Liity verkostomme!

Talous

Vielä paljon parantaa eurooppalaisen ohjausjakson sanoa Mepit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

-Eurooppalaisen lukukauden talouspoliittinen koordinointi vaatii monia korjauksia muun muassa kasvun, työllisyyden, investointien ja sosiaalisten huolenaiheiden asianmukaisen huomioon ottamiseksi, varoitti talous- ja raha-asioiden valiokunta päätöslauselmassa, josta äänestettiin 30-syyskuussa. Euroopan parlamentin jäsenet vaativat myös lisää sääntöjä taloudellisen lähentymisen varmistamiseksi ja korostivat jälleen, että demokraattista vastuuvelvollisuutta ja omistajuutta on parannettava.

Varoitukset ja pyynnöt esitetään komitean vuotuisessa päätöslauselmassa talouspolitiikan eurooppalaisen ohjausjakson viimeisimmistä tapahtumista, prosessissa, jossa jäsenvaltiot koordinoivat budjetti- ja talouspolitiikkaansa. Elisa Ferreira (S&D, PT) on laatinut ja hyväksynyt äänin 30 puolesta, kaksi. Päätöslauselmassa suhtaudutaan myönteisesti siihen, että joitain parlamentin aiemmin esille ottamia huolenaiheita on käsitelty, mutta huomautetaan, että parantamisen varaa on vielä runsaasti.

Lisää taloudellisesta lähentymisestä

Todellisen lähentymisen saavuttamiseksi tarvitaan kiireellisesti lisää lainsäädäntöehdotuksia muun muassa luomalla kilpailukyky- ja lähentymisväline ja vahvistamalla talouspolitiikan koordinointia, sanotaan tekstissä. Tätä varten lisäponnistuksia tarvitaan myös "ylijäämäisistä" maista, ei pelkästään finanssipoliittisissa vaikeuksissa olevista maista. Lopuksi, parlamentin jäsenet kannustavat komissiota suhtautumaan lempeämmin kertaluonteisiin julkisiin sijoitusohjelmiin, joilla on todistetusti edistystä maan budjettitilanteessa.

Mainos

Lisätietoja työllisyydestä ja sosiaalisesta ulottuvuudesta

Päätöslauselmassa kehotetaan komissiota tekemään paljon enemmän sosiaalisten huolenaiheiden lisäämiseksi lukukauteen ja laajemmin talous- ja rahaliittoon. Se kehottaa tekemään lainsäädäntöehdotuksia, jotta talous- ja rahaliitolle annettaisiin sosiaalinen pilari ja perustettaisiin "sosiaalinen sopimus Euroopalle", koska budjettileikkaukset ovat heikentäneet huomattavasti joidenkin maiden sosiaaliturvamekanismeja. Lopuksi komissiota kehotetaan arvioimaan uudistussuositustensa sosiaalisia vaikutuksia.

Työttömyyteen on puututtava myös suoremmin ja kiireellisemmin integroimalla toimet sen vähentämiseksi paremmin muuhun talouspolitiikkaan, asettamalla etusijalle investoinnit koulutukseen ja varmistamalla reaalitalouden ja pienyritysten parempi rahoitus erityisesti EU: n syrjäisillä alueilla.

Mainos

Lisää vastuuvelvollisuudesta, omistajuudesta ja avoimuudesta

Tekstin mukaan komission olisi myös kehitettävä tapoja lisätä lukukauden prosessin näkyvyyttä. Sen avulla jäsenvaltioiden olisi lisättävä kansallisten parlamenttien, työmarkkinaosapuolten ja kansalaisyhteiskunnan osallistumista etenkin kansallisten uudistusohjelmien kehittämiseen, keskusteluun, seurantaan ja arviointiin, se lisää.

Lopuksi päätöslauselmassa vaaditaan avoimuuden lisäämistä Euroopan vakausmekanismin ja euroryhmän sekä taloudellisen avun ohjelmien suhteen. Se kehottaa myös troikkaa (komissio, EKP, IMF) tarkistamaan viestintästrategiaansa, joka on "toistuvasti osoittautunut katastrofiksi".

Seuraavat vaiheet

Päätöslauselmasta äänestetään koko talo lokakuun loppua kohti. Se antaa parlamentin panoksen vuoden 2014 koordinointiprosessiin, jonka komission on määrä käynnistää marraskuussa.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa