Liity verkostomme!

Talous

Puhe: Sea of ​​Europe: Reititys karttaa talouskasvun

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

siimkallasSiim Kallas (Kuvassa)
Varapuheenjohtaja Euroopan komission

EU: n puheenjohtajavaltion Summit
Thessalonikissa 17 helmikuu 2014

Ministerit, hyvät kollegat,

Mainos

On ilo olla taas Kreikassa. Kiitos kutsusta Thessalonikiin tänään puhua tässä EU-puheenjohtajuuskauden huippukokous.

Päivän teema sopii hyvin minun painopisteiden European Transport komissaari. Päätavoitteena on ollut hyödyntää ja paras mahdollinen käyttö liikenteen, joka on olennaista koko Euroopan taloudelle.

Olemme tehneet parhaamme saavuttamiseksi rakentamalla yhtenäisen eurooppalaisen liikennealueen.

Mainos

Se on usein ollut vähän kuin palapelin tekeminen: oikean kappaleen asentaminen oikeisiin paikkoihin yhtenäisen kokonaisuuden muodostamiseksi. Se on myös pitkä prosessi - Eurooppa on loppujen lopuksi iso palapeli - eikä sitä valmistuta pitkään aikaan.

Olemme jo tehneet paljon edistystä asettamalla keskeiset muutokset liikkeessä jotta kaikki Euroopassa hyötyvät: yrityksille ja kansalaisille.

Minulla on tapana sanoa, että liikenne on olennaisen tärkeä Euroopan käynnissä olevaa talouden elpymistä, koska se tukee vientiä ja kilpailukykyä. Se stimuloi talouskasvua ja auttaa luomaan työpaikkoja.

Koska yli 70% tavaroista viedään tai tuodaan EU: hun ja muusta maailman menoa meri, tämä pätee erityisesti merenkulun - jossa on useita haasteet: tarvitaan uusia ja puhtaampien polttoaineiden, turvalliseen ja tehokkaita aluksia ja tehokkaat satamat, vain muutamia mainitakseni.

Tarvitsemme korkealaatuista merenkulkualaa, joka voi kilpailla kansainvälisesti maailmanluokan turvallisuustietojen ja korkeiden sosiaalisten ja ympäristövaatimusten perusteella. Se on liitettävä kunnolla muihin liikennemuotoihin, kuten maantie- ja rautatieliikenteeseen, aidosti eurooppalaisen verkon sisällä.

Nyt on mahdollisuus tehdä todellista eroa: rakentamalla että verkko muokkaamaan Euroopan liikennejärjestelmässä seuraavan 10 ja 20 vuotta.

Tarkistettu politiikka Euroopan laajuisen liikenneverkon, erityisesti sen käsitteen integroitujen liikennekäytäviä, on EU: n tulevaa liikennettä.

Haluan kiittää esittelijöitä Koumoutsakos ja Ertug niiden merkittävän panoksen ohjaamisessa tätä lainsäädäntöä Euroopan parlamentin kautta.

Voit varmistaa, että uusi TEN-T tulee totta, se on tukena käteinen. Tämä on todellinen liikenne "ensimmäinen": erityisinfrastruktuuria rahoitus, muodossa Verkkojen Eurooppa Facility.

Ilman tätä rahoitusta, uskon, että monet suuret rajat ylittävät liikenneyhteydet yksinkertaisesti ei voi käynnistää, saati valmiiksi.

Politiikan painopiste on siirtynyt yksittäisistä hankkeista päälle ydinverkkoon yhdeksän strategista käytävillä. Ne liittyvät pohjoisen ja etelän, idän ja lännen ja kaikki kulmat laajan maantieteellisen alueen - Kreikasta Suomessa, rannoilta Mustanmeren ja Välimeren ja Atlantin.

Nämä käytävät ovat selkäranka uuden TEN-T ja parantaa sen yleistä luotettavuutta ja tehokkuutta:

- Ne ovat perusta erilaisten liikennemuotojen integroinnille, teknisen yhteensopivuuden varmistamiseksi sekä infrastruktuurin koordinoidun kehittämisen ja hallinnan varmistamiseksi.

- ne mahdollistavat investointien ja infrastruktuurityön synkronoinnin ja

- ne ovat EU: n lisäarvo.

Kreikalla on yksi käytävä, joka ylittää sen alueen: Orient / East-Med-käytävä, joka yhdistää Pohjoisen, Itämeren, Mustan ja Välimeren. Se alkaa ja päättyy satamissa, jotka kulkevat Pohjois-Euroopasta ja käyttävät "merten moottoriteitä" -konseptia meriliikenteen kehittämiseksi Kreikasta Kyprokseen.

Euroopan komissio on osallistunut kumoamaan määrärahat talousarviossa. Kuten kaikki käytävät, se on nyt jäsenvaltioita työskentelemään yhdessä ja alkaa rakentaa. Painopiste on asetettu hanke prioriteetteja saada tarvittavan rahoituksen.

Koska luettelo mahdollisista hankkeista on pitkä, niiden pitäisi pohtia ankarasti painopisteistä. Kilpailu CEF rahaa on kova - ja se on selvää, että ei riitä resursseja mukautumaan ja rahoittaa jokainen hanke.

Kreikan tapauksessa CEF tuki on todennäköisimmin keskittyi hankkeisiin parantaa rautateiden infrastruktuuria ja tieyhteydet naapurimaihin.

Ja tietenkin, emme voi unohtaa Kreikan satamista, joilla on huomattava merkitys yhtenäisen eurooppalaisen liikennealueen. On viisi Kreikan satamien uudessa runkoverkon, mukaan lukien Thessalonikissa sekä Piraeus - joka on myös osa Orient / Itä-Med käytävä aiemmin mainitsemani.

CEF varoja voitaisiin parantaa satamainfrastruktuurit ja ympäröivä linkkejä maantie- ja rautatieliikenteen järjestelmät tarjoavat puhtaamman teknologian ja polttoaineiden sekä kehittää paikallinen portti yhteydet muihin EU: n ja maailman satamien kautta merten moottoriteiden hankkeen.

Hyvät naiset ja herrat: En voi korostaa tarpeeksi, miten tärkeää satamat ovat yhtenäisen eurooppalaisen liikennealueen. Ne ovat tulo- ja lähtöpisteissä useimmille EU: n kaupasta.

Jos satamat eivät toimi hyvin, jos rautateille on heikko pääsy tai jos ei ole sujuvia jatkoyhteyksiä, sillä on suora - negatiivinen - vaikutus mantereiden väliseen toimitusketjuun.

Maanosamme riippuu portit, jotka toimivat hyvin. Eurooppa ei kuitenkaan tarvitse vain liittää sen satamiin parempi maantie-, rautatie- ja sisävesiliikenteen järjestelmiä, vaan myös varmistaa, että niiden kapasiteetti on käytetty oikein.

Meidän ehdotettu tarkistaa EU satamapolitiikasta on kyse saavuttaa nämä tavoitteet: edistämällä avoimempi liiketoimintaympäristössä ja nostamalla portti suorituskykyä Euroopassa.

Sen tavoitteena on taata yhtäläiset edellytykset kilpailulle - riippumatta siitä, kuinka hyvin kukin portti toimii - sekä oikeusvarmuus kaikille osapuolille. Tämä auttaa meitä nykyaikaistamaan satamapalvelut, päästämällä markkinoille avoimesti ja syrjimättömästi, ja houkutella kaivattua investointeja.

Olen vakuuttunut siitä, että ehdotuksillamme on myönteinen vaikutus kilpailukykyisen maailmanlaajuisen ja alueellisen merenkulun edistämiseen ja sen varmistamiseen, että Euroopan merenkulku pysyy johtavana merenkulkualalla - Kreikan ollessa kärjessä.

Jos Euroopan satamien parantaa kilpailukykyään, tämä kannustaa enemmän käyttöä lähimerenkulun kaikilla EU merialueilla. Kun otetaan huomioon EU: n maantiede, tämä on usein hyvä vaihtoehto käyttää kuorma tavaroiden kuljettamiseen monilla reiteillä.

Nykyisin noin 37% tavaran tilavuudesta jotka puretaan EU: n satamissa on nostanut lähimerenkulkuyhteyksiä, jotka ovat suhteellisen puhtaita ja polttoainetta verrattuna kuorma, esim.

Mutta on paljon käyttämätöntä kapasiteettia, osittain koska operaattorit pelottaa raskas byrokratia - varsinkin tulli. Siksi aloitimme sinisen vyöhykkeen käsite, vähentää kustannuksia ja viivästyksiä, jotka voivat tehdä meriliikenteestä vähemmän houkuttelevaa muuttotavaroille EU: n sisämarkkinoilla.

Naiset ja herrat

Tehokkuuden lisääminen kulkee käsi kädessä tarpeen minimoida ympäristövaikutukset ja vähentää hiilidioksidipäästöjä liikennejärjestelmässämme. Vaikka merenkulku on yksi hiilitehokkaimmista liikennemuodoista, se tuottaa silti 3% maailman kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja 4% EU: n kokonaispäästöistä.

Siksi olemme tunnistaneet nesteytetyn maakaasun puhtaammaksi - ja mahdollisesti halvemmaksi - merenkulun polttoaineeksi. LNG on nyt vakaasti koko Euroopan merenkulkuyhteisön asialistalla.

Euroopassa investoimme huomattavia määriä tutkimukseen ja kehitykseen, erityisesti puhtaan energian innovaatio, myös nesteytetyn.

Olen tyytyväinen siihen, paljon enemmän rahoitusta liikenteen tutkimusta ja kehittämistä Horizon 2020 ohjelma, joka on keskittyä resurssitehokkaasta, saumaton ja kilpailukykyisen liikennejärjestelmän.

Jos aiomme nähdä enemmän oton LNG, siellä täytyy olla varmuus siitä polttoaineille. Kun Clean Power liikenne- aloitteesta, olen ehdottanut, että kaikki runkoverkon merisatamissa ovat tankkaus palveluja LNG mukaan 2020 sekä yhteiset standardit sen käyttöä ja tarjontaa.

Olen kuitenkin huolissani siitä, että tätä määräaikaa yritetään lykätä viidellä tai jopa 10 vuodella, varsinkin kun vuonna 2020 vähärikkiset polttoaineet ovat voimassa kaikilla vesillä. Energiayritykset kertovat meille, että he näkevät liiketoiminnan. Investoinnit ovat rajalliset, tekniikka on käytettävissä. Tehdään tämä tehty.

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen voi myös auttaa vähentämään Euroopan polttoainelaskuasi - polttoainelaskuasi. Mutta tehdä niin, meidän täytyy mitata merenkulun päästöjä paremmin, minkä vuoksi komissio on ehdottanut järjestelmän, jolla seurataan, raportin ja tarkistaa päästöjä suuria aluksia.

Otamme kaksi rinnakkaista lähestymistapaa: EU-tason ehdotus, joka on parhaillaan käsiteltävänä neuvostossa ja parlamentissa, ja toimitettu IMO, koordinoidaan kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Ne ovat ensimmäinen askel kohti rakentaa kansainvälinen järjestelmä energiatehokas merenkulun alalla. Tämä on historiallinen muutos: se tuo merenkulkualan yhdessä EU ja EU: n ulkopuolisten maiden puuttua todella maailmanlaajuinen ongelma.

Naiset ja herrat

Uuden TEN-T ja Verkkojen Eurooppa Facility, Euroopan liikenne on nyt oikeus strategioita, politiikkoja ja oikeudellinen ympäristö paikallaan kohtaamaan tulevat haasteet.

Ja on monia: taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, tarve vähentää ruuhkia, uudenaikaistaa ja integroida infrastruktuuria.

Nämä ovat vain muutamia haasteita pitkä lista.

Kullakin liikenteen alalla, olipa se rautatie-, maantie- tai meri-, täytyy valmistautua tulevaisuuteen. Toivottavasti olen antanut sinulle hyvän kuvauksen siitä, mitä olemme jo tekee auttaakseen Euroopan merenkulun, esimerkiksi.

Vaikka kaikilla liikenteen aloilla on omat erityiskysymyksiä puuttua, uskon, että keskittymällä laatuun, innovaatioihin ja kestävyyttä varmistaa, että kaikki tulee ulos voittajina. EU: n tutkimusrahoituksen auttaa sen tapahtua.

Onhan liikenne olisi pidettävä sijoitus tulevaisuuden kasvuun, kaikille eurooppalaisille - yritykset ja yksityishenkilöt.

Se ei, ja pitäisi ei pysähdy rajoille.

Juuri EU: n liikennepolitiikan on kyse.

Kiitos huomiota.

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa