Liity verkostomme!

Talous

Elokuvatähdet ryhtyvät vaatimaan Robin Hood Taxia Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Jotkut Euroopan suurimmista elokuvan tähdistä kokoontuivat käynnistämään uusi lyhytelokuva Tulevat uutiset tänään (18. helmikuuta), ohjannut David Yates Harry Potter, joka tuo esiin Robin Hood -veron valtavat mahdollisuudet.
Elokuva ilmestyy viiden vuoden kuluttua viimeisimmän historian syvimmän taantuman alkamisesta, joka on aiheuttanut laajaa kärsimystä paitsi EU: ssa myös muualla maailmassa. Kun 11 Euroopan maata pyrkii nyt toteuttamaan finanssitransaktioveron (FTT), joka voi tuottaa jopa 37 miljardia euroa vuodessa, video korostaa, että tuloja ei voida käyttää vain uhanalaisten julkisten palvelujen rasituksen lievittämiseen Euroopassa , mutta myös köyhyyden ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi köyhissä maissa. Kansainvälisen Oxfam-agentuurin ja yhteistyökumppaneiden tuella tuotettu elokuva sijoittuu kymmenen vuoden kuluttua Eurooppaan, jossa finanssitransaktioveroa ovat panneet täytäntöön kaikki keskeiset pelaajia lukuun ottamatta Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Koska edustajat Saksasta, Ranskasta ja Espanjasta korostavat veron onnistumista, Iso-Britannia hukkuu puuttumalla mahdollisuudesta ottaa käyttöön rahoitusvälineiden, kuten osakkeiden, joukkovelkakirjojen ja johdannaisten, 0.05 prosentin vero.

Elokuva edustaa neljää maata eri puolilla Euroopan unionia ja tuo esiin kunkin maan erilaiset roolit prosessissa. Brittiläiset näyttelijät Bill Nighy, joka pelaa valitettavaa pankkiiria, ja Andrew Lincoln, molemmat edustavat maata, joka tällä hetkellä ei halua ottaa käyttöön niin kutsuttua Robin Hood -veroa. Samaan aikaan saksalaiset Heike Makatsch, ranskalainen Clémence Poesy ja espanjalainen Javier Cámara, jotka näyttävät hieman riemukkaampia pankkiireja, tervehtivät maita, joilla on avain EU11: n FTT-ryhmän menestykseen.

Elokuva käynnistetään päivää ennen tärkeätä ranskalais-saksalaista kokousta Pariisissa, jossa ministereiden odotetaan esittelevän yhteisen näkemyksensä verosta.

Andrew Lincoln, televisioiden tähti Walking Dead, sanoi: "Kuuden vuoden epävakaan toipumisen ja elintason laskun jälkeen johtajiemme on aika olla kunnianhimoisia ja toimia ihmisten ja planeetan edun mukaisesti.

Mainos

Ohjaaja David Yates, joka tunnetaan parhaiten elokuvan neljän viimeisen elokuvan ohjaamisesta Harry Potter -sarja, sanoi: "Suostuin ohjaamaan elokuvan, koska Robin Hood -vero on yksinkertainen mutta loistava idea. Meidän on opittava finanssikriisistä ja varmistettava, että pankit ja hedge-rahastot toimivat yhteiskunnan eduksi, ei toisinpäin noin."

"On harvinaista, että vero voisi saada tällaisen uskomattoman tuen kaikkialta Euroopasta, mutta Robin Hood -vero on selvästi oikeudenmukainen tapa varmistaa, että talouskriisistä vastuussa olevat maksavat selvittääkseen sen aiheuttaman sotkun."

Clémence Poesy, Harry Potter että In Bruges maine, sanoi: "Jos Ranska ja muut kymmenen muuta maata, jotka harkitsevat vakavasti verotuksen jatkamista, päättävät tehdä niin, jopa 37 miljardia euroa voidaan kerätä vuosittain. Tämän rahan käyttäminen köyhyyden torjuntaan, mukaan lukien maailmanlaajuinen aids-pandemia, ja ilmastonmuutos on oikea asia. "

Mainos

Bill Nighy, tähti Love Actually että Pirates of the Caribbean, sanoi: "Neljä vuotta Robin Hood -verokampanjan käynnistämisen jälkeen tämä pieni vero, joka voisi tehdä niin paljon hyvää, on tulossa totta. Ranska, Saksa ja yhdeksän muuta Euroopan maata ovat ottamassa käyttöön sen. Olisi erittäin valitettavaa, jos muu maailma joutuisi historian väärälle puolelle. "

"Pelkästään veron käyttöönotto ei riitä, sen keräämät miljardit on investoitava köyhyyden torjuntaan kotimaassa ja ulkomailla sekä ilmastonmuutoksen torjunnassa."

Javier Cámara, tähti Huono koulutus että Olen niin innoissani, sanoi: "Jopa kahdeksan miljoonan espanjalaisen odotetaan joutuvan köyhyyteen vuoteen 2025 mennessä, Robin Hood -vero tarjoaa mahdollisuuden lievittää pahimpia kärsimyksiä paitsi Euroopassa, myös muualla maailmassa. ”

Heike Makatsch, joka näytteli Nighyn rinnalla Love Actually, sanoi: "Euroopan johtajat ovat käyttäneet tarpeeksi kauan puhuessaan Robin Hood -verosta. Nyt on aika suhtautua vakavasti, syrjäyttää verotusta koskevat kielteiset argumentit rahoituslobbaajilta ja toteuttaa oikeudenmukainen vero, joka voi auttaa miljoonia ihmisiä kaikkialla Euroopassa ja kehitysmaissa. "

Lisätietoja

Lataa elokuvan teräväpiirtoversio Klikkaa tästä.
Voit ladata valokuvia Klikkaa tästä.        

Lisätietoja Robin Hood -verosta, Klikkaa tästä.

 

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa