Liity verkostomme!

Talous

Kreikka on kuudestoista jäsenvaltio allekirjoittaa EU: n uusien sääntöjen auttavat kansainvälisten parien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kreikan lipunKreikka ilmoitti 18. lokakuuta päätöksestään liittyä 15 maahan, jotka jo osallistuvat EU: n sääntöihin, joiden mukaan kansainväliset pariskunnat voivat valita, minkä maan lakia sovelletaan heidän avioeroonsa. Uudet säännöt, jotka otettiin käyttöön kesäkuun 2012 jälkeen, olivat ensimmäistä kertaa, kun jäsenvaltiot päättivät jatkaa integraatiota tiiviimmän yhteistyön menettelyllä (IP / 10 / 347). Tehostettu yhteistyö - sopimuksen tuomista Nizzan 2001, mutta ei käytetä ennen kuin Barroson II komissio - tänään mahdollistaa ryhmä vähintään yhdeksän jäsenvaltioita toteuttamaan toimia, jos kaikki 28 jäsenvaltiot eivät pääse sopimukseen. Kun kyseessä on avioero sääntöjen, tämä mahdollisti sen aluksi 14 maissa (katso tausta) sopia, vuonna 2011, asetuksesta, joka oli liittynyt Liettuan 2012 (IP / 12 / 1231) ja nyt Kreikka. Asetuksella pyritään antamaan pariskunnille oikeusvarmuus ja estämään avioerojen "kiire tuomioistuimessa" ja foorumin ostaminen välttäen samalla emotionaalisesti ja taloudellisesti kalliita menettelyjä.

"Rajatylittävää avioeroa koskevat EU: n säännöt loivat uuden pohjan Euroopan yhdentymiselle. Ne osoittivat tietä eteenpäin alueilla, joilla yksimielisyyden puute oli kompastuskivi edistykselle ja muutti Lissabonin sopimuksen oikeudelliset innovaatiot käytännölliseksi", sanoi Varapuheenjohtaja Viviane Reding, EU: n oikeusasioista vastaava komission jäsen. "On erittäin rohkaisevaa nähdä, että jälleen yksi valtio on pyytänyt osallistua tiiviimpään yhteistyöhön, joka auttaa kansainvälisiä pariskuntia erossa. Vaikka ihmisten vapaa liikkuvuus antaa miehille ja naisille kaikkialta Euroopasta mahdollisuuden tavata ja rakastua, olemme varmistaa oikeusvarmuus avioeron yhteydessä. "

Avioeroon sovellettavasta laista annetun asetuksen tarkoituksena on antaa apua heikommille kumppaneille avioerokysymyksissä. Kansainväliset parit voivat sopia etukäteen, mitä lakia sovellettaisiin heidän avioeronsa tai asumuseronsa yhteydessä. Jos pariskunta ei pääse sopimukseen, tuomareilla on yhteinen kaava päättää, minkä maan lakia sovelletaan. Asetuksella, joka tuli voimaan 21. kesäkuuta 2012, ei ole vaikutusta kansalliseen avioero- tai avioliittolakiin, eikä siinä säädetä jäsenvaltioiden aineelliseen perheoikeuteen vaikuttavien sääntöjen hyväksymisestä.

Mainos

Lähes 1 miljoonaa avioerojen EU-alueella vuonna 2009 (Eurostatin tiedot) ratkaisu auttaa parit eri kansallisuuksia, asuvat erillään eri maissa tai asuvat yhdessä muussa maassa kuin kotimaassaan ja suojaa niitä monimutkaisia, pitkiä ja tuskallinen menettelyjä.

Avioerojen lainsäädäntö on näyttänyt esimerkkiä voittamiseksi erimielisyyttä jäsenmaiden muilla politiikan aloilla, joilla tiiviimpi yhteistyö on sittemmin käytetty: EU yhtenäisen patenttisuojan (MEMO / 12 / 971) Ja ehdotus finanssitransaktioverosta (IP / 13 / 115).

Tausta

Mainos

Alle EU: n perussopimuksissa, tiiviimmän yhteistyön avulla vähintään yhdeksän maissa edetä toimenpide, joka on tärkeä, mutta ei estänyt pieni vähemmistö jäsenvaltioista. Muut EU-maat pitävät oikeus liittyä halutessaan (Article 331 SEUT).

EU: n hallitukset hyväksyivät neuvoston päätös tiiviimmän yhteistyön sovellettavaa lakia avioeroon ja asumuseron 12 heinäkuu 2010 (IP / 10 / 917, MEMO / 10 / 100). Se julkaistiin EU: n virallisessa lehdessä 22. heinäkuuta 2010. 14 osallistujamaata (Itävalta, Belgia, Bulgaria, Ranska, Saksa, Unkari, Italia, Latvia, Luxemburg, Malta, Portugali, Romania, Slovenia ja Espanja) neuvottelivat ja hyväksyi 20. joulukuuta 2010 a neuvoston asetus Se sisältää kansainvälisiin avioeroihin sovellettavat yksityiskohtaiset säännöt (joka julkaistiin EU: n virallisessa lehdessä 29. joulukuuta 2010).

Muut jäsenvaltiot, jotka haluavat osallistua voi esittää pyynnön milloin tahansa. Lissabonin sopimuksen mukaisesti, niiden on ensin ilmoitettava neuvostolle ja komissiolle. Sen jälkeen Liettua, Kreikka on toinen ylimääräinen jäsenvaltio ilmoittaa toimielinten haluavansa osallistua tiiviimpään yhteistyöhön.

Sen jälkeen Kreikan pyyntöä liittyä asetukseen rajatylittävistä avioeroja, komission on nyt neljän kuukauden kuluessa, vahvistaa maan osallistumisesta perustettu tehostettua yhteistyötä.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa