Liity verkostomme!

Talous

EU auttaa parantamaan elintarvikkeiden turvallisuutta ja rakentaa sietokykyä kuivuus Etiopiassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Oxfam_East_Africa _-_ A_mass_grave_for_children_in_DadaabEuroopan unioni on ilmoittanut myöntävänsä 50 miljoonaa euroa elintarviketurvan parantamiseen ja kuivuuden sietokyvyn rakentamiseen Etelä- ja Itä-Etiopiassa. Projekti on osa komission jäsenten Andris Piebalgsin ja Kristalina Georgievan toteuttamaa Afrikan sarven kestävyyden tukemisen (SHARE) aloitetta.

Uudet varat auttavat parantamaan elintarviketurvaa Etiopian alankoalueilla useilla pitkäaikaisilla toimenpiteillä: esimerkiksi ne tukevat mekanismia, joka tarjoaa käteistä ja ruokaa haavoittuville ihmisille sokin sattuessa (esim. Kuivuuden aikana) ) ja parantaa ravitsemusta esimerkiksi edistämällä ruokavalion monipuolistamista ja vihannesten, maidon ja rehun paikallista tuotantoa.

Apu vahvistaa myös eläinten terveydenhuoltopalveluja ja tukee karjan rokotuskampanjoita sekä luonnonvarojen, kuten veden ja laidunmaiden, hoitoa. Erilaiset aktiviteetit auttavat perheitä saamaan enemmän tuloja ja ovat paremmin valmistautuneita selviytymään mahdollisista kuivuudesta tai iskuista.

Mainos

"EU on jo tehnyt kaikkensa puuttuakseen Etiopian kuivuuden välittömiin vaikutuksiin humanitaarisen avun avulla. Tämän uuden ohjelman avulla autamme nyt Etiopian kansaa pidemmällä aikavälillä; tarjoamalla tukea heidän elämänsä rakentamiseen , ansaitse elantonsa ja varmista, että heillä on hyvät valmiudet käsitellä kuivuutta, joka väistämättä tulee uudestaan ​​tulevaisuudessa ", sanoi kehitysyhteistyökomissaari Andris Piebalgs.

Kansainvälisestä yhteistyöstä, humanitaarisesta avusta ja kriisinhallinnasta vastaava komissaari Kristalina Georgieva lisäsi: "EU: n SHARE-aloite yhdistää humanitaarisen avun tehokkaasti pitkäaikaisen kehitysapuun, jotta Afrikan sarven haavoittuvassa asemassa olevia väestöjä voidaan paremmin suojella toistuvalta kuivuudelta ja nälältä. SHARE: n kautta he ovat parempia valmis vastustamaan tällaisia ​​iskuja pitkällä aikavälillä. SHARE on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme varmistaa EU: n ulkoisen avun välineiden paremman johdonmukaisuuden ja avun maksimaalisen vaikutuksen kohdeväestön hyväksi. "

Afrikan sarvea vaivaavat toistuvat kuivuudet, jotka usein johtavat hätätilanteisiin, joissa on runsaasti aliravitsemusta ja elintarviketurvaa. Luonnonvaroihin kohdistuva lisääntyvä väestörakenne, huono infrastruktuuri, vaihtoehtoisten toimeentulojen puute ja epävarmuus tekevät ihmisistä erityisen alttiita kuivuudelle tällä alueella.

Mainos

SHARE-aloite tarjoaa lisätukea Afrikan sarven eniten kärsineille alueille, parantaa katastrofivalmiutta ja auttaa yhdistämään paremmin humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön.

Tausta

Eteläisen ja itäisen Etiopian joustokyvyn nopeuttaminen (ARCE) (osa SHARE-alueohjelmaa) toteuttavat UNICEF, YK: n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) ja Maailmanpankki yhdessä kansalaisjärjestöjen kanssa.

Hanke investoi ihmisten ja yhteisöjen kykyyn kestää kuivuutta. Se sopii EU: n lähestymistapaan sietokyvyn rakentamiseen yhdistämällä humanitaarista apua ja kehitysapua. Hanke keskittyy eteläiseen ja itäiseen Etiopiaan - niihin maan osiin, joihin kuivuus vaikuttaa säännöllisesti. Apu on monipuolista; kattaa elintarvike- ja ravitsemusturvan, toimeentulon monipuolistamisen ja luonnonvarojen hoidon.

Etiopian kanssa tehty kehitysyhteistyöohjelma on yksi EU: n suurimmista maailmassa. Viime vuosina maksetut määrät olivat keskimäärin noin 160 miljoonaa euroa vuodessa. Pitkän aikavälin yhteistyöohjelma keskittyy kolmeen alueeseen; maaseudun kehittäminen ja elintarviketurva, liikenne ja alueellinen integraatio sekä palvelujen tarjoaminen ja hallinto.

Lisätietoja Klikkaa tästä että tästä.

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa