Liity verkostomme!

Talous

Digitaalistrategia: Bringing enemmän naisia ​​digitaalialalla toisi € 9 miljardin vuotuinen BKT boost, EU tutkimus osoittaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

KäsittelijäHyödyttäisi sitä, että saisit enemmän tyttöjä kiinnostumaan digitaalisesta urasta ja saisi enemmän naisia ​​digitaalisiin töihin digitaaliteollisuudelle, naiset itse ja Euroopan talous. Tämä on keskeinen havainto tänään (3. lokakuuta) julkaistussa Euroopan komission tutkimuksessa, joka koskee naisia, jotka ovat aktiivisia tieto- ja viestintätekniikan alalla.

Tutkimuksen mukaan ICT-alalla työskentelee nyt liian vähän naisia:

 1. 1,000 naisesta, joilla on kandidaatin tutkinto tai muu ylempi tutkinto, vain 29: llä on tutkinto tieto- ja viestintätekniikoista (verrattuna 95 mieheen), ja vain 4 naisesta tuhannesta työskentelee lopulta ICT-alalla.
 2. Naiset jättävät uran puolivälissä uraa enemmän kuin miehet ja he ovat aliedustettuina johtotehtävissä ja päätöksentekotehtävissä (jopa enemmän kuin muilla aloilla).
 3. Vain 19.2 prosentilla ICT-alan työntekijöistä on naispuolisia johtajia, kun vastaava osuus ei-ICT-työntekijöistä on 45.2 prosenttia.

Mutta jos suuntaus muuttuisi ja naiset tekisivät digitaalisia työpaikkoja yhtä usein kuin miehet, Euroopan BKT: tä voitaisiin kasvattaa vuosittain noin 9 miljardilla eurolla (1.3 kertaa Maltan BKT) tutkimuksen mukaan. Tieto- ja viestintätekniikka-ala hyötyisi siitä, että organisaatiot, jotka osallistavat naisia ​​johtamiseen, saavuttavat 35% korkeamman oman pääoman tuoton ja 34% paremman kokonaistuottonsa osakkeenomistajille kuin muut vastaavat organisaatiot.

Mainos

Tutkimus ehdottaa myös, että tieto- ja viestintätekniikan alalla työskentelevät naiset ansaitsevat lähes 9 prosenttia enemmän kuin muilla talouden alueilla toimivilla naisilla, ja heillä on myös suurempi joustavuus työaikataulujen järjestämisessä ja he ovat vähemmän alttiita työttömyydelle (vuoteen 2015 mennessä 900,000 XNUMX täyttämätöntä ICT-työpaikkaa EU: ssa).

Euroopan komission varapuheenjohtaja digitaalistrategiasta Neelie Kroes sanoi: "Tiedämme nyt epäilemättä, että useampi nainen yrityksessä tarkoittaa terveellisempää yritystä. On korkea aika tietotekniikkasektori ymmärtää tämä ja antaa naisille mahdollisuuden auttaa alaa ja Euroopan talous hyötyvät niiden valtavasta potentiaalista. "

Tutkimuksessa ehdotetaan myös neljää ensisijaista aluetta, joihin olisi ryhdyttävä:

Mainos
 1. Rakennetaan uusi kuva sektorista naisten ja yhteiskunnan keskuudessa muun muassa levittämällä nuorille naisille houkuttelevimpia tieto- ja viestintätekniikan aiheita (jännittäviä, monipuolisia, kannattavia jne.).
 2. Naisten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen alalla, esimerkiksi yhdenmukaistettujen eurooppalaisten opetussuunnitelmien edistäminen yhdessä teollisuuden kanssa selkeiden ja suoraviivaisten tieto- ja viestintätekniikan urapolkujen edistämiseksi;
 3. Naisyrittäjien määrän lisääminen tieto- ja viestintätekniikoissa, esimerkiksi parantamalla naisyrittäjien pääsyä siemen- ja riskipääomaohjelmiin;
 4. Alan työolojen parantaminen esimerkiksi korostamalla naisia ​​työllistävien yritysten suorituskyvyn parantamista.

Tausta

Jotkut tutkimuksen keskeisistä havainnoista:

 1. Naiset, jotka lähtevät alalta liian aikaisin: vaikka 20 prosenttia 30-vuotiaista naisista, joilla on tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvä tutkinto, työskentelee alalla, vain 9 prosenttia yli 45-vuotiaista naisista;
 2. Naisista, jotka ovat aliedustettuina johtotehtävissä ja päätöksentekotehtävissä: 19.2 prosentilla tieto- ja viestintätekniikan alan työntekijöistä on naispuolisia johtajia, kun taas 45.2 prosentilla ei-ICT-työntekijöistä;
 3. Tieto- ja viestintätekniikan naisyrittäjien määrä on liian pieni verrattuna muihin kuin tieto- ja viestintätekniikan aloihin: naiset ovat 31.3% itsenäisistä ammatinharjoittajista ja vain 19.2% ICT-yrittäjistä.

Tutkimuksessa tuodaan esiin myös tekijät, jotka estävät naisia ​​osallistumasta täysimääräisesti sektoriin: (a) kulttuuriperinteet ja stereotypiat naisten roolista, (b) sisäiset esteet ja sosio-psykologiset tekijät, kuten itseluottamuksen puute, neuvottelujen puute taidot, riskien välttäminen ja kielteinen asenne kilpailuun ja (c) ulkoiset esteet, kuten voimakkaasti miesten hallitsema ympäristö, vaikeudet henkilökohtaisen ja työelämän tasapainottamisessa sekä roolimallien puute alalla.

Tutkimus esittelee erilaisia ​​profiileja naisista, jotka työskentelevät digitaalitekniikan alalla: videopelien kehittäjistä ja digitaalisen viestinnän asiantuntijoista ICT-päättäjiin. Tyttöjen digitaalisten roolimallien profilointi ja naisille näkyvyyden lisääminen alalla on avain tapa houkutella monia muita tyttöjä harkitsemaan uraa ICT-alalla, raportin lopuksi todetaan.

Hyödyllisiä linkkejä

Tieto- ja viestintätekniikan sektorilla aktiiviset naiset Tiivistelmä

Tieto- ja viestintätekniikan sektorin aktiiviset naiset

Naiset tieto- ja viestintätekniikassa digitaalistrategiassa

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
 • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
 • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa