Liity verkostomme!

Talous

Komission ehdotus taataan kansalaisten asianajaja käyttöoikeudet laiksi

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissioEuroopan komission ehdotus, jolla taataan kaikille EU: n kansalaisille oikeus saada asianajajalta neuvoja rikosoikeudenkäynneissä, on tänään virallisesti hyväksytty ministerineuvoston hyväksynnän jälkeen. Tämän jälkeen Euroopan parlamentti äänesti direktiivin hyväksymisestä 10. syyskuuta (MEMO / 13 / 772). Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikille epäillyille - riippumatta siitä, missä he ovat Euroopan unionissa - taataan tulevaisuudessa oikeus asianajajan neuvontaan jo menettelyn varhaisimmista vaiheista heidän päättymiseen asti. Jos epäilty pidätetään, uudet säännöt varmistavat, että henkilöllä on mahdollisuus olla yhteydessä perheeseensä. Jos he ovat kotimaansa ulkopuolella, kansalaisilla olisi oikeus olla yhteydessä maansa konsulaattiin.

"Tämä laki on voitto oikeudenmukaisuudelle ja voitto kansalaisten oikeuksille Euroopan unionissa", totesi komission varapuheenjohtaja ja oikeusasioista vastaava komissaari Viviane Reding. "Tämä on kolmas komission ehdotus taata oikeudenmukainen oikeudenkäynti ihmisille kaikkialla EU: ssa riippumatta siitä, ovatko he kotona vai ulkomailla. Annamme lupauksemme vahvistaa kansalaisten oikeuksia kaikkialla Euroopassa. Ja" me " Tarkoitan erityisesti esittelijä Oana Antonescua ja ministeri Alan Shatteria, jotka ovat sitoutuneet ja nopeaan työhön tämän tärkeän ehdotuksen parissa. Pallo on nyt jäsenvaltioiden tuomioistuimessa, jotta ei menetetä aikaa, vaan pannaan täytäntöön. kansallisten järjestelmien ennemmin kuin myöhemmin, kansalaisten eduksi. "

Tämänpäiväisen hyväksymisen jälkeen laki julkaistaan ​​EU: n virallisessa lehdessä viikkojen kuluessa, minkä jälkeen jäsenvaltioilla on kolme vuotta aikaa saattaa se osaksi kansallista lainsäädäntöään. Tullessaan voimaan uutta lakia sovelletaan arviolta 8 miljoonaan rikosprosessiin vuodessa 28 jäsenvaltiossa.

Mainos

Tausta

Oikeus saada asianajaja (IP / 11 / 689) on kolmas direktiivi joukosta ehdotuksia, jotka kaikki on nyt hyväksytty, jotta voidaan taata vähimmäisoikeudet oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin kaikkialla Euroopan unionissa. Muut ovat oikeus kääntämiseen ja tulkkaukseen, joka hyväksyttiin vuonna 2010 (ks IP / 10 / 1305) ja vuonna 2012 hyväksytyn oikeuden tietoon rikosoikeudellisissa menettelyissä (ks IP / 12 / 575). Komission on tarkoitus jatkaa tätä etenemissuunnitelmaa, ja tänä syksynä odotetaan uusia kansalaisten oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin oikeuksia.

Asianajajan oikeudet ovat välttämättömiä luottamuksen rakentamiseksi Euroopan unionin yhtenäiselle oikeusalueelle, varsinkin kun epäiltyjä pidätetään Eurooppalainen pidätysmääräys (IP / 11 / 454). Komissio pyrkii saavuttamaan rikosoikeudellisissa menettelyissä sovellettavia prosessuaalisia oikeuksia koskevat vähimmäisvaatimukset varmistaakseen, että epäiltyjen ja syytettyjen perusoikeuksia suojellaan riittävästi kaikkialla EU: ssa.

Mainos

Euroopan unionissa käydään vuosittain yli 8 miljoonaa rikosprosessia. Kaikkien rikoksesta epäiltyjen puolustautumisoikeudet tunnustetaan laajalti oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin perustekijöiksi. Edellytykset, joilla epäillyt voivat neuvotella asianajajan kanssa, eroavat kuitenkin jäsenvaltioittain. Esimerkiksi rikoksesta epäilty ei välttämättä pysty tapaamaan asianajajaa poliisin kuulustelun aikana. Heidän asianajajiensa luottamuksellisuutta ei ehkä kunnioiteta. Eurooppalaisen pidätysmääräyksen nojalla etsityillä ihmisillä ei tällä hetkellä ole oikeutta asianajajaan maassa, jossa määräys on annettu, ennen kuin heidät luovutetaan kyseiselle maalle.

Vastaavia eroja on epäiltyjen oikeudessa ilmoittaa sukulaiselle, työnantajalle ja konsulaatille, kun heidät on pidätetty. Henkilöille ei saa tarjota järjestelmällisesti tätä oikeutta, he voivat saada sen vasta prosessin myöhäisessä vaiheessa tai heille ei saa ilmoittaa siitä, kun heidän perheeseensä on otettu yhteyttä.

Direktiivillä taataan nämä oikeudet käytännössä seuraavasti:

  • Tarjotaan oikeus saada asianajaja poliisin kuulustelun ensimmäisestä vaiheesta ja koko rikosprosessin ajan.
  • sallitaan oikeus riittäviin, luottamuksellisiin tapaamisiin asianajajan kanssa, jotta epäilty voi käyttää tehokkaasti puolustautumisoikeuksiaan;
  • sallitaan asianajajan olla aktiivinen rooli kuulustelun aikana;
  • varmistamalla, että epäiltyä pidätettäessä joku, kuten perheenjäsen, voidaan saada tieto pidätyksestä ja että epäillyllä on mahdollisuus kommunikoida perheensä kanssa;
  • sallitaan ulkomailla epäiltyjen olla yhteydessä maansa konsulaattiin ja saada vierailuja, ja
  • eurooppalaisen pidätysmääräyksen kohteena oleville henkilöille mahdollisuus tarjota oikeudellista neuvontaa sekä maassa, jossa pidätys toteutetaan, että siinä maassa, jossa se on annettu.

Oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ja puolustukseen on määritelty EU: n perusoikeuskirjan 47 ja 48 artiklassa. sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen (ECHR) 6 artiklassa. Oikeus kommunikoida kolmannen osapuolen kanssa on yksi tärkeimmistä takeista pahoinpitelyä vastaan, joka on kielletty Euroopan ihmisoikeussopimuksen 3 artiklassa.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa