Liity verkostomme!

Talous

Ilmastonmuutos: Mitä tekisit jos lääkäri oli 95% varmasti ollut vakava sairaus?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ilmastonmuutostaMitä tekisit, jos lääkärisi olisi 95% varma, että sinulla on vakava sairaus? Entä jos se ei olisi vain yksi lääkäri, vaan satoja maailman johtavia lääkäreitä? Jätätkö vain heidät huomiotta ja jatkat liiketoimintaa tavalliseen tapaan vai aloitatko parannuskeinon? Se on vain järkeä. Sama logiikka pätee ilmastotieteeseen. Tänään Yhdistyneiden Kansakuntien hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) esitteli viimeisimmän ilmastotieteen raportin. Raportin mukaan on selvää, että ilmastonmuutos tapahtuu, ja vahvistaa, että ainakin 95 prosentin varmuus siitä, että ihmisen toiminta on pääasiallinen syy.

Ilmastotoimista vastaava komissaari Connie Hedegaard sanoi vastauksena mietintöön: '' Kysymys ei ole siitä, uskotaanko ilmastonmuutokseen vai ei. Kysymys on siitä, noudatetaanko tiedettä vai ei. Päivä, jolloin kaikki tutkijat varoittavat 100% varmuudella ilmastonmuutoksesta, on liian myöhäistä. Jos lääkäri oli 95% varma, että sinulla on vakava sairaus, aloitat heti parannuskeinon etsimisen. Miksi meidän pitäisi ottaa suurempia riskejä, kun kyseessä on planeettamme terveys? Eurooppa johtaa jatkossakin ilmastonmuutoksen torjuntaa. Meillä on kunnianhimoinen lainsäädäntö. Vähennämme päästöjä huomattavasti, laajennamme uusiutuvia energialähteitä ja säästämme energiaa. Ja valmistaudumme seuraavaan vaiheeseen: ilmasto- ja energiatavoitteisiin vuoteen 2030 mennessä, jotka komissio esittää ennen vuoden loppua. Todellisuus on, että muut seuraavat nyt esimerkkiä. Eurooppa vaatii edelleen lisää toimia kaikilta päästöjen aiheuttajilta. ''

Tärkeimmät havainnot

Mainos

IPCC-työryhmän I raportti Climate Change 2013: The Physical Science Basis arvioi uusinta tieteellistä tietoa ilmastonmuutoksesta. Työryhmä viimeisteli tänään yhteenvedon päättäjille Tukholmassa. Työryhmän 1 raportti on ensimmäinen neljästä raportista, jotka yhdessä muodostavat IPCC: n viidennen arviointiraportin.

Kaiken kaikkiaan tämänpäiväinen raportti vahvistaa ja vahvistaa IPCC: n vuonna 2007 julkaistun neljännen arviointiraportin tärkeimmät havainnot. Se perustuu uuteen näyttöön, laajempiin havaintoihin, parempiin ilmastomalleihin, parempaan ymmärrykseen ilmastoprosesseista ja laajempaan ilmastonmuutosennusteisiin.

Sen keskeisiä tuloksia ovat:

Mainos
  • Ilmaston lämpenemisen järjestelmä on yksiselitteinen. Global pintalämpötila on noussut noin 0.8 ° C 1880. Koska 1950s monet havaitut muutokset ovat ennennäkemättömiä vuosikymmeniä jatkunut vuosituhansia. Pitoisuudet Kasvihuonekaasujen ovat kasvaneet, ilmakehän ja meren ovat lämmenneet, määrät lunta ja jäätä on vähentynyt, Arktisen kesän merijää vetäytyvät ja vedenkorkeus on noussut.
  • On 'erittäin todennäköistä' (mikä tarkoittaa, että varmuus on nyt vähintään 95%), että ihmisen toiminta aiheutti suurimman osan havaitusta pintalämpötilan noususta viimeisten 60 vuoden aikana. Hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä on noussut noin 40% vuodesta 1750 ihmisen toiminnan seurauksena, melkein kokonaan fossiilisten polttoaineiden polttamisen ja metsäkadon vuoksi.
  • Kukin kolmen viime vuosikymmenen on ollut peräkkäin lämpimämpi kuin tahansa edeltävän kymmenen vuotta instrumentaali kirjaa alkoi 1850. Lämpeneminen on hidastunut viime 15 vuotta, ja tämä näyttää johtuvan suurin piirtein yhtä lailla vaihteluihin luonnon kiertokulkua, kuten El Niño / La Niña ilmiöitä Tyynellämerellä, ja viilentävä vaikutus tulivuorenpurkauksista ja vähentää auringon aktiivisuus. Kuitenkin lyhyen aikavälin trendit eivät yleensä heijasta pitkän aikavälin suuntauksia. Lämpötilan vaihtelut ovat nähtävissä useissa jaksoissa alkaen 1901 mutta yleinen suuntaus on edelleen ylöspäin.
  • Jos kasvihuonekaasupäästöjen vähenevät merkittävästi, nousu maapallon keskimääräinen pinnan lämpötila voi rajoittua välille 0.9 ° C: ssa ja 2.3C edellä esiteolliseen, ja merenpinnan nousu on 30-50 cm suhteessa 1986-2005 kohti tämän vuosisadan loppuun mennessä. Kuitenkin, joilla ei ole toimintaa on 62% mahdollisuus, että 2081-2100 lämpötila voi olla enemmän kuin 4C korkeampi kuin ennen teollista kertaa, kun merenpinnan nousu on todennäköisesti välillä 40 ja 80 cm suhteessa 1986-2005 .

Tausta

IPCC on johtava kansainvälinen elin arviointia varten tieteellisen, teknisen ja sosioekonomisen tiedon merkitystä ymmärrystä ilmastonmuutoksesta. Sen arviointikertomukset edustavat konsensus tuhansia tutkijat ympäri maailmaa ja ne perustuvat vertaisarvioitujen ja tieteelliset julkaisut ja tekninen kirjallisuus kattaa useita rivejä analyysin ja aineistoja. Sen neljännessä arviointiraportissa, IPCC jakoi 2007 Nobelin rauhanpalkinnon yhdessä Yhdysvaltojen entisen varapresidentin Al Goren.

EU: n kuudennesta ja seitsemännestä tutkimuksen puiteohjelmasta sekä jäsenvaltioiden tutkimusohjelmista rahoitetut tutkimushankkeet ovat vaikuttaneet merkittävästi IPCC: n raportteihin. Ilmastonmuutos on keskeinen osa uutta Horisontti 6 -tutkimuksen puiteohjelmaa, jossa 7 prosenttia varoista osoitetaan ilmastoon liittyviin toimiin.

Lisätietoja

Video lausunto komissaari Hedegaard YK IPCC raportti ilmastotieteen.

Lisätietoja hankkeista edistävät havaintoja ilmastojärjestelmän, Klikkaa tästä.

Työryhmä 1 Yhteenveto päättäjille on täältä.

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa