Liity verkostomme!

Talous

Moldova: assosiaatiosopimus ja jäljellä olevat haasteet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

eu_flagSen jälkeen, kun hän tapasi tänään pääministeri Iurie Leancăn Chișinussa, laajentumisesta ja Euroopan naapuruuspolitiikasta vastaava komission jäsen Štefan Füle esitti lehdistölle seuraavat huomautukset: '' Moldovan pyrkimykset panna täytäntöön eurooppalaiset arvot tekevät siitä tärkeän kumppanin EU: n ja itäisen kumppanuuden edelläkävijälle.

"Poliittinen vakaus on korvaamaton voimavara; se tarjoaa mahdollisuuden keskittyä uudistuksiin ja konkreettisiin suoritteisiin kansalaisille. Moldovan kansalaisten - molemmin puolin Nistrua - pitäisi tietää enemmän EU: n ja Moldovan yhteistyön eduista ja tulevasta assosiaatiosopimuksesta. Nämä edut ovat todellisia ja konkreettisia (alhaisemmat hinnat; parempi laatu; enemmän työpaikkoja).

"Mutta poliittisen epävakauden perimmäisiin syihin on vielä puututtava. Tämä on vakava haaste Moldovalle, kaikille kansalaisille ja kaikille puolueille - ei vain hallitsevan koalition jäsenille.

Mainos

"Moldovan olisi puututtava näihin syihin viipymättä sekä poliittisella että institutionaalisella alalla. Perustuslakiuudistus, perusteellinen oikeuslaitoksen uudistus, korruption torjunta ja liiketoimintaympäristön parantaminen ovat olennaisia; ne eivät voi enää odottaa.

"EU tarjoaa huomattavia keinoja näiden uudistusten toteuttamiseksi ja lisää tukeaan entisestään, jos Moldova ryhtyy tosissaan institutionaalisten uudistusten tiellä.

"Mitä tulee poliittiseen assosiaatioon ja taloudelliseen yhdentymiseen - neuvottelujen päätökseen saattaminen kesäkuussa oli erinomainen uutinen. Teemme nyt kovasti töitä, jotta sopimus olisi valmis allekirjoittamaan ensi vuonna heti, kun tekniset vaatimukset on täytetty.

Mainos

"Ensimmäisenä askeleena pyrimme parafoimaan Vilnassa. Toivomme, että tämä kannustaa kaikkia Moldovan kansalaisia ​​tarkastelemaan raittiutta, puolueetonta etua sopimuksesta ja yleisesti läheisemmästä yhteistyöstä EU: n kanssa.

"Mitä tulee Venäjän nykyiseen painostukseen - sen luonteeltaan, että EU ei pelaa nollasummapeliä - vastakkainasettelu tuottaa esteitä, kun taas yhteistyö tuottaa ratkaisuja. Kunnioitamme ja tuemme kumppaneidemme vapaita, itsenäisiä ja itsenäisiä valintoja kansainväliset suhteet: kunnioitamme ja tuemme Helsingin periaatteita.

"Olen jo ilmaissut mielipiteeni maallesi kohdistuvasta ulkoisesta painostuksesta - painostuksesta, joka on ristiriidassa periaatteidemme kanssa. Voin vain vahvistaa, että jos tällainen paine tuotetaan, EU seisoo Moldovan rinnalla. Lainaan vain yhden esimerkin - ennen Tämän vuoden lopussa ei enää ole kiintiöitä Moldovan viinien tuonnille EU: hun.

"Olemme keskustelleet myös viisumivapauden aikataulusta. EU on sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen viisumivapaasta matkustamisesta aikanaan edellyttäen, että edellytykset hyvin hoidetulle ja turvalliselle liikkuvuudelle ovat olemassa. Viimeinen komission kertomus (kesäkuu 2013) ) ilmaisi tyytyväisyytensä Moldovan huomattavaan edistymiseen viisumivapautta koskevan toimintasuunnitelman täytäntöönpanossa. Seuraava komission raportti, joka julkaistaan ​​marraskuussa, luo lähtökohdat eteenpäin.

"Transnistrian suhteen, kun" 5 + 2 "kokoontuu tänään Brysselissä, haluan vahvistaa EU: n tuen Moldovan suvereniteetille ja alueelliselle koskemattomuudelle. Samaan aikaan olen tyytyväinen pääministeri Leancan äskettäiseen tapaamiseen Transnistria (herra Shevchuk). Kehotan heitä edistämään tämän ensimmäisen kohtaamisen rakentavaa henkeä - työskentelemään yhdessä kumoamaan tarpeettomia jännitteitä kentällä ja antamaan konkreettisia tuloksia ihmisille.

"EUBAM: n (EU: n raja-avustusoperaatio Moldovassa ja Ukrainassa) teknisellä tuella olemme valmiita auttamaan edelleen rakentamaan ja panemaan täytäntöön kaikki sopimukset, jotka helpottavat maasi kansalaisten elämää Nistru-joen molemmilla rannoilla. . ''

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa