Liity verkostomme!

Talous

EU: n taloushallinto selitti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10635506329401268106Äskettäisestä talous-, rahoitus- ja valtionvelkakriisistä saadut kokemukset ovat johtaneet EU: n sääntöjen peräkkäisiin uudistuksiin ottamalla käyttöön muun muassa uudet budjetti- ja talouspolitiikkojen valvontajärjestelmät ja uuden julkisen talouden aikataulun.

Uudet säännöt (jotka on otettu käyttöön kuuden paketin, kahden paketin ja vakautta, koordinointia ja hallintotapaa koskevan sopimuksen kautta) perustuvat EU-ohjausjaksoon, joka on EU: n päätöksentekokalenteri. Tämä integroitu järjestelmä varmistaa, että on olemassa selkeämpiä sääntöjä, kansallisten politiikkojen parempi koordinointi koko vuoden ajan, säännöllinen seuranta ja nopeammat seuraamukset sääntöjen rikkomisesta. Tämä auttaa jäsenvaltioita täyttämään talousarviota ja uudistuksia koskevat sitoumuksensa ja samalla tekemään talous- ja rahaliitosta vahvemman.

Seuraavat ovat uuden järjestelmän olennaiset piirteet.

Mainos

KOORDINOINTI ympäri vuoden: eurooppalaisen ohjausjakson

Ennen kriisiä budjetti- ja talouspoliittinen suunnittelu EU: ssa tapahtui eri prosessien kautta. Kansallisella tasolla tehdyistä ponnisteluista ei ollut kattava käsitys, eikä jäsenvaltioilla ollut mahdollisuutta keskustella EU: n talouden kollektiivisesta strategiasta.

Koordinointi ja ohjaus

Mainos

Vuonna 2010 käyttöönotettu eurooppalainen ohjausjakso varmistaa, että jäsenvaltiot keskustelevat budjetti- ja taloussuunnitelmistaan ​​EU-kumppaneidensa kanssa tiettyinä aikoina ympäri vuoden. Tämä antaa heille mahdollisuuden kommentoida toistensa suunnitelmia ja antaa komissiolle mahdollisuuden antaa poliittista ohjausta hyvissä ajoin ennen kansallisen tason päätösten tekemistä. Komissio seuraa myös, pyrkivätkö jäsenvaltiot saavuttamaan työpaikkoja, koulutusta, innovaatioita, ilmastoa ja köyhyyden vähentämistä koskevat tavoitteet EU: n pitkän aikavälin kasvustrategiassa, Eurooppa 2020 -strategiassa.

Selkeä aikajana

Sykli alkaa kunkin vuoden marraskuussa komission vuotuisella kasvuselvityksellä (EU: n yleiset taloudelliset painopisteet), joka antaa jäsenvaltioille poliittista ohjausta seuraavalle vuodelle.

Keväällä julkaistut maakohtaiset suositukset tarjoavat jäsenvaltioille räätälöityjä neuvoja syvemmälle rakenneuudistukselle, jonka toteuttaminen vie usein yli vuoden.

Euroalueen budjettivalvonta tehostuu vuoden loppua kohden, kun jäsenvaltiot esittävät budjettisuunnitelmaluonnoksia, jotka komissio arvioi ja joista euroalueen valtiovarainministerit keskustelevat. Komissio tarkastelee myös koko euroalueen finanssipolitiikkaa.

Komissio seuraa prioriteettien ja uudistusten toteuttamista useita kertoja vuodessa keskittyen euroalueeseen ja jäsenvaltioihin, joilla on vero- tai rahoitusongelmia.

 • Marraskuu: Vuotuisessa kasvuselvityksessä (AGS) esitetään seuraavan vuoden EU: n yleiset taloudelliset painopisteet. Hälytysmekanismiraportti (AMR) tarkkailee jäsenvaltioita taloudellisen epätasapainon varalta. Komissio julkaisee lausuntonsa budjettisuunnitelmaluonnoksista (kaikille euroalueen maille) ja talouskumppanuusohjelmista (euroalueen maille, joiden budjettivaje on liiallinen). Budjettisuunnitelmista keskustelevat myös euroalueen valtiovarainministerit.
 • Joulukuu: Euroalueen jäsenvaltiot hyväksyvät lopulliset vuosibudjetit ottaen huomioon komission neuvot ja valtiovarainministerien lausunnot.
 • Helmikuu / maaliskuu: Neuvostossa kokoontuvat Euroopan parlamentti ja asiaankuuluvat EU: n ministerit (työllisyys-, talous-, rahoitus- ja kilpailukykyministerit) keskustelevat vuotuisesta kasvusuunnitelmasta. Komissio julkaisee talvisen talousennusteen. Eurooppa-neuvosto hyväksyy EU: n taloudelliset painopisteet AGS: n perusteella. Komissio julkaisee juuri tällä hetkellä perusteelliset katsaukset mahdollisista epätasapainosta kärsivistä jäsenvaltioista (ne, jotka on yksilöity AMR: ssä).
 • Huhtikuu: Jäsenvaltiot toimittavat vakaus- / lähentymisohjelmansa (keskipitkän aikavälin budjettisuunnitelmat) ja kansalliset uudistusohjelmansa (taloudelliset suunnitelmansa), joiden olisi oltava kaikkien aiempien EU: n suositusten mukaisia. Niiden eräpäivä on euroalueen maiden osalta 15 huhtikuuta ja EU: n huhtikuun loppuun mennessä. Eurostat julkaisee varmennetut velat ja alijäämätiedot edelliseltä vuodelta, mikä on tärkeää tarkistaa, saavuttavatko jäsenvaltiot verotustavoitteensa.
 • Toukokuu: Komissio ehdottaa maakohtaisia ​​suosituksia, räätälöityjä neuvoja jäsenvaltioille vuotuisessa kasvusuunnitelmassa määriteltyjen prioriteettien ja huhtikuussa saatujen suunnitelmien tietojen perusteella. Toukokuussa komissio julkaisee myös kevään talousennusteen.
 • Kesä / heinäkuu: Eurooppa-neuvosto hyväksyy suositukset, ja neuvostossa kokoontuvat EU: n ministerit keskustelevat niistä. EU: n valtiovarainministerit hyväksyvät ne lopulta heinäkuussa.
 • Lokakuu: Euroalueen jäsenvaltiot toimittavat seuraavan vuoden budjettisuunnitelmat komissiolle (15. lokakuuta mennessä). Jos suunnitelma on ristiriidassa jäsenvaltion keskipitkän aikavälin tavoitteiden kanssa, komissio voi pyytää sitä muotoilemaan uudelleen.

 

LISÄÄ VASTUULLISTA BUDJETTAMISTA

Vakaus- ja kasvusopimus laadittiin samanaikaisesti yhtenäisvaluutan kanssa vakaan julkisen talouden varmistamiseksi. Tapa, jolla se pantiin täytäntöön ennen kriisiä, ei kuitenkaan estänyt vakavan julkisen talouden epätasapainon syntymistä joissakin jäsenvaltioissa.

Sitä on uudistettu kuuden paketin (josta tuli laki joulukuussa 2011) ja kahden paketin (joka tuli voimaan toukokuussa 2013) kautta, ja sitä on vahvistettu vakautta, koordinointia ja hallintaa koskevalla sopimuksella (joka tuli voimaan tammikuussa 2013 vuonna 2006). sen 25-allekirjoittajamaat).

Parempia sääntöjä

 1. Alijäämä- ja velkarajat: Alijäämien 3% suhteessa BKT: hen ja 60% BKT: n rajat vahvistetaan vakaus- ja kasvusopimuksessa ja vahvistetaan perustamissopimuksessa. Ne pysyvät voimassa.
 2. Vahvempi keskittyminen velaan: Uudet säännöt tekevät nykyisestä 60%: n velkarajasta toiminnallisen. Tämä tarkoittaa, että jäsenvaltiot voidaan ottaa käyttöön liiallisia alijäämiä koskevassa menettelyssä, jos niiden velkasuhteet ovat yli 60% suhteessa BKT: hen, joita ei vähennetä riittävästi (kun 60%: n ylitys ei supistu vähintään keskimäärin 5% vuodessa yli kolme vuotta).
 3. Uusi menoarvo: Uusien sääntöjen mukaan julkiset menot eivät saa nousta nopeammin kuin keskipitkällä aikavälillä potentiaalinen BKT: n kasvu, ellei siihen liity riittäviä tuloja.
 4. Taustalla olevan julkisen talouden tilan merkitys: Vakaus- ja kasvusopimuksessa keskitytään enemmän julkisen talouden parantamiseen rakenteellisella tasolla (ottaen huomioon talouden laskusuhdanteen tai kertaluonteisten toimenpiteiden vaikutukset alijäämään). Jäsenvaltiot asettavat omat keskipitkän aikavälin julkisen talouden tavoitteensa, joita päivitetään vähintään joka kolmas vuosi, tavoitteenaan parantaa rakenteellista tasapainoaan 0.5 prosenttia suhteessa BKT: hen vuodessa. Tämä tarjoaa turvamarginaalin, jotta 3%: n kokonaisalijäämärajaa ei ylitettäisi. Jäsenvaltioita, etenkin niitä, joiden velat ovat yli 60% suhteessa BKT: hen, kehotettiin tekemään enemmän taloudellisina vaikeina aikoina ja vähemmän heikoina aikoina.
 5. Verosopimus 25-jäsenmaille: Vakautta, koordinointia ja hallintaa koskevan sopimuksen (TSCG) mukaan tammikuusta alkaen 2014-ohjelman keskipitkän aikavälin budjettitavoitteet on vahvistettava kansallisessa lainsäädännössä, ja rakenteellisten alijäämien on oltava 0.5% bruttokansantuotteesta. (nousee 1%: iin, jos velan suhde BKT: hen on selvästi alle 60%). Tätä kutsutaan verosopimukseksi. Perussopimuksessa määrätään myös, että automaattiset korjausmekanismit olisi käynnistettävä, jos rakenteellista alijäämärajaa (tai sitä mukauttavaa polkua) ylitetään, mikä vaatisi jäsenvaltioita määrittelemään kansallisessa lainsäädännössään, kuinka ja milloin ne korjaavat rikkomisen vuoden aikana. tulevat budjetit.
 6. Joustavuus kriisin aikana: Keskittymällä taustalla olevaan julkisen talouden rahoitusasemaan keskipitkällä aikavälillä vakaus- ja kasvusopimus voi olla joustava kriisin aikana. Jos kasvu huononee odottamatta, jäsenvaltiot, joiden budjettialijäämät ovat yli 3% suhteessa BKT: hen, voivat saada lisäaikaa niiden korjaamiseen, kunhan ne ovat tehneet tarvittavat rakenteelliset toimet. Näin oli 2012: ssä Espanjassa, Portugalissa ja Kreikassa ja 2013: ssa Ranskassa, Alankomaissa, Puolassa ja Sloveniassa.

Parempi sääntöjen täytäntöönpano

 1. Parempi ennaltaehkäisy: Jäsenvaltioita arvioidaan saavuttaessaan keskipitkän aikavälin tavoitteensa. Edistymistä arvioidaan joka huhtikuu, kun jäsenvaltiot esittävät vakaus- / lähentymisohjelmansa (kolmen vuoden budjettisuunnitelmat, ensimmäinen euroalueen maille, jälkimmäinen EU: lle). Komissio ja neuvosto julkaisevat ja tarkastelevat niitä enintään kolmen kuukauden kuluessa. Neuvosto voi antaa lausunnon tai kutsua jäsenvaltioita tekemään muutoksia suunnitelmiin.
 2. Ennakkovaroitus: Jos keskipitkän aikavälin tavoitteesta tai sen mukauttamispolusta on "merkittävä poikkeama", komissio lähettää jäsenvaltiolle varoituksen, jonka neuvosto hyväksyy ja joka voidaan julkistaa. Tilannetta seurataan sitten koko vuoden ajan, ja jos sitä ei korjata, komissio voi ehdottaa korollista talletusta 0.2 prosenttia suhteessa BKT: hen (vain euroalue), joka neuvoston on hyväksyttävä. Tämä voidaan palauttaa jäsenvaltiolle, jos se korjaa poikkeaman.
 3. Liiallisia alijäämiä koskeva menettely (EDP): Jos jäsenvaltiot rikkovat joko alijäämä- tai velkaperusteita, ne asetetaan liiallisia alijäämiä koskeviin menettelyihin, joissa niitä valvotaan ylimääräisesti (yleensä joka kolmas tai kuusi kuukautta) ja asetetaan määräaika niiden alijäämä. Komissio tarkastaa säännösten noudattamisen koko vuoden ajan säännöllisten talousennusteiden ja Eurostatin velkaa ja alijäämää koskevien tietojen perusteella.
 4. Nopeammat seuraamukset: Liiallisia alijäämiä koskevassa menettelyssä euroalueen jäsenvaltioille taloudelliset seuraamukset alkavat aikaisemmin, ja niitä voidaan asteittain lisätä. Alijäämän pienentämättä jättäminen voi johtaa sakkoihin, jotka ovat 0.2% suhteessa BKT: hen. Sakot voivat nousta enintään 0.5%: iin, jos havaitaan tilastopetoksia ja rangaistuksiin voi sisältyä koheesiorahoituksen keskeyttäminen (jopa euroalueen ulkopuolisille maille). Samanaikaisesti TSCG: n allekirjoittaneille 25-jäsenmaille voidaan määrätä sakkoja 0.1% suhteessa BKT: hen, koska ne eivät ole sisällyttäneet verotussopimusta asianmukaisesti kansalliseen lainsäädäntöönsä.
 5. Uusi äänestysjärjestelmä: Päätökset useimmista liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn mukaisista seuraamuksista tehdään käänteisellä määräenemmistöäänestyksellä (RQMV), mikä tarkoittaa, että sakot katsotaan neuvoston hyväksymiksi, elleivät jäsenvaltioiden määräenemmistö syrjäytä niitä. Tämä ei ollut mahdollista ennen kuuden paketin voimaantuloa. Lisäksi 25-maat, jotka ovat allekirjoittaneet vakaus-, yhteensovittamis- ja hallintasopimuksen, ovat sopineet toistavansa käänteisen QMV-mekanismin vielä aikaisemmin prosessissa, esimerkiksi päättäessään sisällyttää jäsenvaltion liiallisia alijäämiä koskevaan menettelyyn.

Tehostetut VALVONNAN EUROALUEESEEN

Kriisi on osoittanut, että yhden euroalueen jäsenvaltion vaikeuksilla voi olla merkittäviä tartuntavaikutuksia naapurimaissa. Siksi ylimääräisessä valvonnassa on perusteltua sisältää ongelmia ennen kuin niistä tulee systeemisiä.

Kaksi pakettia, joka tuli voimaan 30. toukokuuta 2013, otti käyttöön uuden seurantakierron euroalueelle, ja jäsenvaltioiden talousarviosuunnitelmat toimitettiin joka lokakuu (lukuun ottamatta makrotalouden sopeutusohjelmien alaisia). Tämän jälkeen komissio antaa niistä lausunnon

Tämä mahdollistaa myös liiallisessa alijäämässä olevien euroalueen maiden tarkemman seurannan ja vakavissa vaikeuksissa olevien maiden tarkemman valvonnan.

 • Liiallisia alijäämiä koskevassa menettelyssä olevien jäsenvaltioiden on toimitettava täydelliset edistymisraportit siitä, kuinka ne korjaavat alijäämäänsä. Komissio voi nyt pyytää lisätietoja tai suositella lisätoimenpiteitä niiltä, ​​jotka ovat vaarassa puuttua alijäämäajansa. Euroalueen jäsenvaltioiden, joilla on liiallinen alijäämä, on myös toimitettava talouskumppanuussuunnitelmat, jotka sisältävät suunnitelmat yksityiskohtaisista verorakenteellisista uudistuksista (esimerkiksi eläkejärjestelmistä, verotuksesta tai julkisesta terveydenhoidosta), jotka korjaavat alijäämäänsä kestävällä tavalla.
 • Jäsenvaltioille, joilla on taloudellisia vaikeuksia tai joihin sovelletaan Euroopan vakausmekanismin ennalta ehkäiseviä avustusohjelmia, sovelletaan "tehostettua valvontaa", mikä tarkoittaa, että komissio on säännöllisesti tarkastuskäyntien alainen ja niiden on toimitettava lisätietoja rahoitusalastaan.
 • Rahoitusapuohjelmat: Jäsenvaltioita, joiden vaikeuksilla voi olla "merkittäviä kielteisiä vaikutuksia" muuhun euroalueeseen, voidaan pyytää laatimaan täydelliset makrotaloudelliset sopeutusohjelmat. Tämän päätöksen tekee neuvosto määräenemmistöllä komission ehdotuksesta. Näihin ohjelmiin sovelletaan neljännesvuosittaisia ​​tarkastuskäyntejä ja tiukkoja ehtoja vastineeksi kaikesta taloudellisesta tuesta.
 • Ohjelman jälkeinen valvonta: Jäsenvaltiot suorittavat ohjelman jälkeisen valvonnan niin kauan kuin 75 prosenttia kaikesta myönnetystä taloudellisesta tuesta on jäljellä.

VALVONTA ulotettiin makrotalouden epätasapainon

Kriisin kokemuksen perusteella Six Pack -uudistuksilla otettiin käyttöön talouspolitiikan seurantajärjestelmä, joka lisäsi tavanomaista seurantaa eurooppalaisen ohjausjakson puitteissa. Tätä kutsutaan makrotaloudellisen epätasapainomenettelyksi, ja se sisältää useita peräkkäisiä vaiheita:

 • Parempi ennaltaehkäisy: Kaikki jäsenvaltiot toimittavat edelleen kansallisia uudistusohjelmia - tämä tehdään nyt joka vuosi huhtikuussa. Komissio julkaisee ne ja tutkii ne varmistaakseen, että suunnitellut uudistukset ovat EU: n kasvu- ja työllisyysprioriteettien mukaisia, mukaan lukien pitkän aikavälin kasvua koskeva Eurooppa 2020 -strategia.
 • Varhaisvaroitus: Jäsenvaltioita tarkastellaan mahdollisen epätasapainon suhteen 11-indikaattoreiden tulostaululla sekä apuindikaattoreilla ja muilla tiedoilla taloudellisen kehityksen mittaamiseksi ajan myötä. Komissio julkaisee joka marraskuussa tulokset hälytysmekanismin raportissa (ks MEMO / 12 / 912). Raportissa yksilöidään jäsenvaltiot, jotka vaativat lisätutkimuksia (perusteellinen katsaus), mutta ei tee johtopäätöksiä.
 • Perusteelliset katsaukset: Komissio laatii perusteellisen katsauksen AMR: ssä yksilöityihin jäsenvaltioihin, jotka saattavat olla epätasapainon vaarassa. Yksityiskohtainen katsaus julkaistaan ​​keväällä, ja se vahvistaa tai kiistää epätasapainojen olemassaolon ja ovatko ne liian suuria. jäsenvaltioita pyydetään ottamaan perusteellisen tarkastelun tulokset huomioon seuraavan vuoden uudistussuunnitelmissa. Mahdolliset jatkotoimet sisällytetään neuvoihin, jotka komissio antaa jokaiselle jäsenvaltiolle toukokuun lopussa maakohtaisissa suosituksissa.
 • Liiallinen epätasapainomenettely: Jos komissio toteaa, että jäsenvaltiossa on liiallista epätasapainoa, se voi suositella neuvostolle, että jäsenvaltio laatii korjaavan toimintasuunnitelman, joka sisältää määräajat uusille toimenpiteille. Neuvosto hyväksyi tämän suosituksen. Komissio ja neuvosto seuraavat jäsenvaltiota vuoden ajan tarkistaakseen, toteutetaanko korjaavan toimintasuunnitelman politiikkoja.
 • Sakot euroalueen jäsenvaltioille: Sakkoja sovelletaan vain viimeisenä keinona, ja ne peritään toistuvasta toimimatta jättämisestä (ei itse epätasapainon korjaamisesta). Esimerkiksi, jos komissio päättelee toistuvasti, että euroalueen jäsenvaltion korjaava toimintasuunnitelma ei ole tyydyttävä, se voi ehdottaa neuvostolle sakon määräämistä 0.1 prosenttia suhteessa BKT: hen vuodessa. Seuraamuksia voidaan periä ja tehostaa myös, jos jäsenvaltiot eivät toteuta suunnitelman mukaisia ​​toimia (alkaen korollisesta talletuksesta, joka on 0.1 prosenttia suhteessa BKT: hen ja joka voidaan muuntaa sakoksi, jos säännöksiä ei toisteta). Pakotteet hyväksytään, ellei jäsenvaltioiden määräenemmistö kumoaa niitä.

TULEVAISUUDEN BLUEPRINTTI

Kolmen viime vuoden aikana toteutetut uudistukset ovat ennennäkemättömiä, mutta kriisi on osoittanut, kuinka paljon talouksien keskinäinen riippuvuus on kasvanut talous- ja rahaliiton perustamisen jälkeen. Erityisesti euroalueen maiden on toimittava läheisemmässä yhteistyössä tehdäkseen poliittisia päätöksiä, joissa otetaan huomioon euroalueen muiden jäsenten laajemmat edut.

Euroopan komission tulevaisuuden ajatukset on esitetty suunnitelmassa syvästä ja aidosta talous- ja rahaliitosta, joka julkaistiin 28. marraskuuta 2012 (ks. IP / 12 / 1272). Suunnitelmassa esitetään kuinka rakentaa olemassa olevaa arkkitehtuuria askel askeleelta tulevina kuukausina ja vuosina.

Komissio on jo kehittänyt ideansa kehyksestä suurten rakenneuudistusten ennakko koordinoinnille sekä lähentymis- ja kilpailukykyvälineestä, jolla rohkaistaan ​​ja tuetaan vaikeita uudistuksia toteuttavia jäsenvaltioita (katso IP / 13 / 248). Näitä ehdotuksia kehitetään Eurooppa-neuvostossa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Lisätietoja

Eurooppalaisella lukukaudella.

Liiallisia alijäämiä koskevasta menettelystä (mukaan lukien käynnissä olevat EDP: t maittain).

Makrotaloudellisen epätasapainomenettelyn yhteydessä (mukaan lukien perusteelliset katsaukset maittain).

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
 • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
 • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa