Liity verkostomme!

Talous

Mepit hyväksyvät European Fund for Strategic Investment

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Guide H2020_IIParlamentin jäsenet ovat hyväksyneet suunnitelmat perustaa rahasto, joka pyrkii vapauttamaan ja hyödyntämään yksityisiä investointeja Euroopan talouteen.

Asiaa äänestettiin yhteisessä kokouksessa kahden valiokunnan Euroopan parlamentissa.

Euroopan strategisten investointien rahaston lippulaiva - jota kutsutaan usein nimellä Juncker-suunnitelma - pyrkii käyttämään 21 miljardia euroa EU: n ja Euroopan investointipankin varoja toimimaan takauksina, jotka voisivat saada käyttöön 315 miljardin euron investoinnit projekteihin, infrastruktuureihin ja pieniin yrityksiin. yrityksille.

Mainos

Äänestyksessä, joka käynnistää Euroopan parlamentin ja EU: n hallitusten välisen tiiviin neuvottelujakson, parlamentin jäsenet totesivat, että ensisijaisena tavoitteena oli varmistaa, että järjestelmään valitut hankkeet ovat kaupallisesti toteuttamiskelpoisia ja "ei ole valittu poliittisiin tarkoituksiin".

Sekä Euroopan parlamentin budjettivaliokunnilla että talousvaliokunnilla on yhteinen vastuu ehdotuksesta, jonka parlamentin jäsenet haluavat varmistaa, ettei se vaikuta haitallisesti EU: n tutkimukseen ja innovaatioihin myöntämään rahoitukseen, etenkään tutkimukseen, joka ei ole 'lähellä markkinoita' ja jolla on ilmeinen kaupallinen tuotto.

Äänestyksen jälkeen puhunut belgialainen Euroopan parlamentin jäsen Sander Loones, Euroopan konservatiivien ja reformistien varjoesimies talouskomiteassa, sanoi: "Emme halua nähdä tämän rahaston politisoituneen.

Mainos

”Sen rahoittamat projektit on valittava itsenäisesti niiden todennäköisyyden perusteella tuottaa tuottoa, ei siksi, että ne ovat poliitikkojen lemmikkieläinten projekti. Emme saa unohtaa, että tämä on veronmaksajien rahaa ja veronmaksajat odottavat tuottoa. Käydessämme näitä neuvotteluja vastustamme yrityksiä antaa poliitikoille liiallinen valvonta rahaston kohdentamisesta.

"ECR pyrkii varmistamaan, että tämä rahasto ei vaikuta haitallisesti nykyisiin EU: n tutkimus-, innovaatio- ja infrastruktuurihankkeisiin. Jos saamme tämän oikeuden, voimme käyttää enemmän rahaa niille alueille, joilla sijoittajat voivat nähdä tuottoa. Meidän on kuitenkin myös tunnustamaan, että kaikella tieteellisellä tutkimuksella ei ole välitöntä kaupallista sovellusta, emmekä saa vaarantaa näitä hankkeita.

Hän lisäsi: "Monin tavoin tämän ehdotuksen tärkein osa on se, missä pyrimme poistamaan investointeja haittaavat esteet ja byrokratia. EU: ssa on rahaa, mutta liian usein byrokratia estää sitä menemästä oikeisiin paikkoihin. Mikäli emme yhdistä tätä hanketta investointien esteiden poistamiseen ja laajemman taloutemme rakenneuudistukseen, mikään EU: n takaus ei riitä. "

Lisää reaktioita tuli Ison-Britannian keskusta-parlamentin jäsen Richard Ashworth, joka sanoi: "Tämä rahasto on kohdennettava sinne, missä sillä voi olla eniten myönteisiä vaikutuksia, mikä tarkoittaa, että hankkeet, joilla on suurin mahdollinen taloudellinen tuotto, valitaan itsenäisesti.

"Sijoittajat ovat haluttomia ottamaan riskejä EU: ssa, ja olemme oikeassa ryhtyä toimiin, jotka eritellä nämä esteet hallussa ne takaisin, ja haittaavat talouskasvua ja työpaikkojen luomista.

"Tehtävää on paljon, ja ECR: llä on rakentava rooli koko neuvotteluissa EU: n hallitusten kanssa sellaisen rahaston perustamiseksi, joka voi vapauttaa ja vapauttaa mahdolliset investoinnit."

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa