Liity verkostomme!

Maatalous

Maitokiintiöiden loppuminen: "Mahdollisuus rakentaa varmempi ja vankempi maitosektori"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150401PHT40050_originalMaitokiintiöiden päättyminen EU: ssa voi johtaa uusiin mahdollisuuksiin eurooppalaisille viljelijöille. © BELGA_AFP
Markkinavoimat määrittävät EU: ssa tuotetun maidon määrän ensimmäisen kerran kolmen vuosikymmenen aikana vasta sen jälkeen, kun Euroopan maitokiintiöt päättyvät 1. huhtikuuta. Kiintiöt otettiin käyttöön vuonna 1984, jolloin tuotanto ylitti kysynnän tavoitteenaan lopettaa Euroopan "maitojärvet ja voivuoret". Kiintiöiden purkamisen toivotaan voivan toimittaa Euroopan maidontuottajat nopeasti kasvaville markkinoille Aasiassa ja Afrikassa. Jotkut maanviljelijät ovat kuitenkin huolissaan siitä, että se voi johtaa hintojen epävakauteen.

Maitokiintiöiden poistamisen ideana on antaa EU: n maidontuottajille enemmän joustavuutta vastata kasvavaan kysyntään erityisesti maailmanmarkkinoilla. Kiintiöilläkin EU: n maitotuotteiden viennin arvo on kasvanut 95 prosenttia viimeisten viiden vuoden aikana. Pelkästään maitotuotteiden vienti Koreaan yli kaksinkertaistui vuosien 2010 ja 2014 välisenä aikana. EPP: n puolalainen jäsen Czesław Siekierski, parlamentin maatalousvaliokunnan puheenjohtaja, totesi, että vaikka maitotuottajilla on jonkin verran huolta, he ovat olleet tietoisia muutoksesta vuodesta 2003 lähtien: "Maitokiintiöt ei suojata markkinoita hintojen, tulojen ja tuotannon merkittäviltä vaihteluilta. "
Kiintiöjärjestelmää on usein syytetty estämästä EU: n tuottajia vastaamasta kasvavaan maitotuotteiden kysyntään maailmanmarkkinoilla. Siekierski sanoi: "Venäjän kauppasaarto pakotti etsimään uusia vientimarkkinoita, mikä on hyödyllistä maitokiintiöiden poistamisen jälkeen. Joitakin mahdollisuuksia turvata uudet markkinat avautuvat myös kahdenvälisissä kauppaneuvotteluissa." Maitoa tuotetaan noin 650,000 55 EU: n tilalla. Teollisuuden arvo on lähes 300,000 miljardia euroa, kun taas maidonjalostusyritykset työllistävät XNUMX XNUMX ihmistä.

ECR: n Yhdistyneen kuningaskunnan jäsen James Nicholson näkee maitokiintiöiden poistamisen maitoteollisuuden aikakauden päättyessä: "31 vuoden kuluttua siitä on ymmärrettävää syytä hermostuneisuuteen ja pelottavuuteen maidontuottajille."

Mainos

Nicholson, jonka tehtävänä on laatia raportti Euroopan maitoalasta, pitää kiintiöiden poistamista "mahdollisuutena rakentaa luottavaisempi ja vankempi maitoala tulevaisuutta varten". Hän kehotti myös EU: ta auttamaan lieventämään hintojen epävakauden vaikutuksia maanviljelijöihin.

Mainos

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa