Liity verkostomme!

Maatalous

Parantaminen kauppaa jalostettuja maataloustuotteita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

155902ff9d522e2b2435c421d081-grandeEuroopan komissio on tyytyväinen tänään pidettyyn Euroopan parlamentin äänestykseen ehdotuksesta jalostettujen maataloustuotteiden kauppajärjestelmän päivittämiseksi. PAP-tuotteet ovat maatalouden perustuotteiden jalostamisen kautta saatuja tuotteita, kuten makeisia, suklaata, pastaa, leipomoita, keksejä, väkeviä alkoholijuomia ja virvoitusjuomia. 

EU on maailman suurin jalostettujen maataloustuotteiden viejä, ja viennin kokonaisarvo on 41.7 miljardia euroa. Uusi asetus helpottaa PAPS-kauppaa EU: n ja kolmansien maiden välillä. Sen tarkoituksena on päivittää oikeudellinen kehys EU: n ulkopuolisten maiden kanssa tehtyjen etuuskohtelukauppasopimusten täytäntöönpanoa varten. Siinä säädetään myös vientituen myöntämisestä joillekin PAP-tuotteille markkinoiden häiriöiden tapahtuessa (esimerkiksi maailman maataloustuotteiden hintojen romahtaminen runsaan sadon seurauksena).

Euroopan komission varapuheenjohtaja Antonio Tajani, teollisuus- ja yrittäjyyskomissaari, sanoi: "Elintarviketeollisuus on EU: n suurin valmistussektori työllisyyden ja lisäarvon kannalta. Sen kauppajärjestelmä on erityisen tärkeä alan kasvun kannalta ja asiaa koskevia sääntöjä on yksinkertaistettava. Siksi luotamme neuvoston tulevaan sopimukseen asetuksen lopullisesta hyväksymisestä. "

Mainos

Tämänpäiväinen äänestys liittyy komission vuonna 2013 esittämään ehdotukseen EU: n jalostettujen maataloustuotteiden kauppajärjestelmän oikeudellisen kehyksen mukauttamisesta Lissabonin sopimukseen ja erityisesti sen delegoituja säädöksiä ja täytäntöönpanosäädöksiä koskeviin säännöksiin. Uusi asetus päivittää oikeudelliset puitteet kahdenvälisten kauppasopimusten täytäntöönpanolle, erityisesti etuuskohteluun oikeuttavien kaupan ehtojen osalta, jotka EU myöntää kauppakumppanimaissa alennettujen tai nolla-tuontitullien ja tariffikiintiöiden muodossa vastineeksi markkinoiden paremmista markkinoille pääsyn ehdoista. EU-tuotteet. Se päivittää myös tiettyjen elintarvikkeiden vientitukien myöntämistä koskevaa oikeudellista kehystä luomalla turvaverkon, joka voidaan laukaista markkinoiden häiriöiden, kuten ilmasto-olosuhteiden tai keinottelujen aiheuttamien voimakkaiden maataloustuotteiden maailmanmarkkinahintojen vaihteluiden, yhteydessä.

Tämän seurauksena asetuksen odotetaan myötävaikuttavan yhteisen maatalouspolitiikan tavoitteiden tehokkaaseen saavuttamiseen ja erityisesti vakauttamaan markkinoita, turvaamaan tarvikkeiden saatavuuden ja tarjoamaan kuluttajille ruokaa kohtuuhintaan.

Seuraavat vaiheet

Mainos

Neuvoston odotetaan hyväksyvän ehdotus 14. huhtikuuta. Tämän perussäädöksen hyväksymisen jälkeen komissio hyväksyy pian tarvittavat delegoidut säädökset ja täytäntöönpanosäädökset säätääkseen yksityiskohtaisesti asetukseen sisältyvät eri kysymykset (kuten tuontitodistukset, tuontitullit, tariffikiintiöt, vientituet, tukitodistukset jne.) .).

Nämä lait ovat erityisen tärkeitä elintarviketeollisuudelle, joka on ylivoimaisesti suurin EU: n tuottamien maataloustuotteiden, kuten sokerin, maidon, viljan ja munien, käyttäjä. Elintarvike- ja juomateollisuus on unionin suurin valmistussektori arvonlisän ja työpaikkojen osalta. Mukana on 289,000 1 yritystä, joista suurin osa on pieniä tai keskisuuria. Kaiken kaikkiaan niiden vuotuinen liikevaihto ylittää biljoonaa euroa ja työllistää 4.6 miljoonaa ihmistä. Tuonnin arvo oli 11.8 miljardia euroa, ja EU: n kauppatase oli 30 miljardia euroa vuonna 2012. Tämä vastaa keskimääräistä vuotuista 13.2 prosentin kasvua vuodesta 2008.

Jalostettuja maataloustuotteita koskeva EU: n lainsäädäntö

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa