Liity verkostomme!

Talous

Survey aikuisten taitoja kohokohtia parannettava koulutukseen

SHARE:

Julkaistu

on

banner_piaacJoka viidellä aikuisella Euroopassa on matala lukutaito ja laskutaito, eikä edes saman aiheen korkeakoulututkinto takaa samanlaista taitoa eri maissa, OECD: n tänään julkaiseman ensimmäisen kattavan kansainvälisen aikuisten taitojen tutkimuksen mukaan ja Euroopan komissio. Tutkimuksessa arvioidaan 16-65-vuotiaiden aikuisten luku-, laskutaito- ja ongelmanratkaisutaidot 17 jäsenvaltiossa - Belgiassa (Flanderi), Tšekissä, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Kyproksessa, Alankomaissa , Itävalta, Puola, Slovakian tasavalta, Espanja, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta (Englanti / Pohjois-Irlanti) sekä Australiassa, Kanadassa, Japanissa, Korean tasavallassa, Norjassa ja Yhdysvalloissa. Tulokset korostavat tarvetta kohdistaa investoinnit koulutuksen parantamiseen taitojen ja työllistettävyyden parantamiseksi Euroopan maissa.

Tutkimuksen, joka tunnetaan myös nimellä Aikuisten osaamisen kansainvälisen arvioinnin ohjelma (PIAAC), käynnisti koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou sekä taloudellisen yhteistyön ja kehityksen (OECD) sihteeri Genera Ángel Gurría.

"Aikuisten taitojen tutkimus viittaa koulutusjärjestelmien heikkouksiin, joihin on puututtava, jos haluamme antaa ihmisille korkean tason taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen elämässä. Ei ole hyväksyttävää, että tällä viidesosalla väestöstämme on vain matala ammattitaito. Meidän on korjattava tämä ongelma. Ei ole oikoteitä. EU: n ja kansallisella tasolla meidän on investoitava tehokkaammin parempaan koulutukseen ja parempaan koulutukseen. "

Mainos

Tämän näkemyksen toisti työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioista vastaava komission jäsen László Andor, joka pyysi koulutuksen ja työllisyysuudistusten rahoittamista etusijalla. "Kehotan jäsenvaltioita hyödyntämään paremmin Euroopan sosiaalirahastoa investoimaan osaamiseen ja koulutukseen sekä nuorten työttömien että keski-ikäisten ja ikääntyneiden työntekijöiden elinikäisen oppimisen kannalta", hän kommentoi.

Tutkimuksen keskeiset havainnot ovat seuraavat:

  • 20 prosentilla EU: n työikäisestä väestöstä on alhainen lukutaito ja laskutaito: luku on korkeampi niiden työttömien keskuudessa, jotka todennäköisesti joutuvat "matalan osaamisen ansaan", koska heillä on vain vähän tai ei lainkaan aikuiskoulutusta.
  • 25 prosentilla aikuisista ei ole digitaalisia taitoja, joita tarvitaan tieto- ja viestintätekniikan tehokkaaseen käyttöön (tämän käsitteleminen on yksi komission uuden tavoitteen tavoitteista Avaaminen Education aloite);
  • on suuria eroja maiden välillä taitojen kautta muodollisen koulutuksen: Viime oppivelvollisuuskoulun kanssa keskiasteen tutkinnon joissakin jäsenvaltioissa ovat samanlaisia ​​tai parempia taitoja kuin korkeakoulututkinnoista toisissa, ja;
  • Elinikäisen oppimisen politiikan tavoitteena on oltava yllä taidot ajan mittaan antanut välit sukupolvien paljasti kartoituksen ja merkittäviä taloudellisia ja sosiaalisia etuja suuremmat taitoja.

Erot jäsenvaltioiden

Mainos

Todisteet kerättyjen tietojen OECD osoittaa huomattavia eroja jäsenvaltioiden välillä. Esimerkkejä on annettu alla:

Yksi aikuinen viidestä on alhainen tai matemaattiset taidot Irlannissa, Ranskassa, Puolassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä nousee lähes yksi aikuinen kolmesta Espanjassa ja Italiassa.

Yli 40% aikuisväestöstä Alankomaissa, Suomessa ja Ruotsissa on korkea ongelmanratkaisutaidot ICT ympäristöissä, kun taas lähes yksi viidestä aikuisilla ei ole tietokoneen kokemus Espanjassa, Italiassa, Kyproksella, Puolassa ja Slovakiassa.

Lukutaito pisteiden viime lukion suorittaneet Alankomaissa ja Suomessa ovat lähellä tai parempi kuin korkeakoulututkinnoista Irlannissa, Espanjassa, Italiassa, Kyproksella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (Englanti / Pohjois-Irlanti).

Belgiassa (Flanderi), Espanja, Ranska ja Suomi, taso taitoa luku- ja laskutaidon keskuudessa 25-34 vuotiaista on huomattavasti parempi kuin sukupolvi vuotiaiden 55-65.

Seuraavat vaiheet

Tutkimustulokset ja niiden vaikutukset koulutukseen keskustellaan jäsenvaltioiden kanssa auttaa tunnistamaan toimet puutteiden korjaamiseksi. Uusi Erasmus + ohjelma koulutus- ja nuoriso tuetaan hankkeita, joilla pyritään kehittämään ja päivitystä aikuisten taidot. Tutkimus voi myös auttaa jäsenvaltioita määrittelemään prioriteetit rahoittaa siitä 2014-2020 Euroopan sosiaalirahasto, joka on keskeinen lähde investoinneista taitojen ja koulutuksen ja voivat myös parantaa koulutusmahdollisuuksia asemassa oleville ryhmille.

Tausta

Survey of Adult taidot suoraan arvioi taitoja noin 5 000 vuotiaita aikuisia 16-65 kussakin osallistuvassa maassa, joka edustaa työikäisestä väestöstä. Taitoja testataan ovat luku-, lasku- ja ongelmanratkaisu teknologiaan rikas ympäristöissä. Tutkimus pohtii myös tietotekniikan käyttöä työssä ja jokapäiväisessä elämässä, yleisiä taitoja tarvitaan työssä, onko taidot ja pätevyys ottelu työn vaatimuksia ja kysymyksiä koulutuksen, työn ja sosioekonomisen taustan.

Tutkimus toteutettiin 2011 / 2012 in 23 maissa, joiden joukossa 17 jäsenmaiden edustavat yli 80% EU-28 väestöstä.

Euroopan komissio ja OECD ovat äskettäin allekirjoittaneet uuden yhteistyösopimuksen tiiviimpään yhteistyöhön kolmella alueella: taitostrategiat, maa-analyysit ja kansainvälisiä tutkimuksia.

Komission ja OECD käynnistää uuden Education and Skills Online Arviointiväline myöhemmin syksyllä. Tämä antaa ihmisille mahdollisuuden testata taitojaan ja vertailla omia kykyjään kansainvälisissä yhteyksissä.

Tänä iltapäivänä OECD: n koulutuksen ja taitojen pääosaston apulaisjohtaja Andreas Schleicher ja Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin varapääjohtaja Xavier Prats Monné pitävät koulutuksen sidosryhmille tiedotustilaisuuden kyselyn vaikutuksista Eurooppalainen päätöksenteko. Tiedotustilaisuus pidetään klo 14–30 komission Madou-rakennuksen auditoriossa, Place Madou 16, 00 Saint-Josse-Ten-Noode. Hyväksytyt tiedotusvälineet ovat tervetulleita.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa