Liity verkostomme!

Talous

Latvia tulee 18th jäsenvaltiota toteuttamaan euron

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

LatviaEuroCoinsSen jälkeen Latvia ottaa euron keskiyöllä tänään (31 joulukuu) - on 15th vuosipäivänä euron in 1999 - 18 jäsenmaiden ja 333 miljoonaa eurooppalaista samaa valuuttaa. Tämä on merkittävä saavutus Latvialle ja euroalueelle kokonaisuudessaan. Huomenna, latvialaiset alkaa eurojen käteistä ja maksaa ostoksensa euroina. Tämä on mahdollista ansiosta perusteellisia valmisteluja ennen käyttöönoton rahan.

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso sanoi: "Olen iloinen voidessani toivottaa Latvian tervetulleeksi euroalueen kahdeksastoista jäseneksi. Tämä on merkittävä tapahtuma paitsi Latvialle, myös itselleen euroalueelle, joka on edelleen vakaa, houkutteleva ja avoin uusille jäsenille Latvian mielestä se on seurausta vaikuttavista ponnisteluista sekä viranomaisten ja Latvian kansan horjumattomasta päättäväisyydestä. Näiden ponnistelujen ansiosta, jotka on toteutettu syvän talouskriisin seurauksena, Latvia tulee euroalueeseen vahvemmaksi kuin koskaan aikaisemmin lähettämällä rohkaisevaa viesti muille vaikeissa taloudellisissa sopeutumismaissa oleville maille. Euroopan komission ja itseni puolesta onnittelen Latviaa vilpittömästi ja onnittelen tulevaisuudesta. "

Olli Rehn, Euroopan komission talous- ja raha-asioista sekä eurosta vastaava varapuheenjohtaja, sanoi: "Haluan toivottaa Latvian lämpimästi tervetulleeksi euroon. Ponnistelut ovat tuottaneet tulosta ja maanne vahva talouden elpyminen tarjoaa selkeän kannustussanoman. muihin euroalueen maihin, joissa talouden sopeutuminen on vaikeaa. Liittyminen euroon merkitsee Latvian matkan päättymistä maanosamme poliittiseen ja taloudelliseen sydämeen, ja sitä meidän kaikkien on syytä juhlia. "

Mainos

Huomisesta lähtien euro korvaa vähitellen latia valuuttana Latvian. Tulee rinnakkaiskäyttöaika kahden viikon, jonka aikana kaksi valuuttaa kiertää toistensa rinnalla jotta progressiivisen peruuttamisesta Latvian latin. Kun vastaanotetaan maksu latia, muutos annetaan euroina.

1) käyttöönotto euroja niin Latvian talouden

Liikepankit ovat saaneet euroseteleitä ja -kolikoita ennakkoon Latvian keskuspankin, Bank of Latvian ja ovat puolestaan ​​toimitti eurokäteistä kauppoihin ja yrityksille.

Mainos

Kaikkiaan 800,000 aloituspakkauksissa eurokolikoita laakeri Latvian kansallinen osapuolet ovat olleet saatavilla suurelle yleisölle, koska 10 joulukuussa. Lisäksi 70,000 omistettu aloituspaketteja on tarjottu jälleenmyyjille.

Latvian keskuspankki muuttaa 1. tammikuuta alkaen rajoittamattomat lattiamäärät euroiksi virallisella muuntokurssilla (1 EUR = 0.702804 LVL) rajoittamattomaksi ajaksi ja maksutta. Liikepankit tarjoavat rajoittamattomia kassanvaihtopalveluja maksutta 30. kesäkuuta 2014 asti ja postitoimistot 31. maaliskuuta 2014 asti.

Lähes kaikki Latvian pankkiautomaatit jakavat eurosetelit 30 ensimmäisen minuutin aikana 1. Prosessin helpottamiseksi jotkut pankit ovat pitäneet aukioloaikoja. Kolmen suurimman pankin 2014 konttoria on avoinna 1. tammikuuta iltapäivällä. Useat pankit sijoittavat lisähenkilöstöä käteisoperaatioihin sivukonttoreihin kaksoisliikekauden aikana. Posti ei aukea 22. tammikuuta, mutta tavanomaisen käytännön vastaisesti se tapahtuu seuraavana lauantaina (1).

2) konversio hinnat

Hinnat on pitänyt näyttää sekä latina että euroina 1. lokakuuta 2013 lähtien, ja tätä sääntöä sovelletaan 30. kesäkuuta 2014 saakka. Jotta voidaan vastata kuluttajien huoleen hintojen noususta ja väärinkäytöksistä siirtymävaiheessa, käydään oikeudenmukaisen euron käyttöönottokampanjaa käynnistettiin heinäkuussa 2013. Se kehottaa yrityksiä (esim. vähittäiskauppiaat, rahoituslaitokset, Internet-kaupat) sitoutumaan olemaan käyttämättä siirtymää väärin omaan voittoonsa, noudattamaan siirtymäsääntöjä ja antamaan tarvittavaa apua asiakkailleen.

Hintojen esittämistä ja muuntamista koskevien vaatimusten noudattamista kaksoisnäyttöjakson aikana ja Fair Euro Introducer -kampanjan toteuttamista valvoo erityisesti kuluttajansuojakeskus. Se voi määrätä sakkoja ja sijoittaa niiden yritysten nimet, jotka eivät noudata oikeudenmukaista euron käyttöönottoa koskevaa muistioa, julkisesti saatavana olevalle mustalle listalle.

Tausta

On 5 tämän vuoden maaliskuussa, Latvia pyysi virallisesti komissiota toimittamaan ylimääräisen lähentymiskertomus tavoitteenaan liittyä euron 1 tammikuu 2014.

On 5 Kesäkuussa komissio päätteli, että Latvia täyttää euron käyttöönoton (lisätietoja arvioinnin katso IP / 13 / 500). Käytössä 9 heinäkuuta EU: n valtiovarainministerit teki virallisen päätöksen avaten Latvian euron käyttöönotolle.

Sen jälkeen Latvia aloitti euroon siirtymisen valmistelun toteuttamalla kansallisen siirtymäsuunnitelmansa, jossa annettiin kaikki yksityiskohdat euron käyttöönoton ja latin nostamisen järjestämiseksi. Tässä asetettiin esimerkiksi aikataulu eurokäteisen toimitukselle liikepankeille ja vähittäiskauppiaille, säännöt kansalaisten käteisvarojen vaihdolle ennen euron ensimmäistä päivää ja sen jälkeen, strategia pankkitilien mukauttamiseksi, sähköinen maksujärjestelmät ja pankkiautomaatit euroon jne.

Valmistelut siirtymisen on täydennetty kattava tiedotuskampanja Latvian viranomaisten. Euroopan komissio ja Euroopan keskuspankki ovat osallistuneet näitä pyrkimyksiä.

Lisätietoja

Presidentti Barroson videoviesti Latvian liittymisestä euroalueeseen

Euroopan komission verkkosivusto Latvian eurovalmisteluista

Latvian kansallinen siirtymäsivusto

Lisätietoja eurosta

Video terveiset valtionpäämiesten ja hallitusten EU: n ja euromaiden

Kuvia seremoniallinen peruuttamisesta ensimmäisen eurosetelien että tätä

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa