Liity verkostomme!

Talous

Palautuneen käyttäjän verkosto: 'Huumeiden hoidosta ei pitäisi tulla getoa, sen pitäisi maksimoida mahdollisuudet toipumiseen'

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

RUN12RUN (Recovered User's Network) käynnistettiin virallisesti 2. lokakuuta Euroopan parlamentissa, Brysselissä, Euroopan parlamentin jäsen Marco Scurrian isännöimässä tapahtumassa, johon osallistui ihmisiä kaikkialta Euroopasta.

RUN: n käynnistämisen olivat järjestäneet sen entisten huumeiden käyttäjien perustajajäsenet pyrkiessään ilmaisemaan tarvetta tarjota enemmän pitkäaikaisia ​​palveluja huumeiden käyttäjille, jotka haluavat lopettaa huumeiden käytön.

Professori Neil McKeganey selitti, että aiemmin Yhdistyneessä kuningaskunnassa suurimmalle osalle hoitopalveluja saaneista huumeiden käyttäjistä annettiin kliinistä hoitoa, mutta heiltä puuttui tukea heidän alkuperäisten tavoitteidensa saavuttamiseksi. Huumeiden väärinkäyttäjät tarvitsevat paljon laajemman tukipaketin, jotta he voivat elää ilman kroonista riippuvuutta, hän jatkoi auttaakseen heitä rakentamaan elämänsä esimerkiksi työllisyyden, asumisen ja perhesuhteiden vahvistamisen kannalta.

Mainos

Professori McKeganey totesi, että osa "ongelmasta on, että hoidosta voi tulla geto" jatkuvasta riippuvuudesta, ellei laajempaa tukea ole saatavana.

"Ensimmäistä kertaa sana" toipuminen "on mainittu uudessa EU: n huumausainestrategiassa (2013-2020)", selitti Justyna Glodowska-Wernet Euroopan komissiosta. Terapeuttiset yhteisöt, entiset käyttäjät ovat suhtautuneet siihen lämpimästi. , hyödyntämisjärjestöt ja EU: n huumausaineiden kansalaisyhteiskunnan foorumin jäsenet.

Roland Simon, EMCDDA: sta, korosti tarvetta tarjota laajempia tukipaketteja ja korosti myös tarvetta tehdä lisätutkimuksia elpymisen alalla. EMCDDA on itse työskennellyt julkaisun kanssa, jonka kirjoittajat ovat kirjoittaneet Belgian Gentin yliopistosta ja joka tulee saataville vuoden 2014 alussa.

Mainos

RUN: n puheenjohtaja Boro Goic sanoi, että nyt oli hyvä aika käynnistää entisten toipuneiden käyttäjien verkosto RUN, koska on vain vähän tukea ihmisten auttamiseksi lopettamaan huumeiden käyttö etenkin joissakin osissa Eurooppaa ja että tällaisilla aloitteilla ei ole hyötyä vain yksilön lisäksi myös laajemmalle yhteiskunnalle.

RUN hyväksyy nyt uusia jäseniä, jotka ovat joko yksilöitä tai organisaatioita, jotka tukevat ihmisiä toipumisessa. RUN: n tavoitteena on puolustaa entisten huumeidenkäyttäjien oikeuksia poliittisella tasolla ja auttaa myös kehittämään politiikkaa palvelujen parantamiseksi. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä [sähköposti suojattu] tai etsi RUN - Recovered Users Network facebookista saadaksesi lisätietoja.

Tausta

RUN on huumeiden vastainen eurooppalainen foorumi, huumeiden kuntoutusyhteisö San Patrignano (Italia), Celebrate Recovery (Bosnia ja Hertsegovina) ja Izlazak / Exodus (Serbia). Toukokuusta 2013 lähtien RUNista on jo tullut vähintään 18 jäsenjärjestön ja yksittäisen jäsenen verkosto.

RUN: n visio on nostaa toipumisliikkeen ääni osallistumalla rakentavaan ja kunnioittavaan huumepolitiikkaan yksilöille, perheille ja yhteisöille. RUN: n tehtävänä on olla verkosto, joka antaa äänen toipuneille huumeidenkäyttäjille edistääkseen ja jakaa kokemuksia toipumisesta sekä poliittisella että käytännön tasolla.

Poliittisella tasolla RUN:

• Pyritään antamaan poliittinen ääni toipuneille huumeiden käyttäjille ja heidän järjestöilleen.

• Edistetään elvytyslähtöistä politiikkaa kansainvälisillä, eurooppalaisilla ja kansallisilla poliittisilla foorumeilla.

• Osoita, kuinka toipuminen voi torjua huumeiden käytöstä ihmisille, perheille ja yhteisöille aiheutuvia laajempia haittoja.

Käytännön tasolla RUN:

• Tarjota foorumi palautuneille käyttäjille puolustajiksi, jotka osoittavat, että palautuminen on mahdollista.

• Edistetään toipuneiden huumeiden käyttäjien sosiaalista integraatiota esimerkiksi työllisyyden, asumisen ja terveyden aloilla.

• Edistetään elpymistä kannattavana ja kestävänä vaihtoehtona sekä yksilölle että yhteiskunnalle.

• Vaihda kokemuksia organisaatioiden välillä, mikä johtaa parempiin ohjelmiin toipuvien ja toipuneiden huumeidenkäyttäjille.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa