Liity verkostomme!

Talous

Lokakuu 2013: Talouden ilmapiiri paranee euroalueella ja EU

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10000000000002110000010A42A92B06Taloudellisen tilanneindikaattori (ESI) nousi lokakuussa 0.9 pistettä euroalueella (97.8) ja 1.1 pistettä EU: ssa (101.8). Vaikka toukokuusta lähtien havaittu nouseva suuntaus on jatkunut, luottamusparannuksen suuruus ja alakohtainen laajuus ovat hidastuneet viime kuukausiin verrattuna.

Talouden ilmapiiri-indikaattori (sa)

Lokakuu EU: 101.8 - Euroalue: 97.8

Mainos

Euroalue kehitys

Euroalueella ESI: n kasvu johtui lisääntyneestä luottamuksesta teollisuuteen ja vähemmässä määrin kuluttajien keskuudessa. Sen sijaan luottamus palveluihin, vähittäiskauppaan ja rakentamiseen heikkeni. Taloudellinen ilmapiiri parani euroalueen viidestä suurimmasta taloudesta kolmessa eli Alankomaissa (+3.3), Ranskassa (+2.6) ja Saksassa (+0.8), kun taas heikkeni Espanjassa (-2.2) ja Italiassa (-2.0).

Teollisuuden luottamuksen huomattava kasvu (+1.8) johtui kaikkien kolmen komponentin parannuksista: johtajien tuotanto-odotukset, heidän arviointinsa kokonaistilauskannasta ja vähemmässä määrin lopputuotteiden varastojen arviointi. Myös johtajien arviot menneestä tuotannosta ja vientitilauskirjojen nykyisestä tasosta, jotka eivät sisälly luottamusindikaattoriin, paranivat lokakuussa. Palvelujen luottamus laski hieman (-0.5) johtuen huonontuneesta arvioinnista aiemmasta liiketoimintatilanteesta ja kysynnän odotuksista, kun taas aiemman kysynnän arvio pysyi käytännössä ennallaan. Kuluttajien luottamus parani hieman (+0.4) ja jatkoi nousutrendiä joulukuusta 2012 lähtien.

Mainos

Tämä johtui lähinnä odotusten parantumisesta tulevasta yleisestä taloustilanteesta ja säästöistä seuraavien 12 kuukauden aikana. Sitä vastoin kuluttajien työttömyysodotteet heikkenivät jonkin verran ja heidän näkemyksensä kotitalouksiensa tulevasta taloudellisesta tilanteesta pysyi ennallaan. Vähittäiskaupan luottamus laski (-0.9) johtuen johtajien liiketoiminnan odotusten merkittävästä laskusta, kun taas heidän näkemyksensä varastojen määrästä paransivat ja heidän arvionsa nykyisestä liiketoimintatilanteesta pysyivät käytännössä ennallaan. Myös luottamus rakennusalaan heikkeni (-0.8) johtuen johtajien merkittävästi heikentyneestä tilauskannan arvioinnista, joka vastasi työllisyysodotusten varovaisempaa ylöspäin suuntautuvaa tarkistusta. Rahoituspalveluiden luottamus (ei sisälly ESI: hen) laski 2.7 prosenttiyksikköä. Aikaisempaa kysyntää arvioitiin myönteisemmin, mutta kysynnän odotukset ja näkemykset aiemmasta liiketoimintatilanteesta heikkenivät.

Työllisyyssuunnitelmia tarkistettiin ylöspäin teollisuudessa ja vähemmässä määrin rakentamisessa. Palveluissa ne pysyivät käytännössä ennallaan ja heikkenivät vähittäiskaupassa. Myyntihintaodotukset nousivat teollisuudessa, kun taas palvelut ja vähittäiskauppa pysyivät suunnilleen ennallaan ja laskivat voimakkaasti rakentamisessa.

kehitys EU: ssa

Laajemmassa EU: ssa suhtautumisen paraneminen oli hiukan voimakkaampaa (+1.1). Alakohtainen luottamus teollisuuteen parani myös, joskin hitaammin. Luottamus palveluihin kuitenkin parani huomattavasti ja oli rakentamisessa hieman nousussa. Luottamus vähittäiskaupan alaan heikkeni kuten euroalueella, kun taas kuluttajien luottamus pysyi ennallaan. Pääasiallinen syy palvelujen jyrkkään plusiin oli selvästi lisääntynyt luottamus EU: n suurimpaan euroalueen ulkopuoliseen talouteen, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Toisin kuin euroalueella, EU: n rahoituspalvelujen luottamusindikaattori parani (+2.5).

Kuten euroalueella, EU: n työllisyyssuunnitelmia tarkistettiin ylöspäin teollisuudessa ja rakentamisessa, mutta myös palveluissa ja vähittäiskaupassa. Myyntihinta-odotukset poikkesivat vain vähän EU: ssa, mikä osoitti myös palvelujen kasvua. Kuluttajien hintaodotuksia tarkistettiin ylöspäin euroalueen arvioiden mukaisesti.

Teollisuuden neljännesvuositutkimus (tehty lokakuussa)

Euroalueella johtajien arvio yleisten uusien tilausten kehityksestä parani merkittävästi ja kääntyi positiiviseksi ensimmäistä kertaa heinäkuun 2011 jälkeen. Myös heidän vientimäärän odotuksiaan korotettiin ylöspäin (neljännen peräkkäisen vuosineljänneksen ajan). Näiden havaintojen mukaisesti luvut osoittavat, että käsillä olevilla tilauksilla taattu kuukausituotanto kasvaa hieman. Johtajien arvio kilpailuasemastaan ​​EU: n ulkopuolisilla markkinoilla heikentyi kuitenkin jonkin verran edelliseen heinäkuussa tehtyyn tutkimukseen verrattuna. Arvioitu kapasiteetin käyttöaste nousi marginaalisesti 78.4 prosenttiin ja niiden johtajien osuus, jotka arvioivat nykyisen tuotantokapasiteettinsa "riittämättömäksi" (nykyiset tilauskannat ja kysynnän odotukset huomioon ottaen). Kehitys laajemmassa EU: ssa vastasi pitkälti euroalueen kehitystä.

Teollisuuden luottamusindikaattori (sa)

Lokakuuta EU: -4.1 - Euroalue: -4.8

Palvelu luottamusindikaattori (sa)

Lokakuu EU: 3.6 - Euroalue: -3.7

Kuluttajien luottamusindikaattori (sa)

Lokakuuta EU: -11.7 - Euroalue: -14.5

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori (sa)

Lokakuuta EU: -1.2 - Euroalue: -7.8

Rakentaminen luottamusindikaattori (sa)

Lokakuuta EU: -26.9 - Euroalue: -29.6

Rahoituspalvelut luottamusindikaattori (NSA)

Lokakuu EU: 16.7 - Euroalue: 8.6

Seuraava yritys- ja kuluttajakysely on tarkoitus julkaista 28. marraskuuta 2013.

Koko taulukot ovat täältä.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa