Liity verkostomme!

Talous

Pimeä työ: Tutkimus paljastaa laajalle levinneen ongelman

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

undeclared-fotolia_30173663_subscriptionNoin joka kymmenes eurooppalainen (11%) myöntää ostaneensa tavaroita tai palveluja, joihin liittyy pimeää työtä edellisenä vuonna, kun taas 4% myöntää, että he ovat itse saaneet pimeää palkkaa työstä. Lisäksi yksi 30: stä (3%) maksoi työnantajansa osittain käteisenä (”kirjekuoripalkat”). Nämä ovat joitain Eurobarometri-tutkimuksen tuloksia, jotka osoittavat, että pimeä työ on edelleen yleistä Euroopassa, vaikka ongelman laajuus ja käsitys vaihtelevat maittain.

Tutkimuksessa yksilöityjä ongelmia on tarkoitus käsitellä komission huhtikuussa tekemässä ehdotuksessa pimeän työn ehkäisemistä ja ehkäisemistä koskevan eurooppalaisen foorumin perustamiseksi, jonka tarkoituksena on lisätä jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä ongelman ratkaisemiseksi tehokkaammin.

"Pimeä työ ei ainoastaan ​​altista työntekijöitä vaarallisille työoloille ja pienemmille tuloille, vaan myös riistää hallitukset tuloista ja heikentää sosiaaliturvajärjestelmiämme. Jäsenvaltioiden on pantava täytäntöön politiikkaa, jolla estetään pimeä työ tai kannustetaan sen muuttumiseen säännölliseksi työksi ja työskentelemään tiiviimmin Siksi Euroopan komissio ehdottaa huhtikuussa, että käynnistetään pimeän työn ehkäisemistä ja ehkäisemistä koskeva eurooppalainen foorumi, joka parantaisi työsuojelutarkastusten ja lainvalvontaviranomaisten välistä yhteistyötä kaikkialla Euroopassa. " Osallisuudesta vastaava komission jäsen László Andor.

Mainos

28 EU-maassa tehty Eurobarometri-tutkimus osoittaa, että:

 1. 11% vastaajista myöntää ostaneensa tavaroita tai palveluja, joihin liittyy pimeää työtä edellisenä vuonna, kun taas 4% myöntää suorittaneensa pimeää palkattua toimintaa.
 2. 60% ilmoittaa alhaisemmat hinnat pimeän tavaran tai palvelun ostamisen tärkeimmäksi syyksi, ja 22% mainitsee ystävien suosion.
 3. 50% mainitsee molemmille osapuolille koituvat hyödyt tärkeimmiksi syiksi pimeälle työskentelylle, 21% mainitsee vaikeudet löytää säännöllinen työpaikka, 16% käsitys veroista on liian korkeita ja 15% muiden tulojen puuttumista. Eteläamerikkalaiset mainitsevat erityisen todennäköisesti vaikeuksia löytää säännöllinen työpaikka (41%) tai heillä ei ole muita tulolähteitä (26%).
 4. Eurooppalaiset käyttävät keskimäärin 200 euroa vuosittain pimeisiin tavaroihin tai palveluihin, kun taas pimeää työtä tekevien keskimääräinen ansio on 300 euroa.
 5. kodin korjaus ja kunnostaminen (29%), auton korjaus (22%), kodin siivous (15%) ja ruoka (12%) ovat kaikkein kysyttyimpiä pimeää tavaraa tai palvelua.
 6. Eurooppalaiset tekevät pimeää työtä kodin korjauksissa ja kunnostuksissa (19%), puutarhanhoidossa (14%), siivouksessa (13%) ja lastenhoidossa (12%).
 7. Latviassa, Alankomaissa ja Virossa on suurin osuus pimeää työtä tekevistä vastaajista (11%). Pimeän työn käsitteissä ja käsityksissä sekä palveluiden luonteessa ja määrässä on kuitenkin merkittäviä kansallisia eroja.
 8. 3% vastaajista sanoo saavansa osan palkkansa käteisenä, mikä on todennäköisempää pienemmissä yrityksissä. Kirjekuoripalkkana saatujen vuositulojen osuus on korkein Etelä-Euroopassa (69%), jota seuraa Itä- ja Keski-Eurooppa (29%), kun taas manner- ja Pohjoismaat ovat matalampia (vastaavasti 17% ja 7%).

2013 Työllisyys ja sosiaalinen kehitys Euroopassa (ESDE) -tutkimus tarjoaa lisäanalyysin näistä havainnoista. Verrattuna edelliseen vuonna 2007 tehtyyn kyselyyn, vaikka pimeän työn kokonaisluku näyttää melko vakaana, maakohtaista kehitystä on havaittavissa selvästi:

 1. Pimeän työn tarjonta väheni voimakkaasti joissakin maissa, kuten Latviassa, kun taas se kasvoi hieman Espanjassa ja Sloveniassa.
 2. Pimeän työn kysyntä kasvoi huomattavasti Kreikassa, Kyproksessa, Maltalla ja Sloveniassa.
 3. ”Käteisen käteispalkkojen” ilmaantuvuus on vähentynyt kriisin aikana, erityisesti Keski- ja Itä-Euroopassa, mutta lisääntynyt Kreikassa.

Lisäanalyysi kriisin vaikutuksista pimeän työn ilmaantuvuuteen viittaa siihen, että työmarkkinoiden heikkeneminen vuodesta 2007 lähtien on johtanut pimeän työn yksityisen tarjonnan lisääntymiseen, vaikka yhteys kasvavaan köyhyyteen on paljon vähemmän ilmeinen. Sekä korkeampi työttömyys että kasvava köyhyys näyttävät kuitenkin lisäävän "kirjekuoripalkkojen" hyväksymistä. Vaikuttaa myös siltä, ​​että verotustaso ei vaikuta suoraan pimeän työn tasoon, mutta ihmisten käsitys julkisista palveluista ja verotulojen käytöstä voi vaikuttaa.

Mainos

ESDE-analyysi sisältää myös katsauksen useista onnistuneista toimenpiteistä, joita eri jäsenvaltioissa on toteutettu pimeän työn torjumiseksi. Tällaisia ​​toimenpiteitä ovat:

 1. Kannustimet pimeän toiminnan virallistamiseksi, kuten hallinnon yksinkertaistaminen, ostajille maksettavat välittömät verokannustimet tai palvelusetelit;
 2. toimenpiteet korkeamman verotuksellisen moraalin ja sitoutumiskulttuurin edistämiseksi esimerkiksi valistuskampanjoilla, ja
 3. parempi havaitseminen ja tiukemmat seuraamukset.

Seuraavat vaiheet

Huhtikuussa 2014 komission on määrä ehdottaa pimeän työn ehkäisemistä ja ehkäisemistä koskevan eurooppalaisen foorumin perustamista, joka toisi yhteen jäsenvaltioiden erilaiset lainvalvontaviranomaiset, kuten työsuojeluviranomaiset, sosiaaliturva-, vero- ja maahanmuuttoviranomaiset. muut sidosryhmät. Foorumi lisäisi yhteistyötä EU: n tasolla pimeän työn estämiseksi ja estämiseksi tehokkaammin ja tuloksellisemmin.

Tausta

Eurobarometri haastatteli 26,563 2007 vastaajaa eri sosiaalisista ja väestöryhmistä kaikissa jäsenvaltioissa. Sen tulokset perustuvat vuonna XNUMX tehdyn ensimmäisen tutkimuksen tuloksiin, joka oli ensimmäinen yritys mitata pimeää työtä EU: n laajuisesti. Molemmissa tutkimuksissa on keskitytty palvelujen / tavaroiden yksittäisiin toimituksiin ja ostoihin sekä kirjekuoripalkkoihin, joten ne eivät kata kaikkia pimeän työn muotoja yrityksissä.

Pimeä työ määritellään kaikeksi palkatuksi toiminnaksi, joka on luonteeltaan laillista, mutta jota ei ilmoiteta viranomaisille, ottaen huomioon erot jäsenvaltioiden lainsäädännössä. Tämä käsite on sisällytetty Euroopan työllisyysstrategiaan, ja vuodesta 2001 lähtien se on osoitettu työllisyyden suuntaviivoissa jäsenvaltioille.

Huhtikuun 2012 Työllisyyspaketti Korosti jo, että epävirallisen tai pimeän työn muuttaminen säännölliseksi työpaikaksi voisi auttaa vähentämään työttömyyttä sekä tarvetta parantaa jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä.

Vuoden 2013 puolivälissä komissio kuuli ensimmäisen vaiheen työnantajien ja työntekijöiden EU-tason edustajien kanssa mahdollisista tulevista EU: n toimenpiteistä kansallisten lainvalvontaviranomaisten yhteistyön lisäämiseksi (IP / 13 / 650). Tätä seurasi toisen vaiheen kuuleminen vuoden 2014 alussa.

Lisätietoja

Eurobarometri 'Pimeä työ EU: ssa'
László Andorin verkkosivusto
Seuraa László Andor Twitterissä
Tilaa Euroopan komission ilmainen sähköposti uutiskirjettä työllisyys-, sosiaali- ja osallisuus

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
 • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
 • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa