Liity verkostomme!

Talous

100% peruslaajakaistayhteyden kattavuus saavutetaan Euroopassa - Seuraava etappi, nopea laajakaista kaikille

SHARE:

Julkaistu

on

kuvaKaikilla EU: n kotitalouksilla voi nyt olla perus laajakaistayhteys satelliittilaajakaistan saatavuuden ansiosta koko EU: ssa. Satelliittiyhteyksiä on nyt saatavilla kaikissa 28 maassa, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen eurooppalainen voi tehdä satelliittitilauksen, mukaan lukien kolme miljoonaa ihmistä, jotka eivät jo ole kiinteän ja langattoman laajakaistaverkon piirissä.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes oli tyytyväinen välitavoitteeseen yhdelle Euroopan digitaalistrategian päätavoitteelle: "Mottoni on Jokainen eurooppalainen digitaalinen - nyt jokaisella eurooppalaisella on todella mahdollisuus. Meillä on enemmän tehtävää verkkojen parantamiseksi ja mahdollisuuksien tasaamiseksi, mutta mahdollisuus on olemassa.

"Satelliittilaajakaistan tarjoaman ylimääräisen kattavuuden ansiosta olemme saavuttaneet vuoden 2013 tavoitteemme laajakaista kaikille. Se on hieno tulos Euroopan kansalaisille."

Mainos
Kuinka saimme 100% kattavuuden?
KIINTEÄ (ADSL, VDSL, kaapeli, kuitu, kupari) 96.1%
MOBIILI (2G, 3G, 4G) 99.4%
SATELIITTI 100%

Vuoden 2012 loppuun mennessä 99.4 prosentilla EU: n kotitalouksista oli pääsy kiinteän tai langattoman laajakaistan kattavuuteen; mukaan lukien 96.1% maaseudun kotitalouksista. Mutta viimeinen 0.6% (eli noin 3 miljoonaa kansalaista) sisälsi monia perheitä ja yrityksiä eristyneillä tai maaseutualueilla, joilla kiinteän tai mobiilin laajakaistan käyttöönotto on hankalampaa ja kalliimpaa.

Kroes sanoo: "EU on teknologianeutraali, mutta syrjäisimmillä alueilla asuville satelliitti on hyvä vaihtoehto pysyä yhteydessä; ja se todennäköisesti pysyy niin. "

Monet eurooppalaiset eivät ymmärrä, että satelliittilaajakaista on vaihtoehto heille. Siksi Neelie Kroes aloitti tänään broadbandforall.eu Euroopan satelliittioperaattoreiden liiton (ESOA) kehittämä palvelu, jonka avulla kansalaiset voivat tarkistaa nopeasti satelliittilaajakaistavaihtoehtonsa.

Mainos

Eurooppalaisille palveluja tarjoaa 148 satelliittia. Peruspaketit alkavat 10 eurosta kuukaudessa, ja 20 Mbps paketit alkavat 25 eurosta kuukaudessa, ja satelliittiantennien keskihinnat ovat 350 euroa (voi olla halvempaa, jos premium-tilaus tehdään).

Kroes kuitenkin varoitti, että laajakaistayhteydet eivät riitä ja että nopeammat laajakaistanopeudet olivat välttämättömiä aidosti yhdistetyn maanosan tuottamiseksi:

"Eurooppa tarvitsee salamannopeat yhteydet. Emme voi jättää joitain yrityksiä ja kansalaisia ​​taakse. Nyt laajakaistayhteys on saavutettu, meidän on keskityttävä välittömästi investoimaan uusiin nopeisiin verkkoihin."

"Luotettavien ja edullisten korkeampien, 30 Mbit / s: n ja 50 Mbit / s: n laajakaistanopeuksien saatavuus on välttämätöntä Euroopan talouskehitykselle ja seuraavan sukupolven digitaalisille tuotteille ja palveluille, kuten yhdistetty televisio, sähköinen terveys, pilvipalvelut ja yhdistetyt autot"

Tausta

Televiestinnän sisämarkkinoiden vahvistamista koskevalla komission Connected Continent -paketilla pyritään rakentamaan vahvoja eurooppalaisia ​​mestareita digitaalisella ekosysteemillä. Esimerkiksi yhden lupajärjestelmän kaltaisilla toimenpiteillä varmistetaan, että oikeus toimia yhdessä jäsenvaltiossa antaa oikeuden toimia kaikissa. Tämä vauhdittaa erityisesti rajat ylittäviä tekniikoita, kuten satelliittia. Kun käytössä on yhteinen kehys ja yhteistyöhallinto, ei tarvitse olla tarvetta käsitellä useita erillisiä byrokratioita.

Nykyaikaiset kaksisuuntaiset KA-kaistan laajakaistasatelliitit tarjoavat latausnopeuden jopa 20 megabittiä sekunnissa.

Yritykset, kuten Eutelsat ja Astra, ovat maailman johtavia satelliittilaajakaistayhteyksiä. Nykyään yli 250 satelliittia tarjoaa yli 20 000 televisio-ohjelmaa geostationaariselta kiertoradalta, ja noin 148 niistä toimii eurooppalaisina ESOA: n jäsenten toimesta.

Tämän lisäksi komissio on rahoittanut kahta aloitetta satelliittilaajakaistan käyttöönoton tukemiseksi Euroopan alueille, joihin osallistuu 43 kumppania 16 jäsenvaltiosta. SAPELI että BRESAT hankkeet tuovat yhteen kansalliset ja alueelliset viranomaiset työskentelevät yhdessä satelliittiteollisuuden johtavien edustajien kanssa tietoisuuden lisäämiseksi, varojen käytön parhaiden käytäntöjen jakamiseksi, esteiden analysoimiseksi ja ratkaisujen tarjoamiseksi.

Yhteydet ovat välttämättömiä laitevalmistajien, Internet-yrittäjien, älykkäiden esineiden, tukku-, vähittäiskaupan ja logistiikan, eurooppalaisen luovan sisällön, koulutuksen ja julkisten digitaalisten palvelujen laajemmalle digitaaliselle ekosysteemille EU: ssa. Syyskuussa komissio esitteli paketin televiestinnän sisämarkkinoiden vahvistamiseksi ja erityisesti investointien stimuloimiseksi nopeaan laajakaistaan ​​(ks. IP / 13 / 828 että MEMO / 13 / 779)

Mikä on satelliittilaajakaista?

Satelliitti-Internet, jota kutsutaan myös satelliittilaajakaistaksi, on nopea kaksisuuntainen Internet-yhteys, joka muodostetaan tietoliikennesatelliittien kautta lankapuhelimen tai muun maanpäällisen välineen sijaan. Nykyään satelliittilaajakaista on kustannuksiltaan ja suorituskyvyltään laajalti verrattavissa DSL-laajakaistaan. Vaikka kuitu ja kaapeli tarjoavat erinomaisen nopeuden, ne eivät ole kaikkien käyttäjien saatavilla, kuten satelliitti on nykyään. Tämä tekee satelliitista houkuttelevan erityisesti eristetyillä alueilla, joilla voi olla heikko tai ei lainkaan kiinteää tai mobiilia kattavuutta.

Millainen julkinen tuki on laaja-alaisten alueiden käyttöönottoon maaseudulla?

Julkisella rahoituksella on myös edelleen merkitystä laajakaistayhteyksien tarjoamisessa EU: n kotitalouksille ja yrityksille, erityisesti maaseudulla. Komissio on antelias Valtiontuen suuntaviivat auttaa jäsenvaltioita toimittamaan laajakaistaa kilpailua edistävällä tavalla.

Tuki laajakaistalle on saatavissa Verkkojen Eurooppa -väline, ICT on nyt etusijalla EU: n rakennerahastoistaja uudet suuntaviivat laajakaistan valtiontuesta (ks IP / 12 / 1424).

Mitkä ovat komission seuraavat laajakaistatavoitteet?

Huomisen digitaaliset palvelut - yhdistetystä televisiosta pilvipalveluun ja e-terveyteen - luottavat yhä enemmän nopeisiin ja tehokkaisiin laajakaistayhteyksiin. Tällaisista yhteyksistä on tulossa kriittinen taloudellemme, ja arvellaan, että 10 prosentin kasvu laajakaistan levinneisyydessä tuo BKT: n 1-1.5%. Euroopan digitaalistrategia (DAE), on asettanut tavoitteekseen tehdä jokaisesta eurooppalaisesta digitaalinen ja varmistaa Euroopan kilpailukyky 21-luvulla. Tärkeää tämän tavoitteen saavuttamiseksi on nopea yhteys ja DAE-laajakaista kohteet:

  • Peruslaajakaista kaikille vuoteen 2013 mennessä;
  • Seuraavan sukupolven verkot (NGN) (30 Mbps tai enemmän) kaikille vuoteen 2020 mennessä, ja
  • 50% kotitalouksista, joilla on vähintään 100 Mbps: n liittymä.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Continue Reading
Mainos

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa