Liity verkostomme!

Talous

€ 660 miljoonaa EU: n rahoitusta huippututkijoille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

FP7-logoTutkitaan Marsin elämänrajoja, kehitetään virus, joka voi kohdistua syöpäsoluihin, tai käytetään fotoniikkaa palauttamaan näön potilailla, joilla on kaihi. Yhteiskunnalliset haasteet, kuten väestön ikääntyminen kehitysmaissa tai epätasa-arvo kapitalistisissa yhteiskunnissa. Nämä ovat vain joitain asioita, joita 284-tutkijat käsittelevät. Heidän on määrä saada 660 miljoonaa euroa viimeisimmällä rahoituskierroksella Euroopan tutkimusneuvostolta (ERC).

EU: n seitsemännen tutkimuksen puiteohjelman kuudennessa ja viimeisessä Advanced Grant -kilpailussa ERC tarjoaa yksittäisiä avustuksia enintään 7 miljoonaa euroa. Rahoitus, joka on yksi maailman arvostetuimmista rajatieteen tiedoista, antaa vakiintuneille vanhemmille tutkijoille mahdollisuuden jatkaa "sinitaivaan" tutkimusta. Seuraava Advanced Grants -haku on ensimmäinen Horisontti 3.5 -hankkeessa, joka on uusi EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma.

Tutkimus-, innovaatio- ja tiedekomissaari Máire Geoghegan-Quinn sanoi: "Euroopan tutkimusneuvosto rahoittaa tutkimuksensa kärjessä olevia tutkijoita, ja tarvitsemme tätä lahjakkuutta Euroopassa. Heidän luovuutensa ja ahkera työnsä luovat itsessään arvokasta tietoa, mutta usein vaikuttaa myönteisesti myös yhteiskuntaamme ja talouttamme. Siksi Euroopan tutkimusneuvoston budjetti saa huomattavan lisärahoituksen Horisontti 2020 -ohjelmassa. "

Mainos

Tässä ehdotuspyynnössä menestyneet ehdokkaat ovat eri kansallisuuksista 27, ja eniten tutkijoita ovat britti, saksa, ranska, hollanti ja italia. Avustuksensaajat sijaitsevat joissakin 150-instituutioissa 18-maiden erilaisissa Euroopan tutkimusalueen (ERA) maissa.

Tätä erityistä kilpailua varten ERC: lle jätettiin hieman yli 2,400-hakemuksia, mikä on hiukan enemmän (4.5%) kuin viime vuonna. ERC-apurahojen ansiosta tässä ehdotuspyynnössä valitut tutkijat pystyvät rakentamaan omat tutkimusryhmänsä ottamalla arvioidut 1,200-postdokumentit ja tohtoriopiskelijat mukaan ERC-ryhmän jäseniksi.

Edistyneitä apurahoja myönnetään vakiintuneille, minkä tahansa kansallisuuden tai iän huippututkijoille, tieteellisesti riippumattomille ja viimeaikaisen tutkimuksen tuloksille samoin kuin profiilille, joka identifioi heidät alansa / alojen johtajiksi. ERC rahoittaa myös nuoria, varhaisessa vaiheessa toimivia huippututkijoita (ERC: n aloitusapurahat) ja jo itsenäisiä huippututkijoita (ERC: n yhdistäjäapurahat).

Mainos

Lue lisää projekti esimerkkejä.

background

ERC myöntää minkä tahansa kansallisuuden huippututkijoille, jotka sijaitsevat tai haluavat siirtyä Eurooppaan tutkimusalueeseen (jäsenvaltiot sekä EU: n tutkimusohjelmiin assosioituneet maat). Suurimpana jäsenvaltiona Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Saksassa ja Ranskassa on eniten ehdotettujen tutkijoiden absoluuttista määrää tässä ehdotuspyynnössä. Väestömäärän suhteen Alankomaat, Yhdistynyt kuningaskunta, Suomi ja Tanska (EU-maista) sekä Sveitsi ja Israel (EU: n tutkimusohjelmaan assosioituneista maista) edustavat eniten hakijoita tässä ehdotuspyynnössä.

Tämän puhelun onnistumisaste on lähes 12%. Valittujen naisten osuus tällä apurahalla on hiukan yli 13%, mikä heijastaa naisten jatkuvaa aliedustusta vanhempien tutkijoiden tehtävissä. Rahoitettavien tutkijoiden keski-ikä on 53 vuotta vanhoja.

Tässä ehdotuspyynnössä 45% onnistuneista ehdotuksista oli fysiikan ja tekniikan aloilla, 36% biotieteissä ja 18% yhteiskuntatieteissä ja humanistisissa tieteissä. Apurahat valittiin vertaisarvioinnin avulla 25 paneelissa, jotka koostuivat tunnetuista tutkijoista ympäri maailmaa. Lisätietoja, katso tilasto.

EU: n vuonna 2007 perustama Euroopan tutkimusneuvosto on ensimmäinen eturintamassa toimivan tutkimuksen huippuosaamista koskeva yleiseurooppalainen rahoitusorganisaatio. Euroopan tutkimusneuvoston, joka on EU: n seitsemännen tutkimuksen puiteohjelman (Ideat-erityisohjelma) uraauurtava osa, kokonaisbudjetti on 7.5 miljardia euroa vuosina 2007–2013. Euroopan komissio ehdotti merkittävää lisäystä ERC: n talousarvioon uudessa puiteohjelma Horizon 2020 (2014-2020).

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa