Liity verkostomme!

Talous

Irlannin Dáil tuomitsee hylkää kannabiksen laillistamista laskun

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kannabiksen pitäisi olla laillista Irlannissa-2-390x285Irlantilainen Dáil hylkäsi eilen illalla 6. marraskuuta voimakkaasti TD Luke 'Ming' Flanaganin esittämän yksityisen jäsenen esityksen kannabiksen laillistamisesta ja sääntelystä, vain kahdeksalla äänellä ehdotuksen puolesta ja 111 äänellä sitä vastaan. Äänestys osoittaa selvästi, ettei Irlannissa ole tukea kannabiksen viljelyn, myynnin ja jakelun sääntelylle sekä kaupallisten myyntipisteiden että seurojen kautta. EURAD, joka on ennaltaehkäisyn ja toipumisen parissa työskentelevien kansalaisjärjestöjen verkosto, on tyytyväinen hallituksen reaktioon, ottaen huomioon sen mahdolliset seuraukset huumeiden käytölle Irlannissa.

Puhuessaan esityksestään ennen äänestystä Flanagan mainitsi useita terveysraportteja, joiden mukaan lääke ei ole niin haitallinen kuin laajalti väitetään, ja huomautti laillistamisen mahdollisesti tuomista mahdollisista verotuloista.

Flanaganin väitteet eivät kuitenkaan olleet lainkaan vakuuttuneita Irlannin hallituksesta, ja terveysministeri James Reilly sanoi, että hallitus ei muuta politiikkaansa ja että hänellä oli "vakavia huolia kannabiksen käytön terveysvaikutuksista".

Mainos

Viime viikkojen aikana Irlannissa tapahtunut kannabiksen sääntelykampanja pienensi vakavasti kannabiksen käytön seurauksia saadakseen poliitikot ja yleisön kannattamaan sitä. Esimerkiksi viime viikolla suorassa televisiokeskustelussa TD Flanagan väitti, että jos lakiesitys hyväksytään, "kannabiksen taataan olevan vahingoittamatta terveyttä".

Vain noin 1% Euroopan väestöstä käyttää päivittäin kannabista, mikä on laskua useita vuosia sitten[1]. Kannabiksen käyttö on kuitenkin huomattavasti suurempi 15–24-vuotiaiden ikäryhmässä. Kannabiksen käyttöön liittyy erilaisia ​​fyysisiä ja psykologisia haittoja, huumeriippuvuus, tieliikenneonnettomuudet, oppimistulokset, heikentyneet työllistymismahdollisuudet ja parisuhdeongelmat[2]. Viime vuonna julkaistu tutkimus osoittaa myös, että ne, jotka alkavat käyttää kannabista ennen 18-vuotiaita, ovat erityisen alttiita kannabiksen vahingollisille vaikutuksille, erityisesti neuropsykologiselle heikkenemiselle.[3].

EURADin pääsihteeri Fay Watson lisäsi: "Tämä lakiehdotus koski kannabiksen kaupallisten markkinoiden avaamista tavalla, jota ei ole missään muualla Euroopassa. Jos tämä lakiesitys olisi pantu täytäntöön, ei ole epäilystäkään siitä, että kannabiksen saatavuus, saatavuus ja myynninedistäminen olisi lisääntynyt kulttuurissa, jossa päihteiden käyttö on jo riittävän suuri ongelma.

Mainos

Hän lisäsi: "Kannabis on edelleen ensisijainen huume 80 prosentille alle 20-vuotiaista nuorista, jotka aloittavat huumehoidon, joten vielä on pitkä matka. Irlannissa on edelleen investoitava enemmän näyttöön perustuviin ennaltaehkäisyohjelmiin, jotka eivät kohdistu pelkästään koko väestöön, vaan myös niihin, joilla todennäköisimmin kehittyy huumeongelmia, kuten nuorille rikoksentekijöille ja ihmisille, joilla on ADHD: n kaltaisia ​​sairauksia. Meidän on myös varmistettava, että nuoret voivat käyttää kaikkia tehokkaita huumeidenhoito-ohjelmia, joissa heitä kannustetaan ja helpotetaan hyödyntämään kaikki potentiaalinsa.

 

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa