Liity verkostomme!

Talous

EU: n kauppa käsitellä Costa Rican ja El Salvadorin alkaa toimia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kuvienEU: n, Costa Rican ja El Salvadorin väliset kaupan esteet poistetaan 1. lokakuuta 2013, kun EU: n ja Keski-Amerikan assosiaatiosopimuksen kauppapilari tulee voimaan näiden maiden kanssa. EU sekä Honduras, Nicaragua ja Panama ovat soveltaneet sopimusta 1. elokuuta lähtien. Guatemala on viimeistelemässä menettelyjä, jotta väliaikainen soveltaminen olisi mahdollista pian. Tämä kunnianhimoinen kauppakumppanuus avaa uusia markkinoita ja yksinkertaistaa sääntöjä, mikä lisää kauppaa ja investointeja molemmilla alueilla. Keski-Amerikan talouden odotetaan kasvavan yli 2.5 miljardilla eurolla vuodessa, kun sopimusta sovelletaan koko alueeseen.

"Tämä on ensimmäinen todellinen alueiden välinen assosiaatiosopimus, jonka EU on allekirjoittanut", sanoi kauppakomissaari Karel De Gucht. "Olen iloinen siitä, että Costa Rica ja El Salvador voivat nyt hyötyä kauppasopimuksesta, mikä on tärkeä askel kohti Tavoitteena on soveltaa sopimusta koko alueelle. Odotamme innolla Guatemalan liittymistä pian. Sopimus tulee olemaan merkittävä sysäys Keski-Amerikan taloudelliselle yhdentymiselle. Nyt molempien osapuolten tehtävänä on hyödyntää täysimääräisesti monia mahdollisuuksia, joita kauppa tarjoaa. "

Kattava kauppa sopimuksen osa esitetään tieteenaloja, jotka menevät pidemmälle kuin sovittiin monenvälisen kaupan kehys, erityisesti palvelut, julkiset hankinnat, teollis-, kestävää kehitystä ja kaupan teknisiä esteitä. Tämä lisää alueen laajuinen kehitystä, kun taas samaan aikaan säätämällä uusia markkinamahdollisuuksia eurooppalaisille yrityksille, viejät ja sijoittajat.

Mainos

Keskeistä sopimus on kuulemismenettelyään eri tasoilla, kuten kansalaisyhteiskunnan osallistumista. Tämä mahdollistaa avointa vuoropuhelua erityisiä kauppaa koskevia kysymyksiä alla eri luvuissa sopimuksen. Se luo myös avoimen, syrjimättömän ja ennakoitavan ympäristön yritysten ja sijoittajien ja sisältää kahdenvälisen riitojenratkaisumenettelyn.

Tausta

EU on toiseksi suurin kauppakumppani Costa Rica ja El Salvador. Kauppavirrat välillä Costa Rica ja EU ovat nousseet jatkuvasti viimeisten kymmenen vuoden aikana saavuttaa € 8.7bn in 2012. Samana vuonna, EU ulkomaisten suorien investoinnit olivat € 400m, pääasiassa televiestinnän, matkailun, teollisuuden, liikenteen.

Mainos

Costa Rican ja El Salvadorin viennistä EU koostuvat teollisuustuotteiden (mikrosiruja, lääketieteelliset ja optiset laitteet) sekä maataloustuotteiden (kahvi, banaanit, ananakset, sokeri ja kalastus). EU vie lähinnä lääkkeiden, maaöljyä, autoja ja koneita.

Assosiaatiosopimus EU: n ja Keski-Amerikan (Costa Rica, El Salvadorin, Guatemalan, Hondurasin, Nicaraguan ja Panaman) sisältää kolme pilaria - poliittinen vuoropuhelu, kehitysyhteistyö ja kauppa. Näiden tarkoituksena on tukea talouskasvua, demokratian ja poliittisen vakauden Keski-Amerikassa. Kunnes kaikki 28 EU: n jäsenvaltiot ovat ratifioineet sopimuksen vain kaupan pilarin sovelletaan väliaikaisesti, jolloin yritykset voivat jo hyötyä kaikista kauppaetuuksista esitettyjä sopimuksessa.

Koko teksti on kauppasopimuksen, Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa