Liity verkostomme!

Talous

Kohti tehokkaampaa alv-järjestelmä: 7th Bryssel vero foorumin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

article-2310591-0F08C25400000578-314_634x420Maanantaina 18. marraskuuta 7. Brysselin verofoorumi kokoaa 250 osallistujaa 37 maasta keskustelemaan EU: n alv-järjestelmästä ja sen tehokkuuden parantamisesta. Keskusteltavia aiheita ovat alv-petosten torjunta, arvonlisäveron noudattamisen parantaminen ja arvonlisäveron rooli julkisen talouden vakauttamisessa. Komissaari Šemeta isännöi foorumia ja pitää avauspuheen. Muiden korkean tason puhujien joukossa ovat Belgian valtiosihteeri John Crombez, Portugalin ulkoministeri Paulo Nuncio ja Euroopan parlamentin jäsen Sharon Bowles. Tämä vuosittainen tapahtuma on tärkeä mahdollisuus päätöksentekijöille, sidosryhmille ja asiantuntijoille tulla yhteen, vaihtaa näkemyksiä ja keskustella ratkaisuista EU: n verotuksen keskeisissä kysymyksissä.

Verotuksesta vastaava komissaari Algirdas Šemeta sanoi: "Kansalaiset maksavat arvonlisäveron (ALV), jonka yritykset keräävät ja jotka muodostavat yli 20% kansallisista tuloista. Sillä on siis merkittävä vaikutus jokaisen EU: n kansalaisen ja jokaisen jäsenvaltion talousarvioon. Uudistuksemme EU: n arvonlisäverojärjestelmä on jo hyvässä vauhdissa, mutta meillä on vielä jonkin verran tapaa tehdä arvonlisäverosta petoksilta suojattu, tehokas ja yritysystävällinen. Brysselin verofoorumi on täydellinen tilaisuus kerätä asiantuntemusta, kokemusta ja ideoita ruokkimaan jatkuvaa uudistusta. "

Foorumin ensimmäisessä istunnossa keskitytään siihen, miten alv-petoksia voidaan torjua paremmin. Arvonlisäveropetokset eivät johda vain merkittäviin tulojen menetyksiin, vaan ne myös aiheuttavat kilpailun vääristymiä ja ylimääräistä verotaakkaa rehellisille veronmaksajille. Tänä vuonna on annettu tärkeä tärkeä lainsäädäntö karusellipetosten estämiseksi. Osallistujia pyydetään kuitenkin harkitsemaan muita toimenpiteitä, jotka voisivat vähentää ongelmaa edelleen. Keskusteluissa on suunniteltu innovatiivisia tapoja parantaa petostentorjuntaa, kuten yritysten ja verohallintojen yhteiset toimet sekä kotimaassa että rajojen yli.

Mainos

Toisessa istunnossa tarkastellaan, kuinka arvonlisäveron suunnittelun parantaminen voi edistää julkisen talouden vakauttamista. Arvonlisävero on 20 prosenttia kaikista EU: ssa kerätyistä veroista, ja sillä on siten merkittävä rooli jäsenvaltioiden tulojen laadussa. Alv: n tehokkuuden parantaminen voisi auttaa jäsenvaltioita vastaamaan paremmin verotuksellisiin tarpeisiinsa ilman, että veronkorotuksia olisi jatkettava. Keskusteluissa tarkastellaan Portugalin konkreettista esimerkkiä ja tarkastellaan myös sitä, kuinka tehokkaita alennetut arvonlisäverokannat todella ovat.

Foorumin kolmannessa istunnossa keskitytään vaatimusten noudattamisen helpottamiseen ja yrityksille aiheutuvien rasitteiden vähentämiseen. Alv-järjestelmän parantaminen voi vähentää huomattavasti yritysten hallinnollista taakkaa, kuten tuoreessa komission tiedonannossa sääntelyn toimivuudesta todettiin (IP / 13 / 891). Viimeaikaiset myönteiset aloitteet ovat olleet uudet laskutussäännöt, jotka tulivat voimaan tammikuussa 2013, ja ehdotus tavanomaiseksi alv-ilmoitukseksi (IP / 13 / 988). Yksinkertaisempi alv-järjestelmä on yksinkertaisempi noudattaa, ja sillä voi siten olla positiivinen vaikutus myös alv-tuloihin, koska useampi veronmaksaja maksaa velkansa.

Tausta

Mainos

Brysselin verofoorumi on vuotuinen konferenssi, joka kokoaa poliittiset päättäjät, asiantuntijat, sidosryhmät ja suuren yleisön kaikkialta maailmasta keskustelemaan erityisen poliittisen ja yleisen edun mukaisista verokysymyksistä. Joka vuosi valitaan eri teema, yleensä verotuksen kiireellisimpien poliittisten ja käytännön haasteiden perusteella.

Foorumi järjestetään Centre de Conference Albert Borschettessa Brysselissä klo 10-17.

Hyödyllisiä linkkejä

Konferenssin web-suoratoisto on saatavilla 18. marraskuuta alkaen tämä verkkolinkki.

Lisätietoja foorumista ja ohjelmasta löytyy myös osoitteesta tämä verkkolinkki.

EU: n vero- ja tulliliiton, tilintarkastuksesta ja petostentorjunnasta vastaavan komission jäsenen Algirdas Šemetan kotisivu.

EU: n budjettivalvonta siirtyy täydelliseen vaihteeseen.

Seuraa komissaari Algirdas Šemeta päälle Twitter.

Continue Reading
Mainos

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa