Liity verkostomme!

Talous

Haavoittuvimpia tarvitsevat perusteellista muutosta asenteissa ja palvelujen tarjoamisen sanoo Mental Health Europe

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

image003Äskettäin julkaistussa artikkelissa Mental Health Europe (MHE) vaatii sosiaalisia investointeja ja kattavaa EU: n strategiaa. Kun käsitellään massiivista ongelmaa, joka koskee koko Euroopassa kasvavan köyhyyden lisääntymistä, on käynyt ilmeiseksi, että niin kutsutut säästötoimet ovat jatkaneet taloudellisen ja sosiaalisen kriisin sijasta.

Kodittomuuden lisääntyminen on dramaattinen todiste siitä, että yhä useammat ihmiset joutuvat äärimmäiseen epävarmuuteen ja syrjäytymiseen, olosuhteisiin, jotka eivät ole yhteensopivia Euroopan unionin perusarvojen - ihmisoikeuksien, solidaarisuuden ja yhteenkuuluvuuden - kanssa. On laajalti dokumentoitu, että julkishallinnon menojen leikkaaminen, jonka kansalliset hallitukset käyttivät yrittäessään nopeuttaa elpymistä, ovat epäonnistuneet ja että yhä useammat ihmiset ovat köyhyysrajan alla ja jo ylikuormitettujen terveys- ja sosiaalihuoltojärjestelmien kasvavien halkeamien kautta. Ellei laadukkaiden palvelujen tehokasta saatavuutta taata kaikille, voimme odottaa vain kodittomuuden ja siihen väistämättä liittyvien mielenterveysongelmien traagista heikkenemistä.

Kansainvälisenä köyhyyden poistamispäivänä (17. lokakuuta) MHE kehotti eurooppalaisia ​​instituutioita ja kansallisia hallituksia omaksumaan yksilöllisen lähestymistavan köyhyyden torjunnassa ottaen huomioon yhteiskunnan syrjäytyneimpien ryhmien tarpeet.

Mainos

Yli 120 miljoonaa eurooppalaista elää tällä hetkellä köyhyydessä tai on vaarassa köyhyydestä. Näistä äskettäin julkaistu MHE-paikkapaperi arvioiden mukaan yli 500,000 30 ihmistä on kodittomia. MHE: n mukaan 150,000% kodittomista kokee mielenterveysongelmia vakavassa, kroonisessa muodossa. Siten yli 7.3 14.8 ihmistä, joilla on vakavia mielenterveysongelmia, on kodittomia EU: n alueella ja kokee epäilemättä äärimmäisen syrjäytymisen. Heidän asemansa yhteiskunnan partaalla johtaa luottamuksen menettämiseen sosiaalihoitoon suuren yleisön puolesta ja korkeiden hätäpalvelukustannusten lisäksi. Kodittomien ihmisten eläminen kaduilla ilman tukea liittyy mielenterveysongelmien kehittymiseen, mikä voi jopa johtaa kuolemaan. Tanskassa todettiin kodittomien miesten ottavan XNUMX kertaa todennäköisemmin henkensä kuin koko väestön, ja kodittomat naiset tekivät hämmästyttävän XNUMX kertaa todennäköisemmin.

MHE: n kannanotossa todetaan, että palvelujen saatavuuden puute on mielenterveysongelmista kärsivien kodittomien äärimmäisen syrjäytymisen perimmäinen syy ja mahdollistava tekijä, ja leimautumisella on ratkaiseva rooli hylkäämisen jatkamisessa.

Asunnottomuuden ongelman ratkaisemiseksi MHE uskoo siksi, että kaikkien jäsenvaltioiden olisi EU: n instituutioiden johdolla investoitava integroituihin, yksilöllisiin, suhteisiin perustuviin palveluihin, joiden perustana on ihmisoikeuksia ja yhtäläisiä mahdollisuuksia edistävä oikeudellinen ympäristö. Turvallinen koti ja riittävät tulot ovat perusta kaikille toimille, jotka ovat tarpeen luottamuksen rakentamiseksi ja todellisen sosiaalisen osallistumisen saavuttamiseksi yksilön tarpeiden mukaisesti. Siksi käyttäjien vaikutusmahdollisuuksien ja aidon sosiaalisen yhteisvastuullisuuden tunteen tulisi olla kaikkien toimenpiteiden taustalla. Erityisesti EU: n tasolla MHE kehottaa laatimaan EU: n asunnottomuusstrategian, joka kattaisi kattavan mielenterveysnäkökulman, jotta voidaan vahvistaa unionin aloitteita tässä asiassa.

Mainos

Vaikka köyhyyden ja syrjäytymisen pahimmissa tapauksissa esiintyminen voi olla pelottavaa, järjestelmälliset muutokset palvelujen tarjoamisessa ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien on pakko tarjota arvokkaita oppitunteja, jotka auttaisivat koko väestöä. On korkea aika, että hallitukset lopettavat pikakorjausten etsimisen ja alkavat etsiä toimivia pitkän aikavälin ratkaisuja elpymiseen. Aloittaminen kaikkein haavoittuvimmista voi olla vain oikea tapa edetä!

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa