Liity verkostomme!

Talous

Elokuu 2013 verrattuna heinäkuuhun 2013: Teollisuuden tuottajahinnat vakaat euroalueella, nousevat 0.1% EU-28: ssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10000000000003D200000259DFAD194DTeollisuuden tuottajahinnat2013 pysyivät elokuussa 2013 heinäkuuhun 1 verrattuna vakaina euroalueella ja nousivat 0.1 prosenttia EU282: ssa Euroopan unionin tilastotoimiston Eurostatin arvioiden mukaan. Heinäkuussa3 hinnat nousivat euroalueella 0.2% ja EU-0.4: ssa 28%.

Elokuussa 2013 teollisuustuottajahinnat laskivat elokuussa 2012 verrattuna 0.8% euroalueella ja 0.3% EU-28: ssa.

Kuukauden vertailu

Elokuussa 2013, verrattuna heinäkuuhun 2013, hinnat koko teollisuudessa ilman energia-alaa nousivat 0.1% sekä euroalueella että EU-28: ssa. Energia-alan hinnat nousivat 0.2% euroalueella ja 0.3% EU-28: ssa. Kestokulutustavarat nousivat molemmilla vyöhykkeillä 0.2%, käyttöomaisuushyödykkeet ja kestokulutustavarat pysyivät vakaina ja välitavarat laskivat 0.1%.

Mainos

Niistä jäsenvaltioista, joista tietoja on saatavilla, eniten kasvu tapahtui Virossa (+ 1.7%), Tanskassa (+ 1.1%), Irlannissa (+ 1.0%), Unkarissa ja Suomessa (molemmat + 0.6%), ja eniten laskee Belgiassa
(-1.4%), Romania (-0.6%), Liettua ja Puola (molemmat -0.2%).

varsinainen vertailu

Elokuussa 2013 koko teollisuuden hinnat ilman energia-alaa nousivat elokuussa 2012 0.3% euroalueella ja 0.5% EU28: ssa. Energia-alan hinnat laskivat 3.3% ja 2.6%. Välituotteet laskivat 1.0% euroalueella ja 0.8% EU28: ssa. Kestokulutustavarat nousivat vastaavasti 0.6% ja 0.4%. Molemmilla alueilla käyttöomaisuushyödykkeet kasvoivat 0.6%. Kestokulutustavarat nousivat euroalueella 2.0% ja EU2.1: ssa 28%.

Mainos

Niistä jäsenvaltioista, joista tietoja on saatavilla, kokonaisindeksi nousi eniten Virossa (+ 9.7%), Tanskassa (+ 3.2%), Irlannissa (+ 3.0%) ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (+ 2.5%), ja eniten väheni Bulgariassa (-2.9%), Kyproksessa (-2.7%), Liettuassa (-2.5%) ja Italiassa (-2.3%).

  1. Tuottajahintaindeksi näyttää (asianomaisen maan kansallisena valuuttana) kaikkien eri maiden kotimarkkinoilla myytävien tuotteiden vapaasti tehtaalla -hintojen muutokset tuontia lukuun ottamatta. Euroalueen ja EU: n indeksit viittaavat painotettuihin hintamuutoksiin. Lukuja ei ole oikaistu. Euroalueen ja EU: n laskennassa arvioidaan jäsenvaltioiden viime kuukausien puuttuvat havainnot.

EU: n jäsenvaltioiden ja euroalueen aggregaattien painot voivat olla täältä.

Tarkempia tietoja löytyy lyhyen aikavälin tilastotietokannasta Eurostatin verkkosivusto.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa