Mainos

"Sinun panoksesi on olennainen työmme kannalta", esittelijä Elisa Ferreira (S&D, PT) kertoi toimittajille. ALDE: n esittelijä Michael Theurer (DE) oli samaa mieltä siitä, että kyseessä oli ”rohkea journalismi”. Komitean puheenjohtaja Alain Lamassoure (EPP, Ranska) mainitsi esimerkin edellisestä viikosta Ranskassa, jossa France 2 paljasti salaiset verosopimukset, jotka oli tehty "osittain julkisesti rahoitettujen yritysten, kuten EDF: n ja Renaultin" kanssa.

Merkittävän toiminnan tarkistus

Kansainvälisen yhteenliittymän jäsen Lars Bové sanoi, että tärkein kysymys, johon oli vastattava, oli "onko monikansallisella yrityksellä" merkittävää toimintaa ". Jos näin ei olisi, ne olivat vain verorakenteita. Todistamme on, että veropäätöksiä käytettiin valtavassa mittakaavassa, kun taas ne olivat itse asiassa kauaskantoisia verorakenteita, joilla oli portteja maailmanlaajuisiin veroparatiiseihin, kuten Gibraltariin ", hän sanoi ja lisäsi:" Veropäätösten toimeksiannoilla pitäisi olla jonkinlainen muoto. tarkistus. "

Toinen yhteenliittymän jäsen Richard Brooks lisäsi, että veroviranomaisten olisi tarkistettava, onko yrityksellä aineita, vaikka hänen mukaansa se voi olla vaikeaa, kun otetaan huomioon jäsenvaltioiden verohallintojen puute.

Ilmoitus = huono uran siirto

Kristof Clerix, myös konsortiosta, sanoi, että sen jäsenten työ houkutteli yhä enemmän ilmiantajia, kun he paljastivat "offshore-vuotoja", Luxleaksia ja "Swissleaksia". Hän varoitti kuitenkin, että väärinkäytösten paljastaminen ei ole hyvä uramuutos, koska useimmat joutuvat taloudellisiin vaikeuksiin. "Ehkä sinun pitäisi ajatella taloudellisia palkintoja, kuten ne ovat Yhdysvalloissa", hän ehdotti viitaten Yhdysvaltain sisäisen veroviraston myöntämiin palkintoihin laittoman verosuunnittelun paljastuksista.

Seuraavat vaiheet

Valiokunnan valtuuskunta vierailee maanantaina 18. toukokuuta Luxemburgissa tutkiakseen sen veropäätöksiä.

Lisätietoja

Talouden ohjausjärjestelmä

Keskustelu käynnistyy parlamentin jäsenten ja kansallisten parlamentin jäsenten välillä aiheesta #EconomicGovernance

Julkaistu

on

Avauksessa, jota johtaa talous- ja raha-asioiden valiokunnan puheenjohtaja Irene Tinagli (tiede ja kehitys, tietotekniikka), Euroopan huippupoliitikot puhuivat taloushallinnon ja sen uudistusten toteuttamisesta.

Tinagli korosti aloja, joilla edistys on kiireellisintä ja joilla Euroopan parlamentti työskentelee, mukaan lukien pankkiliiton ja pääomamarkkinaliiton loppuun saattaminen, talouden hallinnan arkkitehtuurin uudistaminen ja erityisesti taloushallinnon lisääminen demokraattisesti vastuullisemmaksi.

Komission varapuheenjohtaja Dombrovskis ja komission jäsen Gentiloni esittelivät toimielimen suunnitelmia tarkistaa talouden hallinnan rakennetta. Euroryhmän puheenjohtaja Centeno päätti, mitä valtiovarainministerit asettavat etusijalle tulevina kuukausina. Nykyinen Ecofin-neuvoston puheenjohtaja Zdravko Marić esitteli Kroatian puheenjohtajakauden painopisteet.

Mainos

EKP: n johtokunnan jäsen Fabio Panetta esitteli myös euroalueen rahapoliittiset näkymät ja kuvaili toimia, joita EKP pitää edelleen tarpeellisina talous- ja rahaliiton (EMU) toteuttamiseksi.

Voit katsella aloittavan keskustelun täällä.

Kokous jatkuu tiistaina ja keskiviikkona parlamentin jäsenten keskusteluilla verotuksesta, rahoituspalveluista sekä köyhyyden torjunnasta ja EU: n pitkän aikavälin talousarviosta.

Mainos

Kaikki tiedot kokouksesta löytyy tätä, mukaan lukien kaikki linkit istuntojen eri verkkovirroihin. Ohjelma on tätä.

Tausta

Kuten kokous tunnetaan, Euroopan parlamentin viikko kokoaa koko EU: n, ehdokasmaiden ja tarkkailijamaiden parlamentin jäsenet keskustelemaan talous-, budjetti- ja sosiaaliasioista. Se koostuu eurooppalaisen ohjausjakson konferenssista ja parlamenttien välisestä konferenssista, joka käsittelee vakautta, taloudellista koordinointia ja hallintotapaa Euroopan unionissa.

Tavoitteena on lisätä demokraattista valvontaa EU: n taloushallinnossa ja antaa mahdollisuuden vaihtaa tietoja parhaista käytännöistä lukukauden jaksojen toteuttamisessa.

Continue Reading

Pankkitoiminta

#Cryptocurrencies: Käytä tai kieltää?

Julkaistu

on

Marraskuussa 29 bitcoin on murskannut toisen tietueen tavoittamalla $ 11 000 hinnan. Suurin digitaalinen valuutta on noussut hämmästyttävään määrään, joka on yli 1,000 prosenttia tänä vuonna. Tämä on lisännyt kryptovaluuttojen aktivointia yhteensä $ 300 miljardiin, mukaan lukien $ 161bn bitcoin-pääoma. Toiseksi suurin digitaalinen valuutta Etherium omistaa toisen $ 46bn koko osakekannasta.

Kasvavien krypto-valuuttojen kasvuvauhti liittyy suoraan digitaalisiin varainhankintakampanjoihin (alkuperäinen kolikon tarjoukset, ICO). Enemmän kuin 200 näistä tapahtui 10: n 2017-kuukausien aikana. Sijoitusten kokonaismäärä oli noin $ 3.5bn.

Mainos

Sääntelyelimet kiinnittävät enemmän huomiota, kun lohkokaupan liiketoimien määrä kasvaa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Digitaalisten valuuttojen maailmanlaajuinen asenne vaihtelee hieman: Gibraltar, Mansaari, Caymansaaret ja Mauritius ovat kriittisten valuuttojen kehittämisen avoimia puolueita, kun taas toiset, kuten Kiina, Etelä-Korea ja Vietnam, kieltäytyvät digitaalisen rahan sisäisestä liikkeestä.

Euroopan unioni ei ole vielä kehittänyt yhteistä lähestymistapaa kriittisten valuuttojen ja ICO: n menettelyjen sääntelyyn, mutta kansalliset ja eurooppalaiset elimet pitävät yksityisten sijoittajien ja kansallisten talouksien petosten ja keinottelujen turvallisuuden kehysten kehitystä.

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Francois Villeroy de Galhau sanoi kesäkuussa, ettei mikään julkinen laitos pysty tarjoamaan Bitcoinin luottamusta, joten ne, jotka käyttävät salausvaluuttoja tänään, tekevät niin omalla vastuullaan. Bundesbankin hallituksen jäsen Carl-Ludwig Thiele kuvaili digitaalisia valuuttoja ja Bitcoinia enemmän spekulatiivisena leikkivälineenä kuin maksutapana. Samaan aikaan Bundesbank on aktiivisesti selvittänyt maksupalvelujärjestelmän soveltamista maksujärjestelmiinsä, koska PSD2-direktiivi tulee voimaan. Alankomaiden keskuspankki, Nederlandsche Bank, luo oman salaisen valuutan nimeltä DNBcoin sisäiseen liikkeeseen, jotta se ymmärtäisi, miten se toimii ja sitten mainitaan, että estoketju voi luonnollisesti olla sovellettavissa rahoitustoimiin.

Mainos

Euroopan keskuspankin hallintoneuvoston jäsen Ewald Nowotny mainitsi marraskuussa, että lainsäätäjät ja keskuspankit keskustelevat kriittisten valuuttojen sääntelyn malleista. Varsinaiset oikeudelliset puitteet antavat ICO: n hankkeille vastaavan rahoituksen ja sijoitusten sääntelyyn. Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen (EAMV) korosti sijoittajiensa ja yritystensa lausuntoihin liittyviä riskejä.

"On olemassa mekanismeja, joiden avulla salaussijoittajat voivat arvioida ICO-hankkeisiin liittyviä mahdollisia riskejä. Merkittävin niistä on alkuperäinen kolikko, joka tarjoaa hankkeen arvioinnin lainsäädännön vaatimusten, mukaan lukien sellaiset direktiivit kuin 2003/71 / EY (Esitedirektiivi), 2015/849 / EP (neljäs rahanpesudirektiivi), 2004/39 / EY (rahoitusvälineiden markkinoita koskeva direktiivi - MiFID), 2011/61 / EU (vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajien direktiivi - AIFMD) ", kertoi Alexander Zaitsev, Threesixty Elements, SA -sijoitusyhtiö, joka tuo Euroopan markkinoille RAISON-tekoälypohjaisen mobiilialustan, joka on suunniteltu hoitamaan investointeja ja henkilökohtaista rahoitusta.

"Muita tekijöitä, jotka voivat hyväksyä ICO-projektin due diligence -asiakirjan, ovat asiantuntijoiden toteuttajaryhmä ja laadittu askel askeleelta toimintasuunnitelma, joka on kuvattu kattavassa valkoisessa kirjassa", lisäsi Zaitsev. "Sen lisäksi on syytä muistuttaa, että riskipääomasijoitukset liittyvät riskeihin ja hankkeet, joilla on suuria tulolupauksia lyhyessä ajassa, ovat a priori roskasidonnaisia. Kohtuullinen lähestymistapa ja perusteellinen projektitaustakatselu ovat elintärkeitä salausinvestointien turvaamiseksi."

Näin ollen kehittäjän vastuullisuus rahoitusalan sääntelykehyksissä ja ammatillinen neuvonantaja sitoutuminen ovat yksinkertaisen strategian osia, jotka takaavat eurooppalaisten ICO-hankkeiden investoinnit operatiiviseen EU: n oikeusjärjestelmään.

Kansainvälinen asiantuntijayhteisö ja digitaalisten valuuttojen markkinatoimijat olettavat, että maailmanlaajuinen suuntaus yhteisen sääntelykehityksen kehittämiseen vastaa nykyisiin tarpeisiin ja sillä voi olla ratkaiseva merkitys salaussijoittajien etujen turvaamisessa. Yhdysvaltain suurimpien kansainvälisten teknologia sijoituspalveluyritysten, US Global Investorsin toimitusjohtajan mukaan yhteiskunta luottaa pian enemmän digitaalisiin valuuttoihin: "Mitä bitcoin on tehnyt, se on herättänyt kaikki blockchain-tekniikan voimaan ( bitcoinia tukeva pääkirja, kuten sähköpostit, herättivät kaikki Internetiin. Alussa ihmiset eivät luottaneet Internetiin. "

Continue Reading

Talouden ohjausjärjestelmä

#Eurozone: Syksyn 2017 talousennuste - kasvu jatkui muuttuvassa poliittisessa tilanteessa

Julkaistu

on

Euroalueen talous on kasvamassa nopeimmin viime vuosikymmenellä, ja BKT: n kasvun ennuste on 2.2%. Tämä on huomattavasti suurempi kuin odotettiin keväällä (1.7%). Koko EU: n talous on myös voittamassa odotuksia 2.3: n voimakasta kasvua tänä vuonna (1.9%: sta keväällä).

9-marraskuussa julkaistun syksynennusteensa mukaan Euroopan komissio odottaa kasvavan edelleen sekä euroalueella että EU: ssa 2.1: ssa 2018: ssa ja 1.9%: ssa 2019issa (kevään ennuste: 2018: 1.8% euroalueella, 1.9% EU: ssa).

Koko lehdistötiedote on saatavilla kaikilla kielillä tätä.

Syksyn 2017-talousennuste on saatavilla tätä.

Mainos

Komissaari Moscovicin huomautukset ovat saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa