Liity verkostomme!

Talous

Fair Trials: Mepit vahvistaa EU: n laajuiset standardit oikeusapua

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ihmisillä, joita epäillään tai syytetään rikoksesta tai jotka on mainittu eurooppalaisessa pidätysmääräyksessä, mutta joilla ei ole varaa asianajajaan tai oikeudenkäyntiin, olisi oltava mahdollisuus saada EU: n jäsenvaltioiden rahoitusta ja apua sekä "väliaikaiseen" että "tavalliseen" oikeusapuun, Kansalaisvapauksien parlamentin jäsenet äänestivät keskiviikkona tarkistuksissa ehdotukseen EU: n direktiiviksi oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin oikeuksista.
Parlamentin jäsenet laajensivat direktiiviluonnoksen soveltamisalaa sisällyttämällä rikosoikeudellisen epäiltyjen tai syytettyjen "tavalliseen oikeusapuun" oikeuden. Tämä antaisi niille, joilla ei ole varaa asianajajaan, jäsenmaiden "rahoitusta ja apua" kattaakseen puolustus- tai oikeudenkäyntikulut osittain tai kokonaan. Oikeusapua olisi tarjottava "rikosoikeudellisen prosessin kaikissa vaiheissa", parlamentin jäsenet sanovat.
Niissä vahvistetaan myös tiukat säännökset sen selvittämiseksi, milloin pienet rikokset jätetään direktiivin soveltamisalan ulkopuolelle. "Niille, joilla ei ole tarvittavia taloudellisia resursseja, vain oikeusapu voi tehdä oikeudesta saada asianajaja tehokkaaksi", sanoi esittelijä Dennis de Jong (GUE / NGL, NL). Euroopan komission ehdotuksella taattaisiin oikeus "väliaikaiseen" oikeusapuun rikosoikeudellisissa menettelyissä epäiltyille tai syytetyille henkilöille, joilta "vapautetaan vapaus", eli siitä hetkestä lähtien, kun heidät otetaan poliisin pidätykseen, ja joka tapauksessa ennen kuulusteluja kunnes lopullinen päätös heidän oikeusapuunsa oikeusapuun on tehty ja se tulee voimaan. Direktiiviluonnoksella varmistettaisiin myös, että oikeusapua (sekä väliaikaista että tavallista) tarjotaan eurooppalaisille pidätysmääräyksissä mainituille henkilöille.

Välineet ja ansioiden testit

Parlamentin jäsenet lisäsivät säännöksiä sen varmistamiseksi, että henkilön taloudellinen tilanne arvioidaan asianmukaisesti ("testi"), sekä tilanteista, joissa oikeusapua tarvitaan oikeudenmukaisuuden vuoksi ("ansioiden testi"). Ansiotestissä tulisi arvioida esimerkiksi tapauksen monimutkaisuus tai rikoksen vakavuus. EU-maiden olisi tehtävä kaikki oikeusapua koskevat olennaiset tiedot "helposti saatavissa oleviksi ja ymmärrettäviksi", esimerkiksi selittämällä, miten ja mistä hakea apua, ja asettamalla "avoimet kelpoisuusperusteet", jotta epäillyt voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.

Mainos

Laatu oikeusapu

Parlamentin jäsenet lisäsivät myös oikeusavun laadun. Ne edellyttäisivät, että jäsenvaltiot ottavat käyttöön tai ylläpitävät esimerkiksi oikeusapuasianajajien "akkreditointijärjestelmää" ja jatkuvaa ammatillista koulutusta heidän laadunsa ja riippumattomuutensa varmistamiseksi. Epäillyillä tai syytetyillä olisi "oltava oikeus saada heille osoitettu oikeusapuasianajaja korvaamaan kerran", parlamentin jäsenet sanovat.

elvytys kustannukset

Mainos

Vakuuttaakseen ne, joita saattaa pelottaa mahdollisuus joutua korvaamaan väliaikaisen oikeusapun kustannukset myöhemmin, parlamentin jäsenet asettivat lisäedellytyksen: nämä kustannukset voidaan "poikkeuksellisesti" korvata, jos epäiltyjen myöhemmin todetaan täyttäneen kansallisen lainsäädännön mukaista tavanomaista oikeusapua ja ovat "tarkoituksellisesti toimittaneet toimivaltaisille viranomaisille vääriä tietoja henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteestaan".

Seuraavat vaiheet

Valiokunnan äänestyksen antaa esittelijälle valtuudet aloittaa neuvottelut ministerineuvoston, jonka tarkoituksena on sopia direktiiviehdotuksen (neuvosto sopi yleisnäkemys sitä maaliskuussa). Parlamentin, neuvoston ja komission ("kolmikantaneuvottelut") kolmikansiot pitäisi aloittaa pian.

Tämä direktiiviehdotus on yksi paketti ehdotukset tehostaakseen menettelyyn kansalaisten oikeuksista rikosoikeudellisissa menettelyissä. Niihin kuuluvat muut takeet lapsille, äänesti valiokunnassa 5 helmikuuta (lehdistötiedote), Ja toinen syyttömyysolettamaa, äänesti 31 maaliskuuta (lehdistötiedote). Edellinen parlamentti antoi kolme muuta EU: n lakia, jotka ovat osa prosessuaalisten oikeuksien vahvistamista koskevaa etenemissuunnitelmaa: direktiivi tulkkaus- ja käännösoikeudesta, direktiivi oikeudesta saada tietoa ja direktiivi oikeudesta saada asianajaja .

Yhdistynyt kuningaskunta ja Irlanti päättivät olla "valitsematta" ehdotettua direktiiviä, kun taas Tanskalla on "kieltäytyminen" oletusarvoisesti oikeus- ja sisäasiain lainsäädännöstä.

Äänestystulos on valtuudet aloittaa neuvottelut neuvoston kanssa: 51 ääntä puolesta, kolme vastaan ​​ja yksi tyhjää.

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa