Liity verkostomme!

Talous

Mepit vaimentaa väitteet talouden elpymistä ennen maaliskuun EU: n huippukokouksessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EuroCoinsInHandGenericPA_largeParlamentin jäsenet olivat eri mieltä komission puheenjohtajan José Manuel Barroson ja Kreikan puheenjohtajakauden Dimitrios Kourkoulasin kanssa siitä, että talouden elpyminen oli matkalla 12-maaliskuun keskustelussa viimeisestä EU: n huippukokouksesta ennen Euroopan parlamentin vaaleja. He arvostelivat pk-yritysten tukematta jättämistä, kasvun vauhdittamista ja työttömyyden torjuntaa ja keskustelivat siitä, kuinka sovittaa teollisuuden kilpailukyky ilmastotavoitteisiin.

Kreikan varaulkoministeri Kourkoulas sanoi, että ensi viikon huippukokous keskittyy kasvuun, työpaikkoihin ja kilpailukykyyn. "Olemme lähestymässä suhdannekierron loppua. Kriisin seuraukset tuntuvat edelleen. Kasvu on heikkoa ja epätasaista. Mutta pahin on todennäköisesti takanamme", hän sanoi ja korosti, että "teollista kilpailukykyä ei voi olla ilman johdonmukainen ilmastopolitiikka ja päinvastoin ".

Presidentti Barroso oli myös optimistinen sanoen, että talousennusteita on tarkistettu ylöspäin 1.5% tänä vuonna ja 2% ensi vuonna. "Kasvu on palaamassa Eurooppaan, ja tämä pätee myös kaikkein haavoittuvimpiin jäsenvaltioihin", hän sanoi ja korosti, että painopistealueena olivat edelleen työttömyyden torjunta, pankkiunionin viimeisteleminen ja energiariippuvuuden vähentäminen etenkin Kreikan kriisin valossa. Ukraina.

Joseph Daul (EPP, FR) huomautti pk-yritysten merkityksestä Euroopan talouden liikkeellepanevana voimana ja varoitti: "Ellei meillä ole todellista verotusta, verotusta ja sosiaalista yhdenmukaistamista, pk-yritykset joutuvat konkurssiin." Sadat pk-yritykset hävisivät päivittäin, ja miljoonat työntekijät jäivät ilman työpaikkaa, hän sanoi. Hän lisäsi, että vaikka Eurooppa oli ilmastopolitiikassa hyvissä ajoin, ellei Kiina, kuten Kiina, seuraa tätä, päädymme työntämään eurooppalaiset yritykset seinää vasten.

Mainos

Hannes Swoboda (S&D, AT) syytti neuvostoa rohkeuden puutteesta, näkemyksen puutteesta ja ohjauksen puutteesta. Seuraava huippukokous olisi "asiat tavalliseen tapaan", jossa "epämääräiset sitoumukset etsivät pienintä yhteistä nimittäjää", hän sanoi. Hän korosti, että säästötoiminnalle oli vaihtoehto: "kasvupolitiikka, työpaikkojen luominen, tulojen luominen" ja toivoi EU: n johtajien välittävän positiivisen viestin kerralla kansalaisille.

Guy Verhofstadt (ALDE, BE) sanoi, että emme ole kasvun, vaan taloudellisen pysähtymisen aikaa. Hän korosti: "Emme toipu, jos emme luo ensinnäkin pankkiunionia", koska ensisijaisena tavoitteena oli luoda järjestelmä, joka kykenee siirtämään rahaa pankeilta reaalitalouteen.

Rebecca Harms (Vihreät / EFA, DE) sanoi, että tämän pitäisi myös olla tilaisuus arvioida Barroson saavutuksia. Kahden toimikautensa lopussa meillä oli vielä "Eurooppa jaettu pohjoisen ja etelän välillä", ja Barroson tulisi selittää, mikä on mennyt pieleen, hän vaati. Hän huomautti myös, että ilmastopolitiikan ei tarvitse vahingoittaa taloutta: "Voisitteko sanoa, että Saksa on teollisuuden autiomaa, koska sillä on kunnianhimoinen ilmastopolitiikka?" hän kysyi ja lisäsi: "Et voi todella tukea niin typeriä ideoita."

Mainos

Pk-yritykset ovat "kuristettu byrokratiaan" EU: n ympäristönsuojelusääntöjen takia, Jan Zahradil (ECR, CZ) sanoi, että "ilmastopolitiikka on ollut täydellinen fiasko", mikä on johtanut "sähkön tukkuhintojen nousuun 20%" ja 17% nousee yrityksille ".

Gabi Zimmer (GUE / NGL, DE) tuomitsi EU: n epäonnistuneen kriisinhallinnan. Hän sanoi, että julmat julkisten menojen leikkaukset EU-maissa "asettavat taakan niille, joilla ei ole mitään tekemistä kriisin aiheuttamisesta".

Nigel Farage (EFD, Iso-Britannia) sanoi "Eurooppalainen unelma romahtaa". Hän kritisoi EU: n "taloudellista yksipuolisuutta ilmastonmuutoksessa, joka tuhoaa työpaikkoja Euroopassa" ja huomautti liuskekaasun louhinnasta Yhdysvalloissa ja hiilen louhinnasta Kiinassa.

Andrew Henry William Bronsin (NI, Iso-Britannia) mielestä eurooppalaisen ohjausjakson uudistukset tarkoittavat, että "suhteellisen korkean palkkatason talouden tai talouksien ryhmän, joka omaksuu globalismin ja globalisaation ideologian, on ajattava palkkoja kilpailemaan nousevien maiden kanssa. taloudet ".

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan keskuspankki (EKP)

"Nainen ei ole kapeneva" - Lagarde

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin presidentti Christine Lagarde ilmoitti tänään parafoimalla edesmenneen Ison -Britannian pääministerin ja monetaristin Margaret Thatcherin lauseella, jota hän tuskin olisi sanonut, että "nainen ei ole suippeneva".

Rahoitusolosuhteiden ja inflaationäkymien yhteisen arvioinnin perusteella keskuspankin hallintoneuvosto on päättänyt, että pandemian hätäosto -ohjelman (PEPP) puitteissa tehdyt nettovarallisuusostot voivat jatkua, mutta maltillisemmin.  

Neuvosto päätti myös pitää korot ennallaan sanoen, että ne odottavat EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan, kunnes inflaatio nousee kahteen prosenttiin, mutta sallivat siirtymäkauden, jolloin inflaatio voi nousta maltillisesti tavoitteensa yläpuolelle.

Mainos

Inflaationäkymät

Lagarde myönsi, että monissa euroalueen maissa ihmiset kokevat hinnankorotuksia, mutta hän sanoi, että kun pankki "katsoo inflaation ihon alle", heidän näkemyksensä saavat heidät uskomaan, että se on 1.5% arvioidun ajanjakson loppuun mennessä.

Lagarde korosti energian hintojen vaikutusta, mutta viittasi myös hintojen nousuun, joka johtui toimitusketjun pullonkauloista, jotka liittyivät talouteen avautumiseen. Pankki arvioi tämän olevan luonteeltaan suurelta osin väliaikaista, mutta myöntää, että se voi aiheuttaa hintojen nousupaineita, jos se jatkuu odotettua kauemmin. 

Mainos

Palkkojen osalta Lagarde sanoi, että EKP ei ole vielä nähnyt todisteita merkittävästä hintojen noususta, mutta tulee olemaan tarkkaavainen tähän, koska neuvottelut käydään syksyllä. Joka tapauksessa hän odottaa palkkojen kasvavan maltillisesti ja asteittain.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa