Liity verkostomme!

Talous

Euroopan kaupungit ja alueet keskustelevat koheesiopolitiikan täytäntöönpanosta ja kasvuun tähtäävistä sosiaalisista investoinneista AK: n täysistunnossa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Alueiden komitean 103. istunnon aikana täysistunto 8. – 9. lokakuuta AK: n puheenjohtaja Ramón Luis Valcárcelin lisäksi Euroopan parlamentin aluekehitysvaliokunnan puheenjohtaja Danuta Hübner keskustelee rakennerahastosääntöjä koskevien neuvottelujen tilanteesta. He käyttävät myös tilaisuutta tarkastella ohjelmakauden 2014--2020 tärkeimpiä haasteita.

AK: n jäsenet keskustelevat ja vahvistavat kantansa rakennerahastojen paremmasta käytöstä (lausunto Galician itsehallintoalueen laatima puheenjohtaja Alberto Núñez Feijóo (ES / PPE)), jossa selvennetään, kuinka paremmin voidaan koordinoida kasvua edistäviä EU: n, kansallisia ja alueellisia investointeja ja parantaa yhteisrahoitettujen ohjelmien tehokkuutta hajauttamalla riittävästi niiden operatiivista hallintaa. Talousarvioon ja hallintoon liittyviä kysymyksiä käsitellään myös vuotuisen toimintaohjelman perusteella lausunto on Esitys EU: n vuoden 2014 talousarvioksi, jonka esittelee Flanderin ja Euroopan yhteysviraston puheenjohtaja Luc Van den Brande (BE / PPE). Tarve selviytyä kasvavasta EU: n rakenteellisesta alijäämästä, nykyisten EU: n vuosibudjettien hyväksymismenettelyjen vaikutuksesta alue- ja paikallisviranomaisiin sekä ensisijaisten alojen, kuten nuorten työllisyyden, keskeisten toimien rahoitustarpeet ovat keskeisessä asemassa. keskustelut.

EU: n alueiden ja kaupunkien edustajat esittävät myös suosituksensa kasvun ja yhteenkuuluvuuden sosiaalisten investointien hyödyntämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla lausunto esittäjä (t): Rotterdamin kaupunginjohtaja Ahmed Aboutaleb (NL / PES), EU: n sosiaalisten investointien paketista. AK: n jäsenet keskustelevat erityisesti paikallis- ja alueviranomaisten roolista aktiivista osallisuutta koskevissa strategioissa koulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, sosiaalisessa asumisessa, nuorten työllisyydessä ja köyhyyden torjunnassa ja selventävät asianmukaista rahoitusta ja sosiaalisten budjettien käyttöä.

Mainos

EU: n rautateiden vapauttaminen

AK: n jäsenet vahvistavat kantansa EU: n suunnitelmiin avata edelleen eurooppalaisia ​​rautateitä kilpailulle, joka on poliittisesti arkaluonteinen ja teknisesti monimutkainen asia. Keskusteluja käydään aiheesta Neljäs rautatiepaketti valmistaja Pascal Mangin (FR / PPE), Alsacen alueellisen neuvoston jäsen. Esittelijän mukaan alueiden osallistuminen on ratkaisevan tärkeää uudistuksen onnistumiselle. Hän vaatii alueellisten viranomaisten vahvempaa roolia rautatiemarkkinoiden hallinnassa, entistä joustavampaa julkisia kuljetussopimuksia tehtäessä, samalla kun varmistetaan, että nykyiset rautatiepalvelujen tarjoajat jakavat tarvittavat tiedot uusien tarjousten vaatimusten määrittelemiseksi.

Ympäristö: liuskekaasu- ja muovijätteet

Mainos

Liuskekaasun louhinta on kiistelty laajalti Euroopassa, ja niinpä lausuntoluonnoksen esittäjä Brian Meaney (IE / EA)Claren kreivikunnanvaltuutettu ja Keski-Länsi-Aluehallinnon edustaja osoittavat yllättävän olevan kiistanalainen 65 esitetyllä tarkistuksella. Lausuntoluonnoksessa väitetään, että paikallis- ja alueviranomaisille olisi annettava valta sulkea herkkiä alueita mahdollisesta kehitystoiminnasta ja että heille olisi annettava autonomia kieltää tai lisensoida kehitystä alueellaan.

Muovijätehuollon keskittyminen on lausunto by Linda Gillham (UK / EA), Runnymede Borough Councilin jäsen. Muovijätteen tuotanto kasvaa edelleen: Vuonna 1950 maailmanlaajuisesti tuotettiin vain 1.5 miljoonaa tonnia vuodessa, kun vain vuonna 60 2008 miljoonaa tonnia vuodessa, josta reilut 50 prosenttia vietiin kaatopaikalle. Lausunnossa tarkastellaan ongelman ratkaisemiseksi tarvittavia vaikutuksia ja toimia ja vaaditaan muovien ja helposti syttyvien jätteiden kaatopaikalle sijoittamisen kieltämistä vuoteen 2020 mennessä.

OPEN DAYS 2013: Euroopan alueiden ja kaupunkien viikko 7.-10. Lokakuuta

Täysistunto pidetään samanaikaisesti 11. AVOIN PÄIVÄT - Euroopan alueiden ja kaupunkien viikko pidetään 7. – 10. lokakuuta Brysselissä. Tämä EU: n alueiden vuosittainen avaintapahtuma tuo yhteen noin 6 000 osallistujaa, mukaan lukien päättäjät, poliitikot ja asiantuntijat kaikilta hallinnon tasoilta, keskustelemaan EU: n aluepolitiikan kiireellisimmistä kysymyksistä tänään. Tapahtuma on kriittinen hetki, jolloin EU: n koheesiopolitiikan perusteelliset uudistukset ovat viimeistelemässä.

Euroopan parlamentin 103. täysistunto pidetään suorana lähetyksenä www.cor.europa.eu.

 Lisätietoja:

·         Täysistiedotusohjelma
·         Täysistunnon esityslistan
·         Täysistunnon lausunnot
·         AVAA PÄIVÄT 2013

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan keskuspankki (EKP)

"Nainen ei ole kapeneva" - Lagarde

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin presidentti Christine Lagarde ilmoitti tänään parafoimalla edesmenneen Ison -Britannian pääministerin ja monetaristin Margaret Thatcherin lauseella, jota hän tuskin olisi sanonut, että "nainen ei ole suippeneva".

Rahoitusolosuhteiden ja inflaationäkymien yhteisen arvioinnin perusteella keskuspankin hallintoneuvosto on päättänyt, että pandemian hätäosto -ohjelman (PEPP) puitteissa tehdyt nettovarallisuusostot voivat jatkua, mutta maltillisemmin.  

Neuvosto päätti myös pitää korot ennallaan sanoen, että ne odottavat EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan, kunnes inflaatio nousee kahteen prosenttiin, mutta sallivat siirtymäkauden, jolloin inflaatio voi nousta maltillisesti tavoitteensa yläpuolelle.

Mainos

Inflaationäkymät

Lagarde myönsi, että monissa euroalueen maissa ihmiset kokevat hinnankorotuksia, mutta hän sanoi, että kun pankki "katsoo inflaation ihon alle", heidän näkemyksensä saavat heidät uskomaan, että se on 1.5% arvioidun ajanjakson loppuun mennessä.

Lagarde korosti energian hintojen vaikutusta, mutta viittasi myös hintojen nousuun, joka johtui toimitusketjun pullonkauloista, jotka liittyivät talouteen avautumiseen. Pankki arvioi tämän olevan luonteeltaan suurelta osin väliaikaista, mutta myöntää, että se voi aiheuttaa hintojen nousupaineita, jos se jatkuu odotettua kauemmin. 

Mainos

Palkkojen osalta Lagarde sanoi, että EKP ei ole vielä nähnyt todisteita merkittävästä hintojen noususta, mutta tulee olemaan tarkkaavainen tähän, koska neuvottelut käydään syksyllä. Joka tapauksessa hän odottaa palkkojen kasvavan maltillisesti ja asteittain.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa