Liity verkostomme!

Talous

Kehittäjä ensimmäinen kaupallistaa muuntogeenisten elintarvikkeiden sanoo keskustelu ei ole ohi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ViljaympyräTutkijoiden, lääkäreiden ja lakiasiantuntijoiden määrä, jotka ovat allekirjoittaneet ryhmän lausunnon '' Ei tieteellistä yksimielisyyttä GMO-turvallisuudesta '', on noussut 231: een hieman yli viikon aikana - ja se kasvaa edelleen. Alustavien allekirjoittajien määrä oli lähes sata lausunnon julkaisupäivänä, 100. lokakuuta. Se on yli kaksinkertaistunut siitä lähtien. 

Äskettäin allekirjoittanut on tohtori Belinda Martineau, entinen Michelmore Labin jäsen Kalifornian yliopiston UC Davis Genome Centerissä, joka auttoi kaupallistamaan maailman ensimmäisen muuntogeenisen ruoan, Flavr Savr -tomaatin. Tohtori Martineau sanoi: "Tuen sydämestäni tätä perusteellista, harkittua ja ammattitaitoista lausuntoa, joka kuvaa tieteellisen yksimielisyyden puutetta geneettisesti muunnettujen (GM / GE) viljelykasvien ja muiden GM / GE-organismien (joita kutsutaan myös muuntogeenisiksi organismeiksi) turvallisuudesta. Yhteiskunnan keskustelu siitä, miten tehokkainta geenitekniikan tekniikkaa voidaan parhaiten hyödyntää, ei selvästikään ole ohi.

Sen kannattajien olettaa olevan, ei ole muuta kuin toiveajattelua. " Toinen allekirjoittaja, tohtori Judy Carman, Adelaiden terveys- ja ympäristötutkimuslaitoksen johtaja sekä terveyden ja ympäristön apulaisprofessori, Flindersin yliopisto, Etelä-Australia, sanoi: "Sadoista erilaisista muuntogeenisistä viljelykasveista, jotka on hyväksytty ihmisten ja eläinten kulutukseen jossain päin maailmaa, harvat on testattu perusteellisesti turvallisuudessa. Joten ei ole mahdollista olla yksimielistä siitä, että ne kaikki ovat turvallisia syödä - ainakaan yksimielisyyttä, joka perustuu kokeellisiin tietoihin perustuvaan kovaan tieteelliseen näyttöön. "

Mainos

Kolmas allekirjoittaja, professori Elena Alvarez-Buyllla, kasvien kehityksen ja evoluution molekyyligenetiikan laboratorion koordinaattori, UNAM, Meksiko, Ecologian instituutti, Meksiko sanoi: ja yhtä turvallisia kuin muuntogeeniset kasvit eivät ole perusteltavissa. Meidän on oltava erityisen varovaisia ​​muuntogeenisen viljelyn ehdotetun levittämisen osalta kyseisen viljelyn geneettisen alkuperän keskellä. Esimerkki on muuntogeenisen maissin istutus Meksikossa. Meksiko on maissin geneettisen alkuperän keskus. Muuntogeeniset geenit voivat saastuttaa peruuttamattomasti lukuisat alkuperäiset lajikkeet, jotka muodostavat geneettisen säiliön kaikille maissilajikkeiden tuleville jalostuksille. Lisäksi maissi on peruselintarvike meksikolaisille. Joten GMO: n levittäminen voi uhata geneettistä monimuotoisuutta, josta elintarviketurva riippuu, sekä Meksikossa että maailmanlaajuisesti.

Tällaisia ​​päätöksiä, joilla on laaja vaikutus yhteiskuntaan, ei pitäisi tehdä kapea ryhmä itse valittuja asiantuntijoita, joista monilla on kaupallisia etuja muuntogeeniseen tekniikkaan, vaan niiden on osallistuttava myös miljooniin ihmisiin, joihin tämä vaikuttaa eniten. Nykyisessä tilanteessa Meksikossa meillä on meneillään valvomaton kokeilu, jolla ei ole itsenäistä tieteellistä tai suosittua mandaattia, jossa muuntogeenisten geenien sallitaan risteyttää natiivi-maissilajikkeiden kanssa. Väistämätön tulos on geneettiset muutokset, joilla on arvaamattomia vaikutuksia. ”

Neljäs allekirjoittaja, tri Joachim H. Spangenberg, tiedekunnan jäsen UFZ Helmholtzin ympäristötutkimuskeskuksessa, Leipzig, Saksa, sanoi: "Ekologian ja asiaankuuluvien ympäristötieteiden tutkijat ovat ennustaneet muuntogeenisten viljelykasvien kielteisiä ympäristövaikutuksia noin 25 vuoden ajan. Vuosien mittaan monet näistä vaikutuksista on dokumentoitu empiirisesti. Yksi esimerkki on tuholaisresistenssin kehittyminen muuntogeenisille rikkakasvien torjunta-aineille sietäville viljelykasveille ja rikkakasvien vastustuskyky vaadituille rikkakasvien torjunta-aineille. Nämä vastustuskykyongelmat ovat nyt kasvava ongelma viljelijöille - hyödyksi muuntogeenisille siemenille ja agrokemian yrityksille - ja pakottavat viljelijät palaamaan vanhempien, vieläkin myrkyllisempien kemiallisten torjunta-aineiden käyttöön.

Mainos

Kaksikymmentä vuotta sitten kansainväliset ekologisten ja molekyylibiologien yhdistykset kokoontuivat kansainvälisessä tiedeneuvostossa. Molemmat ryhmät olivat yhtä mieltä siitä, että heidän osaamisalueensa olivat toisiaan täydentäviä ja että heidän on toimittava yhteistyössä muuntogeenisten viljelykasvien ekologisten vaikutusten arvioimiseksi systemaattisesti. Monet geneettisesti muunnettujen viljelykasvien kehitykseen osallistuvat molekyylibiologit kuitenkin jättävät nykyään jatkuvasti huomiotta oman sokean pisteensä ja tiedeyhteisön toisiaan täydentävistä ympäristösegmenteistä nousevan tieteen, muuttaen muuntogeenisen tekniikan soveltamisen sosiaaliseksi riskiksi. ”

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa