Liity verkostomme!

Talous

Tupakka: Suurempi varoitukset

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

smokingnew

Parlamentti hyväksyi 8. lokakuuta lakiluonnoksen tupakkatuotteiden vähemmän houkuttelevasta nuoresta - luonnoksessa todetaan, että kaikissa pakkauksissa on oltava terveysvaroitus, joka peittää 65% niiden pinnasta, ja että hedelmät, mentolimaku ja pienet pakkaukset on kiellettävä, ja savukkeista olisi säänneltävä, mutta lääkkeinä vain, jos niillä on parantavia tai ennalta ehkäiseviä ominaisuuksia.

"Tiedämme, että tupakoinnin aloittavat lapset, eivät aikuiset. Ja useimmissa aikuisten tupakoitsijoiden laskusuuntauksista huolimatta Maailman terveysjärjestön luvut osoittavat huolestuttavaa nousutrendiä useissa nuorissa tupakoitsijoissamme olevissa jäsenvaltioissa", sanoi esittelijä Linda McAvan (S&D, Iso-Britannia). "Meidän on lopetettava tupakkayritysten kohdentaminen nuorille joukolla tempputuotteita ja meidän on varmistettava, että savukepakkauksissa on tehokkaita varoituksia. Kanadassa otettiin käyttöön suuret kuvavaroitukset vuonna 2001 ja nuorten tupakointi puolittui."

Mainos

Terveysvaroitukset: Kaksi kolmasosaa pakkauksesta, edessä ja takana

Nykyinen lainsäädäntö edellyttää, että terveysvaroitukset kattavat vähintään 30% pakkauksen etuosasta ja 40% takaosasta. Parlamentin jäsenet haluavat nostaa tämän 65 prosenttiin. Tuotemerkin tulisi näkyä paketin pohjassa.

Alle 20 savukkeen pakkaaminen kielletään. Parlamentin jäsenet hylkäsivät kuitenkin ohuiden savukkeiden kieltämistä koskevat pyynnöt.

Mainos

E-savukkeet

Sähköisiä savukkeita olisi säänneltävä, mutta niihin ei pitäisi soveltaa samoja sääntöjä kuin lääkkeisiin, ellei niillä ole parantavia tai ennalta ehkäiseviä ominaisuuksia. Niiden, joille ei esitetä tällaisia ​​väitteitä, tulisi sisältää enintään 30 mg / ml nikotiinia, niissä tulisi olla terveysvaroituksia, eikä niitä saa myydä alle 18-vuotiaille.

Valmistajien ja maahantuojien olisi myös toimitettava toimivaltaisille viranomaisille luettelo kaikista niiden sisältämistä ainesosista. Sähköisiin savukkeisiin sovellettaisiin samoja mainontarajoituksia kuin tupakkatuotteisiin.

Lisäaineet lueteltu, aromit kielletty

Parlamentin jäsenet vastustavat lisäaineiden ja aromien käyttöä tupakkatuotteissa, jotka tekisivät tuotteesta houkuttelevamman antamalla sille tyypillisen maun. Tupakan tuottamiseen välttämättömät lisäaineet, kuten sokeri, sallitaan, samoin kuin muutkin nimenomaisesti luetellut aineet ilmoitettuina pitoisuuksina. Lisäaineen hyväksynnän saamiseksi valmistajien olisi haettava Euroopan komissiolta.

Laittoman kaupan torjunta

Markkinoilla olevien laittomien tupakkatuotteiden määrän vähentämiseksi jäsenvaltioiden olisi taattava, että yksittäiset pakkaukset ja kuljetuspakkaukset on merkitty merkillä, jonka avulla ne voidaan jäljittää, sanovat parlamentin jäsenet.

700,000 XNUMX kuolemaa vuodessa EU: ssa

Kahdentoista vuoden kuluttua nykyisen direktiivin voimaantulosta tupakointi on edelleen tärkein ehkäistävä kuolinsyy ja noin 700,000 40 ihmistä tupakoinnista johtuvista sairauksista vuosittain. Vuosien mittaan tupakoinnin estämiseksi toteutetut toimet ovat auttaneet vähentämään tupakoivien EU: n kansalaisten osuutta 15 prosentista EU2002: ssä vuonna 28 27 prosenttiin EU2012: ssä vuonna XNUMX.

Seuraavat vaiheet

McAvan sai toimeksiannon neuvotella ensimmäisen käsittelyn sopimus EU: n ministereiden kanssa. Tämä toimeksianto hyväksyttiin äänin 620 puolesta, 43 vastaan ​​ja 14 tyhjää.

Kun neuvosto ja parlamentti ovat hyväksyneet lainsäädännön, EU: n jäsenvaltioilla on 18 kuukautta aikaa muuttaa direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöään sen voimaantulopäivästä alkaen. Makujen poistamisen määräaika on yleensä kolme vuotta, ja mentolilla on vielä viisi vuotta (yhteensä kahdeksan vuotta). Tupakkatuotteita, jotka eivät ole direktiivin mukaisia, siedetään markkinoilla 24 kuukautta ja e-savukkeita 36 kuukautta.

Anna van Densky

 

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa