Liity verkostomme!

Talous

"Solidaarisuus ei saisi korvata tarvittavia päätöksiä", Schäuble sanoo parlamentin jäsenille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

SchäubleEU: n solidaarisuus ei saisi korvata taloudellisiin vaikeuksiin joutuneissa maissa tehtäviä päätöksiä, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble (kuvassa vasemmalla) kertoi talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsenille tiistaina (27-tammikuussa) erityiskeskustelun talouden ohjausjärjestelmän tarkistamisesta. Italialainen kollega Pier Carlo Paduan (oikealla kuvassa) torjui kiivaasti toimenpiteitä Italian alijäämän vähentämiseksi ja korosti tarvetta koordinoida paremmin uudistuspolitiikkaa. 

Pyysi mielipiteensä joustavammin tai riskien jakaminen EU: n sisällä vakaus- ja kasvusopimus, Schäuble sanoi, että Saksa haluaa pelata sääntöjen mukaan, ettei ruokahalu muuttaa ensisijaista EU: n lainsäädännön ja että EU: n solidaarisuuden ei pitäisi korvata välttämätön päätöksenteon maat kärsivät taloudellisista vaikeuksista.

'' Riskien jakaminen ja suvereniteetin jakaminen ovat yhteydessä toisiinsa ''

Mainos

"Riskien jakaminen ja" suvereniteetin jakaminen "ovat yhteydessä toisiinsa", sanoi Schäuble lainaten komissaari Dombrovskisia maanantaina Ecofin-neuvoston kokouksessa. "Riskien jakaminen edellyttäisi muutoksia sopimukseen ja primaarioikeuteen. Olen todistamassa useiden jäsenvaltioiden kasvavaa kehotusta. pitää kiinni nykyisestä oikeudellisesta kehyksestä. Sääntökirjan muuttaminen edellyttäisi valtavaa taistelua ihmisten saamiseksi mukaan Saksassa, mutta myös muissa jäsenvaltioissa ", hän jatkoi ja ei pidä joustavuutta pahana. sinänsä "vain, jos se heikentää luottamusta ja jos se merkitsee, että sovittuja sääntöjä ei noudateta. Saksan on noudatettava primaarioikeutta, kuten se on perustuslaissamme."

Ei syyttää pelejä

Schäuble tunnusti solidaarisuuden tarpeen euroalueella ja varoitti "syytepelin" järjestämisestä huonoja esiintyjiä vastaan. Mutta jos valtioilla on vaikeuksia rahoitusmarkkinoilla, "meidän on puututtava näiden ongelmien syihin. Solidaarisuus ei voi korvata jäsenvaltioiden tarvittavia päätöksiä".

Mainos

Italian Menneisyyden kokemuksia

Italian menneisyys osoittaa, että "Ensinnäkin tehokas talouden ohjaus edellyttää oikeanlaista politiikan yhdistelmää sen vaikutusten lisäämiseksi. Vaikka paljon on tehty koordinoimalla paremmin kansallisia budjettisuunnitelmia, on tehtävä vielä enemmän", sanoi talousministeriö

Ministeri ja eroava Ecofin-puheenjohtaja Pier Carlo Padoan. Hän lisäsi, että yhden jäsenvaltion talouspolitiikan toissijaiset vaikutukset - positiiviset JA negatiiviset - tarvitsevat tarkempaa tarkastelua, että uudistusten ajoitus vaatii enemmän huomiota, että kansalliset ja eurooppalaiset politiikat tarvitsevat parempaa koordinointia ja että kansallisten omistajuus uudistusohjelmien on vahvistettava "tarvittavan luottamuksen lisäämiseksi talouteen".

Italian vaje nyt alle 3%

Padoan kysyi joustavuudesta, että "poliittiset välineet on integroitava paremmin". Rakenneuudistuksilla voi olla erilaiset vaikutukset makrotaloudellisen ympäristön kehityksestä riippuen. "Hän vastusti voimakkaasti kritiikkiä Italian toimenpiteistä alijäämän pienentämiseksi hyväksyttävään kokoon:" Siirtyimme korjaavasta ennaltaehkäisevään osaan. Alijäämämme on nyt alle 3%. Ja velkaa hoidetaan vakaalla finanssipolitiikalla ja rakenneuudistuksilla. "

"EKP vaatii Kreikalta laillista"

Schäuble hylkäsi näkemyksen, jonka mukaan Euroopan keskuspankki ylittää toimeksiantonsa vaatimalla uudistusohjelman täytäntöönpanoa Kreikassa: "Kreikkaa koskevat vaatimukset ovat EKP: n toimeksiannon mukaisia. Ne ovat täysin oikeutettuja. Kreikan ihmiset kärsivät enemmän kuin ihmisiä "muualla Euroopassa". Ei "Brysselin" tai EKP: n vaatimusten vaan Kreikan poliittisen eliitin epäonnistumisen takia vuosikymmenien ajan. " Puolustaakseen Kreikan EU-tukiohjelmaa hän mainitsi keskimääräistä korkeamman kasvuluvun ja velan pienenemisen.

Lisätietoja: 

Katso suoratoistona live

Kiinni kautta Video On Demand (VOD)

Talous- ja raha-asioiden

EbS

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa