Liity verkostomme!

Talous

Fracking: Paikalliset ja alueelliset viranomaiset vaativat pakollisen ympäristövaikutusten arvioinnin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

url36Alueiden komitea (AK) on vaatinut EU: ta ottamaan pikaisesti käyttöön pakolliset ympäristövaikutusten arvioinnit (YVA) kaikille liuskekaasu- ja öljyhankkeille.

Cllr Brian Meaneyn (IE / EA) esittämässä ja AK: n hyväksymässä lausunnossa edustajakokous varoitti, että sääntelyä tarvitaan liuskekaasun ja öljynetsinnän mahdollisten ympäristöhaittojen torjumiseksi ja kansalaisten terveyden suojelemiseksi.

Kun Eurooppa etsii edelleen vaihtoehtoisia energiamuotoja osana pyrkimyksiään tulla kestävämmiksi ja vähentää tuontiriippuvuutta. Jotkut EU: n yritykset ovat harkinneet murtamista - prosessia, jossa porataan tai ruiskutetaan nestettä maahan liuskekaasun tai öljyn saamiseksi, toivoen jäljittelevänsä kokemuksia Yhdysvalloissa. Alueiden komitea varoitti kuitenkin, että toiminnan aiheuttamien vakavien ympäristö- ja terveyshaittojen lisäksi se ei yksinkertaisesti ole kestävää pitkällä aikavälillä muun hiilienergian ohella. Cllr Meaney sanoi: "Liuskekaasun ja öljyn tuotantoon liittyy edelleen liikaa kysymyksiä, jotka asettavat merkittäviä kysymyksiä ja haasteita etenkin paikallisviranomaisille. EU: n on otettava käyttöön suojatoimenpiteitä kansalaisten terveyden suojelemiseksi ja vaikutusten vähentämiseksi ympäristöön. ympäristöä sääntelemällä kiireellisesti teollisuutta. Ei pidä myöskään unohtaa, että tämä ei ole ratkaisu tulevaisuuden energiatarpeisiimme. "

Mainos

Tiukenna sääntelyä ja anna paikallishallinnon päättää  

AK kehottaa kiireellisesti EU: ta ottamaan käyttöön tiukan sääntelyn ja valvonnan rajoittamalla etsintää ja hyödyntämistä siihen saakka, kunnes lakiin päästään sopimukseen. Pakolliset ympäristövaikutusten arvioinnit on otettava käyttöön ja toteutettava, mikä auttaa vähentämään ilman ja veden saastumista, joka liittyy usein liuskekaasun ja öljyn poraukseen. Pakollisten YVA-arvioiden käyttöönotto parantaisi myös avoimuutta ja pakottaisi yritykset esimerkiksi ilmoittamaan prosessin aikana käytetyn kemiallisen pitoisuuden. Mahdollisten vaarojen vuoksi komitea pyytää myös, että paikallis- ja alueviranomaisille annetaan oikeus päättää, tapahtuuko tällainen toiminta alueellaan, etenkin herkillä alueilla vai tapauksissa, joissa niiden mielestä se voi estää niiden pyrkimyksiä kasvihuonekaasujen tavoitteiden saavuttamiseen .

Ei vastausta Euroopan energiaongelmiin  

Mainos

Alakomitea vastustaa murtamisen kannattajien väitteitä, joiden mukaan liuskekaasun ja öljyn hyödyntäminen "ei käännä kotimaisen tuotannon vähenemisen ja tuonnista riippuvuuden kasvun jatkuvaa suuntausta". Komitea kyseenalaistaa myös laajemmat seuraukset, joita murtamisella on enemmän kasvihuonekaasujen, metaani mukaan luettuna, vapauttamiseen ilmakehään, mikä lisää ilmastonmuutosta. Lisäksi liuskekaasun ja öljyn tukeminen voi heikentää EU: n pyrkimyksiä siirtyä resurssitehokkaaseen yhteiskuntaan ja haitata kansainvälisiä ilmastosopimuksia, kuten YK: n kehitystavoitetta, joka edistää ympäristön kestävyyttä.

Alueiden komitea toteaa kunnioittavansa täysin jäsenvaltioiden oikeutta valita käytettävissä olevien energialähteiden joukosta, mutta että liuskekaasun ja öljyn käyttöä on harkittava huolellisesti vain lyhytaikaisena ratkaisuna ja lausunnossa korostetaan, että "se se ei voi itsessään olla poliittinen tavoite ... sitä ei pitäisi mainostaa vaihtoehtona Euroopan vihreän energian tulevaisuudelle ". Meaney vahvisti tätä huolta: "Liuskekaasu on tarkistettava asianmukaisesti, mutta meidän on myös keskitettävä pyrkimyksemme vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. IPCC julkaisi vasta viime viikolla raportin, joka osoittaa, että emme voi enää lisätä enemmän hiiltä ilmakehäämme. olisi keskityttävä investointeihin uusiutuvan energian tutkimukseen ja kehitykseen ja samalla arvioitava myös liuskekaasun louhinnan riskit. "

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa