Liity verkostomme!

Talous

Euroopan komissio: Päivittäiset uutiset

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU-liput

Euroopan komissio maksoi tänään (10. helmikuuta) EU: n puolesta 100 miljoonaa euroa lainana Jordanialle. Tämä on Jordanialle myönnettävän makrotaloudellisen rahoitusavun (MFA) ensimmäinen erä, joka on yhteensä 180 miljoonaa euroa. Komissaari Moscovici sanoi: "Tämä maksu on konkreettinen merkki Euroopan solidaarisuudesta Jordanian kansaa kohtaan, joka on alttiina vakaville jännitteille ja alueellisten kriisien vaikutuksille. Elämme lupauksemme auttaa maata, joka on tärkeä kumppani. EU: lle, tukea sen talousuudistuksia ja luoda edellytykset kestävälle kasvulle ja työllisyydelle. " Komissio avustaa edelleen Jordanian hallitusta käynnissä olevissa uudistustöissä keskeisillä aloilla, aina uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta työllisyyteen ja yksityisen sektorin kehittämiseen.

Läpinäkyvyys transatlanttisen kaupan ja sijoitusten Partnership TTIP: julkaiseminen EU ehdotus sääntely-yhteistyöhön

Euroopan komissio julkaisee jatkuvasti EU: n ja Yhdysvaltojen välisen transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden (TTIP) neuvotteluja avoimemmaksi. EU: n ehdotus, joka esitettiin virallisesti TTIP-neuvottelujen viimeisen kierroksen aikana, sisältäen yksityiskohtaisen selonteon ja yksityiskohtaisen selvityksen. Kauppapolitiikan pääosasto -sivustolta.

Eurobarometri-tutkimus: EU: n kansalaisten hyvin huolissaan tietoverkkorikollisuutta

Turvallisemman Internet-päivän yhteydessä - päivä, jolla edistetään verkkotekniikan turvallisempaa ja vastuullisempaa käyttöä - on juuri julkaistu uusi Eurobarometri kyberturvallisuustutkimuksesta, joka osoittaa, että Internetin käyttäjät EU: ssa ovat edelleen hyvin huolissaan tietoverkkorikollisuudesta. Erityisesti 85% Internetin käyttäjistä eri puolilla EU: ta on samaa mieltä siitä, että tietoverkkorikollisuuden uhriksi joutumisen riski kasvaa (9% enemmän kuin vastaavassa tutkimuksessa vuonna 2013). Jokaisen tietoverkkorikollisuuden tyyppi (esim. Henkilöllisyysvarkaus; sähköposti- / sosiaalisen median tilin hakkerointi; pankkikortti- tai verkkopankkipetosten uhri) on myös huomattavasti korkeampi kuin vuonna 2013. "Verkkorikollisuus heikentää kuluttajien luottamusta käytön Ensisijaisena tavoitteena on luoda turvallisempi Internet kaikille käyttäjille estämällä ja torjumalla tietoverkkorikollisuutta kaikissa muodoissaan, jotta käyttäjät voivat hyödyntää digitaalisten sisämarkkinoiden kaikkia etuja ja käyttää heidän perusoikeuksiaan verkossa. Katsomme uudestaan, miten käsittelemme kyberturvallisuutta valmistellessamme Euroopan turvallisuusagendaa ", sanoi Dimitris Avramopoulos, muuttoliikkeestä, sisäasioista ja kansalaisuudesta vastaava komissaari. Verkkorikollisuuden torjumiseksi EU on pannut täytäntöön lainsäädäntöä ja tukenut operatiivista yhteistyötä osana EU: n käynnissä olevaa kyberturvallisuusstrategiaa. Europolissa sijaitseva erityinen tietoverkkorikollisuuden keskus aloitti toimintansa tammikuussa 2013. Lisätietoja: 2014 Eurobarometri tietoverkkoturvallisuuden2013 tutkimus

EU tukee vastauksena tulvat Albaniassa

Mainos

Euroopan unioni tukee Albaniaa vastauksena äskettäisiin tulviin, jotka pakottivat satoja ihmisiä evakuoimaan. Itävalta ja Slovakia lähettävät materiaalia tukea EU: n pelastuspalvelumekanismin: peitot, sängyt, teltat, generaattorit ja talvivaatteet. EU: n apu, jota koordinoi komission hätäavun koordinointikeskus (ERCC), on matkalla sinne, missä sitä eniten tarvitaan Albaniassa. ERCC seuraa tarkasti Balkanin tulvatilannetta. Jos lisäapua tarvitaan, se on edelleen yhteydessä Albanian viranomaisiin ja pelastuspalvelumekanismin jäseniin.

Valtiontuki: Komissio hyväksyy portugalilaisuuden pidentämisen Vakuusjärjestelmän Euroopan investointipankin lainojen

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Euroopan investointipankin (EIP) lainoja koskevan portugalilaisen takausjärjestelmän jatkamisen 30-kesäkuun 2015 asti. Järjestelmä kattaa valtiontakaukset pankeille, jotka takaavat Euroopan investointipankin (EIP) lainoja Portugalin yrityksille. Se oli aluksi hyväksyttiin 27 kesäkuu 2013 ja pidennettiin kahdesti, viimeisen kerran heinäkuussa 2014. Komissio katsoi, että järjestelmän voimassaolon jatkaminen on sen mukaista suuntaviivat valtiontuesta pankeille kriisin aikana koska se on hyvin kohdennettu, oikeasuhteinen ja ajallisesti ja laajuudeltaan rajallinen. Pidennetty järjestelmä mahdollistaa EIP: n reaalitaloudelle antaman rahoituksen jatkamisen ja estää EIP: n järjestelmään osallistuvien pankkien kautta myöntämien luottojen häiriöt. Lisätietoja on saatavilla komissiossa kilpailu verkkosivuilla, julkinen diaariin, tapauksen numeron mukaan SA.39958. 

EUROSTAT: Ensimmäinen kerta luovuttamiseen vastuusitoumuksia ja luotot EU-maissa

Eurostat, Euroopan unionin tilastotoimisto, julkaisee tänään ensimmäistä kertaa tärkeitä tietoja epäsuorista veloista ja laiminlyöneistä valtionlainoista. EU: n jäsenvaltiot ovat toimittaneet nämä tiedot tehostetun talouden hallinnointipaketin ("Six Pack") yhteydessä. Tämä uusi tietojenkeruu on askel kohti julkisen talouden lisäämistä EU: ssa antamalla kattavamman kuvan EU: n jäsenvaltioiden rahoitusasemista.  koko lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

ILMOITUKSET

Eteläinen kaasulinja: Energy Union varapuhemies Šefčovič osallistuu ministerikokouksessa Bakussa

Energiaunionista vastaava varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič osallistuu eteläisen kaasukäytävän (SGC) neuvottelukunnan ensimmäiseen perustajakokoukseen 12. helmikuuta Bakussa / Azerbaidžanissa. Neuvoa-antavan toimikunnan perustaminen on Euroopan komission ja Azerbaidžanin yhteinen aloite, josta varapuheenjohtaja Šefčovič ja Azerin presidentti Aliyev sopivat Bakussa marraskuussa 2014. Neuvoston tavoitteena on ohjata hankkeen toteuttamista poliittisella tasolla eteläisen kaasukäytävän käyttöönottamiseksi vuoteen 2019--2020 mennessä. Bakun ministerikokousta isännöi Azerbaidžan. Siihen osallistuvat kauttakulkumaiden kuten Georgian, Turkin, Kreikan, Italian, Albanian ja Bulgarian ministerit. Euroopan energiaturvallisuusstrategian mukaisesti eteläinen kaasukäytävä on edelleen avain yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi lähteiden ja toimittajien monipuolistamiseksi. Aluksi noin 10 miljardia kuutiometriä kaasua virtaa tällä reitillä, kun se avataan vuosina 2019-2020. Kaspian alueen, Lähi-idän ja Välimeren itäisen alueen mahdolliset toimitukset huomioon ottaen EU pyrkii kuitenkin lisäämään tätä määrää pitkällä aikavälillä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa