Liity verkostomme!

Talous

Euroopan parlamentti tukee siirrettyjen EU-rahoitusta 2015-2017 myöhään Starter kansallisia ohjelmia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Rahaston rahoitusParlamentti hyväksyi keskiviikkona (2014. huhtikuuta) muutokset vuosien 2020--15 EU: n monivuotisen rahoituskehyksen enimmäismääriin auttaakseen rahoittamaan 300 valtion hallinnoimaa ohjelmaa kaikissa EU: n jäsenvaltioissa, jotka alkoivat liian myöhään saada EU-rahoitusta vuonna 2014. Näiden muutosten avulla 21.1 miljardia euroa käyttämättömiä maksusitoumusmäärärahoja voidaan siirtää vuodesta 2014 vuoteen 2015-17.

Parlamentti suostui muutoksiin äänin 591 puolesta, 24 vastaan ​​ja 28 tyhjää.

Muutoksia pyysi Euroopan komissio, ja ministerineuvosto on hyväksynyt ne epävirallisesti ja yksimielisesti. 21.1 miljardin euron sitomaton määräraha, joka vastaa 15 prosenttia vuoden 2014 talousarviosta, oli tarkoitettu 300 ohjelmalle (47 prosenttia kaikista ohjelmista) kaikissa jäsenvaltioissa. Näitä ohjelmia ei voitu käynnistää ajoissa vuonna 2014, koska niitä koskevien sääntöjen hyväksyminen viivästyi, mikä puolestaan ​​viivästytti kansallisten ohjelmien laatimista.

Mainos

Epäilyjä maksuista

Keskustelussa useat parlamentin jäsenet ilmaisivat huolensa resurssien saatavuudesta maksusitoumusten täyttämiseen, jotka johtuvat nyt korkeammista sitoumuksista. He totesivat, että vaikka suurin osa maksusitoumusten kasvusta (16.5 miljardia euroa) tapahtuu vuonna 2015, Euroopan komissio ei ollut varannut varoja todellisiin maksuihin.

Muut parlamentin jäsenet kehottivat yksinkertaistamaan menettelyjä vastaavan tilanteen välttämiseksi seuraavan monivuotisen budjetointikauden alussa, vuonna 2021.

Mainos

Seuraavat vaiheet

Ensimmäinen 21.1 miljardin euron erä siirretään vuoteen 2015 lisätalousarvioesityksellä (DAB2 / 2015), josta äänestetään budjettivaliokunnassa 16. huhtikuuta. Tämä lisää 16.5 miljardia euroa vuoden 2015 maksusitoumusmäärärahoihin.

Loput erät, 4.5 miljardia euroa vuodelta 2016 ja 100 miljoonaa euroa vuodelta 2017, käsitellään erillisissä lisätalousarvioesityksissä. Lisätietoja sitoutumattomista määrärahoista on Euroopan parlamentin taustalla.

Neuvoston on vahvistettava virallinen kantansa muutoksista monivuotisen rahoituskehyksen enimmäismääriin ja lisätalousarvioesitykseen DAB2 / 2015 21. huhtikuuta.

Lisätietoja

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa