Liity verkostomme!

Talous

Vuotanut komission tutkimus asiakirjoista herättävät kysymyksiä, joiden edut ovat etusijalla

SHARE:

Julkaistu

on

lääketieteellinen

Tutkijat, julkisen terveydenhuollon tutkijat ja kansalaisjärjestöt ovat reagoineet erittäin huolestuneena valossa vuotanut kopiot Euroopan komission ehdottama Health Research Programme 2014-2015 (osa Horizon 2020) kiertävän Brysselissä. He ovat esittäneet kysymyksiä valmistelua tämän esityksen, koska se ei käsitellä suuria henkilökohtaisia, sosiaali-, ympäristö- ja työperäisten riskitekijöiden taudin hyväksi kapealla tutkimuksen parametrien keskittyy bioteknologiaa ja henkilökohtaista lääketiedettä.

”Tämä ohjelma palaa tutkimukseen, jonka tarkoituksena on lieventää talouskriisin kansanterveydellisiä vaikutuksia ja aliarvioida terveydenhuoltojärjestelmien merkitystä. Kaiken kaikkiaan tässä ehdotuksessa ei juurikaan puututa terveyteen liittyviin ongelmiin, jotka pitävät Euroopassa asuvia ihmisiä yöllä yöllä, ”sanoi Euroopan kansanterveysyhdistys (EUPHA) Presidentti Walter Ricciardi.

Mainos

Mukaan antama todistus suuri koalitio tiedemiesten ja tutkijoiden luonnos liikkeessä kaipaa suuria uudistuksia, jos Eurooppa aikoo johtaa terveyden tutkimuksen ei saa heikentää. Luonnos on merkittävästi painottuu bioteknologian ja henkilökohtaista lääketiedettä, kun taas vakavasti laiminlyö tutkimusta sairauksien ennaltaehkäisyssä, terveyspalvelujen ja interventio-ohjelmia. Tämän seurauksena tämä ohjelma on vakavasti out-of-touch mitä auttaa ihmisiä elää tervettä, tuottavaa ja pitkäikäisiä.

Koalitio on todennut, että jos terveysalan tutkimusohjelmalla pyritään lisäämään eurooppalaisten terveydenhuoltojärjestelmien kestävyyttä ja tasapuolisuutta koskevaa tutkimusta, johon Euroopan unioni on jo viettänyt lähes 10 BKT: tä, nykyinen ehdotus jättää vastaamatta useimpiin tekijöihin, jotka vaarantavat ne.

EPHA: n tänään myöntämässä kirjeessä tämä tutkimusohjelma ei käsittele riittävästi terveyserojen epätasa-arvoa, kun otetaan huomioon, että Euroopassa esiintyvien tarttumattomien tautien nykyinen epidemia johtuu köyhyydestä, ympäristöstä, eriarvoisuudesta ja puutteesta. edullinen julkinen liikenne sekä tekijät, kuten ruokavalio, liikunta, tupakka ja alkoholi.

Mainos

International Society for Environmental Epidemiology (ISEE) puheenjohtaja professori Annette Peters sanoi: "ISEE huoleen työohjelmaehdotuksessa 2014-2015 terveys, Horizon 2020, että vauhtia ja elinvoimaa Euroopan laajuista yhteistyötä ympäristöterveydenhuollon, joka alkoi vuonna FP5 ja joka on johtanut merkittävää edistystä ympäristöterveyden tutkimus, on säilytettävä. Jos riittävä rahoitus ei ole saatavissa tulevaisuudessa, ja jos riittävä etusija ei anneta tälle alueelle menestyksekäs Euroopan laajuinen tutkimus ei jää kilpailukykyinen kansainvälisesti. "

On epäselvää, miten Euroopan komissio voi poiketa niin kaukana osallistavaa lähestymistapaa terveyden tutkimus, joka on ratifioinut Euroopan hallitukset. Professori Barbara Hoffmann, varapuheenjohtaja puheenjohtajana ISEE-Euroopassa sanoi: "Olemme lähettäneet tohtori Draghia-Akli, johtaja terveys, tutkimus ja innovointi (EY) erityisiä huomautuksia kehittämä ISEE että laajentamaan tekstin sisällyttää tutkimus ympäristöterveydenhuollon sijaan lähinnä keskittyy tutkimukseen genetiikkaan / genomiikka ympäristöterveydenhuollon. "

Kansainvälinen epidemiologinen yhdistys (IEA) Presidentti Cesar Victora lisäsi: ”Horisontti 2020 -ohjelmassa omaksuttu kapea lähestymistapa ei ole pelkästään eurooppalaisten epidemiologien vaan myös epidemiologien ja muiden terveystutkijoiden huolenaihe. Eurooppa on johtanut maailmaa kehittämällä yhteistyöhankkeita, joissa tutkitaan terveyden sosiaalisia ja ympäristöön vaikuttavia tekijöitä, ja niistä on ollut merkittävää hyötyä, ja ne ovat tarjonneet roolimalleja tutkijoille muualla maailmassa. Kuinka voimme odottaa tutkijoiden ympäri maailmaa ratkaisevan suuret terveysongelmansa, kun emme tee tätä Euroopassa? "

"Euroopan unionin on oltava yhteydessä kansalaisiinsa. Horisontti 2020 tarjosi erinomaisen mahdollisuuden tukea tutkimusta, joka vastaisi heidän terveydentilansa suurimpiin haasteisiin, mutta tähän mennessä nähty viittaa siihen, että se on menettänyt tämän mahdollisuuden", sanoi valittu presidentti Martin McKnee Euroopan kansanterveysjärjestön (EUPHA) puheenjohtaja.

Tarvittavat tieteelliset ja kansalaisyhteiskunnan panokset ovat tarpeen sen varmistamiseksi, että tämä terveystutkimusohjelma on asianmukainen ja sovellettavissa kaikille Euroopan unionissa asuville ihmisille, jotka ovat Euroopan unionin hankkeen eturyhmät. ISEE-Europe: n puheenjohtaja professori Manolis Kogevinas totesi: "Euroopan komissiolta saama vastaus on ollut pettymys. Meille kerrottiin vain, että ISEE (ja oletettavasti muut tiedeyhteisöt) ei olisi pitänyt päästä ehdotusluonnokseen ennen kaikkea. Tämä on vakava kysymys avoimesta tutkimushankkeesta EU: n tieteelliselle ja kansalaisyhteiskunnalle ".

"Se, että Euroopan komissio määritellä asianmukaisen painopisteet terveyden tutkimusta luonnos on osoitus tarpeesta varmistaa keskustelut siitä, miten Euroopan rahat käytetään saisi tapahtua suljettujen ovien takana. Suurempi avoimuus ei ainoastaan ​​varmistaa, että valtava kuilu tutkimuksen ja terveysongelmia Euroopan väestöstä on kaventunut, mutta myös jossain määrin parantaa kansalaisten luottamusta Eurooppa-hankkeeseen ", sanoi EPHA pääsihteeri Monika Kosinska.

Yhteisen lausuman kansanterveyden yhdistysten Europe (IEA, ISEE, EUPHA) Euroopan komission ehdottamasta terveystutkimusohjelmasta 2014--2015 (Horisontti 2020).

EPHA letter- Huoli luonnosta terveyden tutkimusohjelman 2014-2015 (Horizon 2020) ehdottama Euroopan komissio

Viime Wien ilmoitus WHO ministerikokouksen ravitsemukseen ja Non tartuntatautien (Heinäkuu 2013) mukaan eniten ennenaikaisia ​​kuolemia ei-tarttuvat taudit voitaisiin estää tarvittaessa politiikkaa hyväksyttiin muilla aloilla kuin terveys, eikä yrittää ratkaista ongelman kautta terveyspolitiikka yksin.

Continue Reading
Mainos

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa