Liity verkostomme!

Maatalous

€ 40 miljoonaa uutta EU: n tutkimuksen resurssitehokkuutta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt uusien 14-tutkimushankkeiden rahoittamisen resurssitehokkaamman talouden luomiseksi Euroopassa. Hankkeissa, joihin osallistuu yli 140-kumppaneita tutkimusorganisaatioista ja yksityisistä yrityksistä, pyritään vastaamaan haasteisiin, jotka liittyvät kierrätykseen valmistettujen tuotteiden ja maatalouden jätemateriaalien kanssa, jotta voidaan parantaa ympäristön laatua ja säästää rahaa. Jokainen hanke käsittelee avainkysymyksiä, kuten käytettyjen autojen renkaiden uudelleenkäyttöä, keskeisten osien talteenottoa akkuista, vihreiden lannoitteiden tuotantoa eläinjätteistä ja puhtaan uusiutuvan energian tuotantoa ruoka- ja kasvijätteistä.

40 miljoonan euron rahastot sisältyvät EU: n tutkimuksen ja teknologisen kehittämisen seitsemännen puiteohjelman (FP2013) 7 Environment -pyyntöön, ja niihin osallistuvat kumppanit 19-Euroopan maista.

- näiden projektien alku järjestetään ensi tiistaina ja keskiviikkona Brysselissä (5-6 marraskuu), missä projektikoordinaattorit tapaavat Euroopan komission asettaakseen prioriteetit ja koordinoidakseen tulevaa työtä.

Mainos

Resurssitehokkuuden tutkimushankkeet

Tässä esitetään yhteenveto 14-resurssitehokkuushankkeista, jotka saavat yhteensä 40 miljoonan euron rahoituksen.

ANAGENNISI (Renkaiden kaikkien osien innovatiivinen uudelleenkäyttö betonissa, EU: n budjettiosuus: 3.12 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Sheffieldin yliopisto, Sheffield, Yhdistynyt kuningaskunta): Tällä hetkellä lähes 50% kaikista kierrätetyistä renkaista / komponenteista päätyy edelleen polttoaineeksi , heikkolaatuisissa sovelluksissa tai kaatopaikoilla. Kaikki renkaiden osat (kumi, luja teräslanka ja -lanka, luja tekstiilivahvistus) ovat korkealaatuisia materiaaleja, ja ne ansaitsevat uudelleenkäytön merkityksellisten ominaisuuksiensa vuoksi. Projektin tavoitteena on kehittää innovatiivisia ratkaisuja kaikkien rengaskomponenttien uudelleenkäyttöön arvokkaissa innovatiivisissa betonisovelluksissa, joilla on vähemmän ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi rakentaminen on materiaalien suurin käyttäjä, betoni on suosituin rakennusmateriaali. Betoni on luontaisesti hauras puristuksessa (ellei se ole sopivasti rajattu) ja heikko kireydessä, ja siksi se on yleensä lujitettu terästankoilla tai kuiduilla.

Mainos

APSE (Ympäristöystävällisten materiaalien käyttö kestävän ympäristön asfalttipäällysteiden uudessa konseptissa, EU: n budjettiosuus: 2.45 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Acciona Infraestructuras SA, Alcobendas, Espanja): Maantiekuljetus on tärkein pintakuljetusmuoto Euroopassa EU: lla on 5.000.000 km päällystettyjä teitä, ja se on perustavanlaatuinen sen sosiaaliselle ja taloudelliselle kehitykselle. Asfaltiteollisuus on yksi suurimmista energian ja raaka-aineiden kuluttajista ja vaikuttaa kasvihuonekaasujen päästöihin eniten. Uuden tekniikan kehittäminen jätteiden ja kierrätettyjen materiaalien integroimiseksi asfaltti-seosten tuotantosykliin on ratkaisu, joka parantaa asfalttipäällysteteollisuuden kestävyyttä ja kustannustehokkuutta vähentämällä näiden jalkakäytävien CO2-jalanjälkeä sekä jätteisiin liittyviä ympäristövaikutuksia ja niihin liittyviä kustannuksia tuotanto ja hävittäminen.

COLABATS (koboltin ja lantanidin talteenotto paristoista, EU: n budjettiosuus: 3.59 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: C-Tech Innovation Limited, Chester, Iso-Britannia): COLABATS-hanke tarjoaa uusia teollisuusprosesseja kriittisten metallien, koboltin ja lantanidien kierrätykseen. ja tärkeimmät taloudelliset metallit - nikkeli ja litium - paristojäte, parantaen merkittävästi kierrätystehokkuutta ja metallien puhtautta nykyisistä hyödyntämisreiteistä. Näitä akkuja löytyy päivittäisistä kulutustavaroista, kuten matkapuhelimista, kannettavista mediasoittimista jne., Sekä muista teollisuuslaitteista, ja ne ovat yleisiä hybridi- ja sähköajoneuvoissa, jotka ovat yhä yleisempiä teillämme.

ELICiT (ympäristön kannalta vähävaikutteinen jäähdytystekniikka, EU: n budjettimäärä: 2.12 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Whirlpool Europe srl, Comerio, Italia): ELICiT: n toiminta auttaa tehokasta kaasutonta magneettijäähdytystä siirtymään laboratoriomittakaavasta korkean tason myyntikelpoinen tuote. Tämä projekti keskittyy erityisesti magneettisen jäähdytysteknologian soveltamiseen kotimaisilla kylmämarkkinoilla. Tämä on pk-yritysten kehittämä tekniikka, jota lopulta käyttävät globaalit laitevalmistajat. Hankkeen tavoitteena on parantaa pk-yritysten, maailmanlaajuisten laitevalmistajien, yliopistojen ja tutkimuskeskusten välistä yhteistyötä.

ILLUMINATE (automaattinen jätelamppujen lajittelu ja kierrätys, EU: n budjettiosuus: 1.77 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: C-Tech Innovation Limited, Chester, Iso-Britannia): ILLUMINATE-ehdotuksen tarkoituksena on kehittää automatisoituja järjestelmiä, jotka pystyvät lajittelemaan tehokkaasti sipulit eri luokkiin ja poista vieraat esineet. Tämä on välttämätöntä taloudellisesti kannattavalle prosessille. Luodaan automatisoitu, suljettu lajitteluyksikkö. Se perustuu anturijärjestelmään yhdistettynä itseoppimisprosessointiyksikköön ja pystyy tunnistamaan muodot, värimateriaalit ja / tai painon. ILLUMINATE-hankkeessa kehitetään menetelmiä ja prosesseja toimitusketjun kahdelle pääalueelle: nykyisen tilanteen korjaamiseksi, kun elohopeaa sisältävästä aineesta ei ole mitään eroa elohopeaa sisältämättömistä materiaaleista sipuleilla elinkaarensa lopussa: ja jätteiden lajittelu.

ManureEcoMine (Vihreiden lannoitteiden kierrätys lannasta: Teknologisen, taloudellisen ja ympäristön kestävyyden esittely, EU: n budjettiosuus: 3.80 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Universiteit Gent, Gent, Belgia): Eurooppalaiset siat ja lehmät tuottavat yhdessä noin 1.27 miljardia tonnia lanntaa vuodessa, orgaanisen hiilen ja ravinteiden resurssit, jotka ovat suurelta osin käyttämättä. ManureEcoMine ehdottaa integroitua lähestymistapaa kotieläintuotannon jätteiden käsittelyyn ja uudelleenkäyttöön nitraattiherkillä ja herkillä alueilla ja sen ulkopuolella soveltamalla ekologisesti innovatiivisia kestävyyden, luonnonvarojen hyödyntämisen ja energiatehokkuuden periaatteita. Jätevedenkäsittelyalalla todistetun tehokkuuden tekniikat yhdistetään useisiin prosessimuotoihin, jotta voidaan osoittaa niiden teknologiset ja ympäristöpotentiaalit lehmä- ja sikalannan pilottitasolla.

PILOT-ABP (Ympäristöystävällisten eläimistä saatavien sivutuotealan kokeilulaitos, EU: n budjettiosuus: 1.79 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Instituto Tecnológico del Calzado y Conexas, Elda, Espanja): Eläimistä saatavat sivutuotteet ovat eläinperäisiä materiaaleja että ihmiset eivät kuluta ja muodostavat merkittävän osan biojätevirrasta. EU: sta syntyy vuosittain yli 20 miljoonaa tonnia teurastamoista, ihmisravinnoksi tuotettavista kasveista, meijereistä ja maatiloilta kaatuneina eläiminä. Euroopassa on yhä enemmän tarvetta valita ratkaisuja, jotka osoittavat parhaan käytettävissä olevan tekniikan elävien sivutuotteiden jätteiden käsittelemiseksi. PILOT-ABP -hankkeen tavoitteena on kehittää uusia ekoinnovatiivisia tekniikoita, jotka liittyvät eläimistä saataviin sivutuotteisiin, jotka mahdollistavat toisaalta prosessin ympäristöparannuksen prosessissa käytetyn energian tehokkaamman kulutuksen ja entistä paremman prosessin ansiosta. raaka-aineiden hyödyntäminen ja siihen liittyvä jätteiden tuotannon väheneminen, ja toisaalta saatujen tuotteiden lisäarvon lisääminen, mikä johtaa pk-yritysten parempaan taloudelliseen kannattavuuteen.

PlasCarb (Innovatiivinen plasmapohjainen muutos ruokajätteestä arvokkaalle grafiittihiilelle ja uusiutuvalle vedylle, EU: n budjettiosuus: 3.78 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Process Innovation Limited -yhtiön keskus, Redcar, Iso-Britannia): 140 miljoonaa tonnia tuotettua ruoka- ja kasvijättettä vuosittain Euroopassa. PlasCarb pyrkii muuttamaan tämän kestäväksi, merkittävän taloudellisen lisäarvon lähteeksi, ts. arvokasta grafiittista hiiltä ja uusiutuvaa vetyä. Suurin osa tällä hetkellä teollisuudessa käytetystä vedystä ja hiilestä on peräisin fossiilisista öljylähteistä, joista suurin osa tuodaan EU: hun alueilta, jotka ovat usein poliittisesti epävakaita tai kilpailukykyisiä. PlasCarb ulottuu nykyisten parhaiden käytettävissä olevien tekniikoiden (BAT) ulkopuolelle anaerobisen pilkkomisen (AD) ruokajätteen valorisoinnissa uusiutuvan energian tuottamiseksi.

Recycal (kierrätetyn alumiiniromun korkean leikkausvaiheen käsittely korkean suorituskyvyn alumiiniseosten valmistamiseksi, EU: n budjettiosuus: 2.40 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: TWI Limited, Cambridge, Yhdistynyt kuningaskunta): Toissijainen alumiini (kulutuksen jälkeinen romu) on aiemmin luokiteltu heikkolaatuisiksi valettuiksi Tuotteet tai viedyt tuotteet voitaisiin nyt muuttaa halpoiksi, vähähiilisiksi raakatuotteiksi ja korkealaatuisiksi valukappaleiksi ottamalla käyttöön innovatiivinen tekniikka. Kierrätys tasaa kuilun tutkimuksesta teollistumiseen osallistumalla tutkimukseen kykenevälle pk-yritykselle, joka suunnittelee ja valmistaa pienimuotoisen teollisuusprosessin yksikön prototyypin ja antaa sitten suosituksia parannetusta laitteiden suunnittelusta ja todennäköisistä prosessikustannuksista. Muut pk-kumppanit auttavat taloudellisessa mallinnuksessa elinkaarianalyysin avulla, joka käsittää prosessin kustannukset ja energiansäästöt sekä hiilijalanjäljen vaikutukset.

REEcover (Harvinaisten maametallien alkuaineiden talteenotto sähkö- ja elektroniikkalaiteromun kierrätysteollisuuden magneettjätteistä ja jätevesien rautamalmiteollisuudesta, EU: n budjettiosuus: 6.00 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet NTNU, Trondheim, Norja): REEcover pyrkii parantamaan Eurooppalaisten kriittisten harvinaisten maametallien toimittaminen ja pk-yritysten aseman vahvistaminen tuotannon ja hyödyntämisen arvoketjussa. Se osoittaa ja vertaa näiden reittien elinkelpoisuutta ja potentiaalia kahdelle erityyppiselle sijoitetulle teollisuusjätteelle: rautamalmiteollisuuden jätevesille ja magneettijätelle, joista molemmista on mahdollisuus tulla arvokas raaka-aine.

ReFraSort (innovatiiviset erotustekniikat tulenkestävien jätteiden korkealaatuiselle kierrätykselle tuhoamatonta tekniikkaa käyttäen, EU: n budjettiosuus: 1.75 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Vlaamse Instelling Voor Technologisch Onderzoek NV, Mol, Belgia): Tulenkestävät tuotteet ovat tärkeä elementti kaikissa korkean -lämpötilaprosessit ja edustavat merkittäviä globaaleja markkinoita. Tulenkestävien materiaalien uudelleenkäytöllä on suuri potentiaali vähentää jätteiden tuotantoa ja primaariraaka-aineiden kulutusta. ReFraSort-hankkeen tavoitteena on varmistaa, että kehitetty tekniikka mukautetaan tulenkestävien materiaalien tuotanto- ja kierrätysteollisuuden tarpeisiin ja maksimoida sen valorisointimahdollisuudet. Selkeät rajaolosuhteet, kuten erottelun laatukriteerit, taloudellinen toteutettavuus ja ympäristövaikutukset, tulevat olemaan määritelty. Teollisuuden sovellusmahdollisuudet osoitetaan tuottamalla ja arvioimalla tulenkestäviä materiaaleja, joilla on merkittävä toissijaisen raaka-aineen pitoisuus.

ResCoM (resurssien konservatiivinen valmistus - jätteiden muuttaminen arvokkaiksi resursseiksi suljetun silmukan tuotejärjestelmien kautta, EU: n budjettiosuus: 4.37 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Kungliga Tekniska Hoegskolan, Tukholma, Ruotsi): Maailmassa, jossa resurssien ja ympäristön paineet kasvavat EU: lla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä kohti resurssitehokasta ja viime kädessä uudistavaa kiertotaloutta. ResCoM-hankkeen päätavoite on kehittää innovatiivinen kehys ja yhteistyöohjelmistoalusta suljettujen silmukkien valmistusjärjestelmien teolliseen toteuttamiseen. Pilottitoimenpiteet osoittavat, kuinka hylättyjen tuotteiden kerääminen, uudelleenvalmistaminen ja kierrättäminen uusiksi lisäarvotuotteiksi on kustannustehokasta, resurssitehokasta ja kestävämpää kuin nykyiset lineaariset valmistusjärjestelmät. Pilottitoiminnan tukemiseksi ResCoM-konsortio kehittää ohjelmistoalustan, joka koostuu suljetun silmukan tuotteiden elinkaaren hallintamoduulista yhdistettynä materiaalitietomoduliin.

ShredderSort (ei-rautametalliajoneuvojen murskaimen selektiivinen hyödyntäminen yhdistetyllä sähkömagneettisella tensorispektroskopialla ja laserin indusoimalla plasmaspektroskopialla, EU: n budjettirahoitus: 3.38 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Lenz Instruments SL, Cornellá de Llobregat, Espanja): Joka vuosi yli 50 miljoonaa ajoneuvoa saavuttaa käyttöiänsä loppuun kaikkialla maailmassa. Autoteollisuuden tuottaman jätteen määrä nousi EU: ssa 10 miljoonaan tonniin 2010: ssä, ja sen odotetaan kasvavan 40 prosentilla 2015: iin saakka. Siksi tämän jätteen asianmukaisella kierrätyksellä on tärkeitä vaikutuksia ympäristön kannalta. Noin 8% auton murskaimen kokonaispainosta vastaa ei-rautametalleja, joita usein prosessoidaan Heavy Media Separation- ja handorting-menetelmillä. Hankkeen tavoitteena on kehittää uusi kuivattu lajittelu tekniikka ei-rautametallien autojen murskaamiseen. Ensin silppuri erotellaan eri metalleiksi niiden johtavuuden perusteella.

SIKELOR (piidioksidihäviöiden kierrätys, EU: n budjettiosuus: 1.40 miljoonaa euroa, projektikoordinaattori: Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf E, Dresden, Saksa): Auringon energian suora muuntaminen sähköksi kasvaa nopeasti vastaamaan uusiutuvan energian kysyntää. Tehokkaimmat kaupalliset aurinkokennot perustuvat piiin. Raaka-aineiden uudelleenkäyttö on vakava huolenaihe aurinkosähköteollisuudelle, jopa 50% arvokkaista resursseista menetetään sahanpuruon kiekkojen valmistuksen aikana. Nykyisin suurin osa piiharkoista leikataan ohuiksi kiekkoiksi LAS: lla (löysä hiomasaha) hioma-piikarbidihiukkasten lietteen avulla. On odotettavissa, että FAS korvaa LAS: n melkein kokonaan 2020: lla poly / monokristalliseen kiekkoon. Ehdotetun hankkeen tarkoituksena on kierrättää FAS-tappio kestävän ratkaisun saavuttamiseksi.

Lisätietoja näistä ja muista asiaankuuluvista EU: n ympäristöteknologiahankkeista voi olla täältä.

Tietoja Euroopan tutkimus- ja innovaatiorahoituksen

Vuonna 2014 Euroopan unioni käynnistää uuden seitsemän vuoden tutkimuksen ja innovaatioiden rahoitusohjelman nimeltä Horisontti 2020. Vuodesta 2007 lähtien EU on jo investoinut lähes 50 miljardia euroa tutkimus- ja innovaatiohankkeisiin tukeakseen Euroopan taloudellista kilpailukykyä ja laajentaakseen ihmistietojen rajoja. EU: n tutkimusbudjetti on noin 12 prosenttia EU: n 28 jäsenvaltion tutkimukseen käytetyistä julkisista menoista, ja se on suunnattu pääasiassa terveyden, ympäristön, liikenteen, elintarvikkeiden ja energian aloille. Tutkimusyhteistyöt lääke-, ilmailu-, ilmailu-, auto- ja elektroniikkateollisuuden kanssa on myös perustettu kannustamaan yksityisen sektorin investointeja tulevan kasvun ja korkean ammattitaidon työpaikkojen luomisen tukemiseksi. Horisontti 2020 -ohjelmassa keskitytään entistäkin paremmin siihen, että erinomaiset ideat muutetaan markkinoitaviksi tuotteiksi, prosesseiksi ja palveluiksi.

Uusimmat tiedot eurooppalaisen tutkimuksen ja innovaation, Klikkaa tästä.

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio toteuttaa toimenpiteitä, joilla lisätään maanviljelijöiden kassavirtaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla viljelijät voivat saada enemmän yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukia. Tällä toimenpiteellä tuetaan ja lisätään kassavirtaa viljelijöille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä ja epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutuksista kaikkialla EU: ssa. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kärsineet syvästi tulvista.

Toimenpiteen avulla jäsenvaltiot voivat maksaa tulotukea ja tiettyjä maaseudun kehittämisohjelmia viljelijöille, joilla on korkeampi ennakkomaksu, enintään 70 prosenttia (50 prosentista) suorista tuista ja 85 prosenttia (75 prosenttia) maaseudun kehittämistuista. EU: n talousarvion suojaamista koskevat suojatoimet ovat voimassa, joten maksut voidaan maksaa kerran valvontaa ja tarkastuksia on saatu päätökseen ja 16. lokakuuta 2021 alkaen suorien tukien osalta. Euroopan komissio on antanut tukea elintarvikealalle koko COVID-19-kriisin ajan lisäämällä joustavuutta ja erityisiä markkinatoimenpiteitä. Lisää tietoa tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa