Liity verkostomme!

Talous

EKP: n pääjohtaja Draghi juhlii edistystä mutta sanoo kasvu on hauras

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maailman taloustieteet-Forum-2014Euroopan keskuspankin presidentti Mario Draghi kertoi Davos-Klostersissa, Sveitsissä pidetyn 44. maailmanfoorumin vuosikokouksen osanottajille, että Eurooppa on tiellä paranemiseen, mutta hallitusten on pysyttävä sitoutuneina rakenneuudistuksiin. "Elpyminen tapahtuu vähitellen, mutta riskit ovat haittapuolilla", Draghi sanoi.

Draghi mainitsi kasvavat osakemarkkinat ja sanoi, että viennillä alkanut elpyminen on nyt siirtymässä kulutukseen, vaikka kasvu onkin haurasta ja epätasaista. Jotkut taloudelliset tiedot, kuten luottamus ja teollisuustuotanto, ovat olleet toisinaan hyviä eikä toisinaan niin hyviä, mikä on luonut samanlaisen tilanteen kuin Yhdysvalloissa puolitoista vuotta sitten, hän sanoi. Työttömyys "on vakiintunut, mutta on edelleen erittäin korkea".

Hän kiitti Kreikkaa, Portugalia, Espanjaa ja Italiaa joidenkin rakenneuudistusten menestyksekkäästä toteuttamisesta, mutta sanoi, että ne eivät voi lievittää ponnistelujaan ja että muidenkin maiden, myös Euroopan ydinasemaan kuuluvien maiden, on edistyttävä. Hän kutsui tällaisen edistymisen näkymiä positiivisiksi ", koska nykyään on laajalti hajautettu tietoisuus uudistusten tarpeesta".

Mainos

Verotuksen vakauttamista ei saa purkaa, Draghi sanoi; Sitä on muutettava kasvun edistämiseksi leikkaamalla veroja, leikkaamalla useimpia julkisia menoja ja lisäämällä infrastruktuuriin käytettäviä menoja. Monissa maissa lainsäädäntöä on muutettava nuorten työttömyyden vähentämiseksi.

Draghi sanoi, että inflaatio pysyisi todennäköisesti alle 2 prosentin tavoitteen seuraavien kahden vuoden ajan, ja vastauksena tähän skenaarioon Euroopan keskuspankki (EKP) on jo ilmoittanut pitävänsä korkotason alhaisena pitkään. Koska keskipitkän aikavälin inflaatio-odotukset ankkuroidaan 2 prosenttiin, inflaation tulisi vähitellen siirtyä tavoitteeseen, etenkin kun reuna-maat ovat suorittaneet suhteellisten hintojen mukautuksensa.

Hän vahvisti uudelleen, että jos deflaatio uhkaa, "käytämme kaikkia välineitä, jotka mandaatti sallii" torjuaksemme sitä. Hän sanoi, ettei odottanut deflaatiota, mutta hän tiesi, että riskit voivat nousta, jos erittäin alhainen inflaatio jatkuu.

Mainos

Draghi sanoi, että Euroopan pankkijärjestelmän tilanne on ”dramaattisesti parempi” kuin vuosi sitten. Tulevat stressitestit parantavat entisestään luottamusta pankkijärjestelmään lisäämällä avoimuutta.

Tulevaisuutta varten Draghi sanoi, että tavoitteena on oltava "yksi valvoja ja yksi sääntelyviranomainen kaikille pankeille Euroopassa". Hän sanoi, että "EKP: n näkemyksen mukaan pankkien ja valtioiden välisen yhteyden katkaisemiseen pitäisi olla nopeutettu aikataulu" luomalla kansallisista hallituksista riippumaton eurooppalainen rahasto vaikeuksissa olevien pankkien tukemiseksi.

Vuotuinen kokous 2014 pidetään 22.-25. Tammikuuta aiheena, Maailmanmuutos: seuraukset yhteiskunnalle, politiikalle ja liiketoiminnalle. Tänä vuonna osallistuu yli 2,500 johtajaa lähes 100 maasta, mukaan lukien 300 julkishallinnon henkilöä, 1,500 XNUMX yritysjohtajaa ja kansalaisyhteiskunnan, yliopistojen, median ja taiteen edustajia.

Vuoden 2014 vuosikokouksen yhteispuheenjohtajina toimivat: Aliko Dangote, presidentti ja toimitusjohtaja, Dangote-ryhmä, Nigeria; Kris Gopalakrishnan, Intian teollisuusliiton (CII) presidentti; Varapuheenjohtaja, Infosys, Intia; Jiang Jianqing, Kiinan teollisuus- ja liikepankin hallituksen puheenjohtaja, Kiinan kansantasavalta; Joseph Jimenez, toimitusjohtaja, Novartis, Sveitsi; Christophe de Margerie, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Total, Ranska; Marissa Mayer, toimitusjohtaja, Yahoo, USA ja Judith Rodin, presidentti, Rockefeller Foundation, USA.

Lisätietoja vuoden 2014 vuosikokouksesta on täältä.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa