Liity verkostomme!

Maatalous

Milan Expo 2015: EU: n on edistettävä maailmanlaajuista elintarvikkeiden turvallisuutta, parlamentin jäsenet sanovat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU: n tulisi käyttää Milan Expo 2015 Kestävien maatalouden käytäntöjen edistämiseksi, toimitusketjun oikeudenmukaisuuden edistämiseksi ja ruokahävikin ja aliravitsemuksen torjumiseksi todetaan parlamentin viime viikolla (30. huhtikuuta), tapahtuman virallisen avaamisen aattona äänestämässä päätöslauselmassa. Näiden ponnistelujen lopullisen tavoitteen tulisi olla maailmanlaajuisen elintarviketurvan vahvistaminen, se lisää.

"Globaali elintarviketurva, ruokahävikin torjunta ja maataloustuotannon kestävyyden parantaminen ovat asioita, jotka edellyttävät kiireellistä ja kansainvälistä ratkaisua. Tämänpäiväinen äänestys lähettää vahvan signaalin, että parlamentti suhtautuu näihin asioihin vakavasti. Kehotamme sekä Euroopan komissiota että EU: n jäsenvaltioita Liity mukaan ja käytä Milanon Expo-ohjelmaa mahdollisuutena etsiä ratkaisuja näihin kiireellisiin globaaleihin haasteisiin ", sanoi esittelijä Paolo De Castro (S&D, IT). Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 460 puolesta, 126 vastaan ​​20 tyhjää.

Pyydä aitoa elintarviketurvaa kaikille

Mainos

Vaikka oikeus ruokaan on perusihmisoikeus, EU: ssa on edelleen elintarviketurvan alueita, parlamentin jäsenet sanovat. Arviot viittaavat siihen, että maailmanlaajuinen väestönkasvu edellyttää 70 prosentin lisäystä elintarviketarjontaan vuoteen 2050 mennessä.

Elintarviketurvan haasteisiin vastaamiseksi EU: n on:

  • Kannustetaan tehokkaampiin maatalouskäytäntöihin ja kestävämpään maatalouden resurssien hallintaan.
  • lisätä avoimuutta ja oikeudenmukaisuutta elintarvikeketjussa ja
  • Edistetään niukkojen resurssien järkevää käyttöä ja investoidaan enemmän tutkimukseen tuottojen lisäämiseksi ja samalla vähennetään ympäristövaikutuksia.

Parlamentin jäsenet ilmaisivat huolensa maan kaappaamisesta ja sen vaikutuksista elintarviketurvaan kehitysmaissa. He tuomitsivat myös kaikkialla maailmassa esiintyvän laittoman kalastuksen ja korostivat, että kalastustoimintaa on torjuttava voimakkaasti elintarviketurvan takaamiseksi.

Mainos

Parlamentin jäsenet haluavat, että vuodesta 2016 tulee Euroopan ruokahävikin vastainen vuosi

Arviot viittaavat siihen, että noin 30% maailman elintarvikkeista menetetään tai hukkaan. Pelkästään EU: ssa vuotuinen ruokahävikki on noin 89 miljoonaa tonnia, ja sen odotetaan kasvavan noin 126 miljoonaan tonniin vuoteen 2020 mennessä, ellei toimiin ryhdytä, parlamentin jäsenet varoittavat.

Siksi parlamentti kehottaa komissiota

  • Kannustaa jäsenvaltioita ryhtymään toimiin ruokahävikin torjumiseksi elintarvikeketjun kaikilla tasoilla ja asettamaan sitovat tavoitteet tätä tarkoitusta varten;
  • keskity koulukampanjoihin, nimeä vuosi 2016 ruokahävikin torjunnan eurooppalaiseksi vuodeksi ja edistä paremmin terveellistä ruokaa ja elämäntapoja.

Seuraavat vaiheet

Maatalous-, energia- ja kansainvälisten kauppakomiteoiden jäsenet vierailevat Milanon messuilla 18.-19. Kesäkuuta edistääkseen pyrkimyksiä parantaa maailmanlaajuista elintarviketurvaa, torjua ruokahävikkiä ja kannustaa terveellisiin elämäntapoihin. Kehitys- ja elintarviketurvallisuuskomiteat seuraavat tätä myöhemmin.

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio toteuttaa toimenpiteitä, joilla lisätään maanviljelijöiden kassavirtaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla viljelijät voivat saada enemmän yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukia. Tällä toimenpiteellä tuetaan ja lisätään kassavirtaa viljelijöille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä ja epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutuksista kaikkialla EU: ssa. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kärsineet syvästi tulvista.

Toimenpiteen avulla jäsenvaltiot voivat maksaa tulotukea ja tiettyjä maaseudun kehittämisohjelmia viljelijöille, joilla on korkeampi ennakkomaksu, enintään 70 prosenttia (50 prosentista) suorista tuista ja 85 prosenttia (75 prosenttia) maaseudun kehittämistuista. EU: n talousarvion suojaamista koskevat suojatoimet ovat voimassa, joten maksut voidaan maksaa kerran valvontaa ja tarkastuksia on saatu päätökseen ja 16. lokakuuta 2021 alkaen suorien tukien osalta. Euroopan komissio on antanut tukea elintarvikealalle koko COVID-19-kriisin ajan lisäämällä joustavuutta ja erityisiä markkinatoimenpiteitä. Lisää tietoa tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa