Liity verkostomme!

Talous

Kreikan vaalit: Säästöjen vastainen Syriza voittaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

alexis tsiprasSäästöjenvastainen Syriza-puolue on voittanut Kreikan yleiset vaalit ja saattanut maan mahdolliselle törmäyskurssille EU: n kanssa sen massiivisesta pelastamisesta.

Lähes 75 prosentilla lasketuista äänistä Syrizan ennustettiin saavan 149 paikkaa, vain kaksi alle absoluuttisen enemmistön, vaikka tämä määrä voisi muuttua.

Vasemmistopuolueen johtaja Alexis Tsipras, joka haluaa neuvotella uudelleen Kreikan velan, sanoi "kreikkalaiset kirjoittivat historiaa".

Hallitseva oikeistolaiskeskeinen uusi demokratia on tullut kaukana toiseksi.

Mainos

Eroava pääministeri Antonis Samaras on myöntänyt tappion ja soittanut Tsiprasille onnitellakseen häntä.

Syrizan tulos lähettää iskuja Euroopassa, BBC: n Gavin Hewitt Ateenassa kertoo.

Suurin osa Kreikan äänestäjistä on pohjimmiltaan hylännyt Brysselin ja Berliinin suunnitteleman ydinpolitiikan euroalueen kriisin ratkaisemiseksi, kirjeenvaihtajamme lisää.

Mainos

Saksassa Bundesbankin presidentti Jens Weidmann sanoi toivovansa, että "Kreikan uusi hallitus ei anna lupauksia, joita se ei voi täyttää eikä maalla ole varaa".

Vaalituloksen odotetaan olevan yksi pääkysymyksistä maanantaina (26. tammikuuta) pidetyssä 19 euroalueen valtiovarainministerin kokouksessa.

VRT-verkko lainasi Belgian edustaja Johan Van Overtveld sanoneen, että Kreikan "on kunnioitettava rahaliiton sääntöjä", vaikka hän lisäsi, että joillekin - mutta ei paljon - joustavuudelle oli tilaa.

Britannian pääministeri David Cameron - jonka maa ei ole euroalueen jäsen - sanoi, että Kreikan vaalien tulos "lisää taloudellista epävarmuutta kaikkialla Euroopassa".

Samaan aikaan euro laski dollariin nähden 1.1098 dollariin - alhaisimmalle tasolle yli 11 vuodessa.

Puheenvuorossaan riemuitseville kannattajille Ateenan yliopiston edessä Tsipras sanoi, että kreikkalaiset äänestäjät antoivat Syrizalle "selkeän ja tehokkaan mandaatin".

"Olet esimerkki historiasta, joka muuttuu ... Toimeksiantoosi peruutetaan epäilemättä säästö- ja tuhoamispaketit.

"Kreikan troikka on menneisyyttä", hän lisäsi viitaten maan suurimpiin kansainvälisiin lainanantajiin - Euroopan unioniin, Kansainväliseen valuuttarahastoon (IMF) ja Euroopan keskuspankkiin (EKP).

Hän lupasi myös neuvotella oikeudenmukaisesta ja molempia osapuolia hyödyttävästä taloudellisesta ratkaisusta.

Herra Tsipras lupasi aiemmin kumota monet Kreikan toteuttamista säästötoimenpiteistä sen jälkeen, kun vuonna 2010 aloitettiin joukko pelastamistoimia.

Samaras sanoi puolestaan ​​aiemmin: "Kreikan kansa on puhunut ja kunnioitan heidän päätöstään" ja huomautti, että hän oli perinyt "kuuman perunan" tullessaan virkaan ja että hän ja hänen puolueensa olivat tehneet paljon palauttaakseen maansa talous.

Tulosta seurataan tarkasti Kreikan ulkopuolella, jossa Syrizan voiton uskotaan kannustavan radikaaleja vasemmistopuolueita kaikkialla Euroopassa.

"Absoluuttista enemmistöä ympäröi jatkuva trilleri," sanoi sisäministeriön äänestysprosessia valvovan ohjelmistoryhmän Singular Logic johtaja Michalis Karyotoglou.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa