Liity verkostomme!

Talous

Euroopan kielten teemapäivä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 28 EU2011: ssa 83% peruskoulun ja toisen asteen oppilaista1 ja 94% lukion yleisopinnoissa1 opiskeli englantia vieraana kielenä. Toiseksi yleisimmin tutkittu vieraskieli sekä perusasteen ja toisen asteen tasolla että toisen asteen tasolla oli ranska (19% peruskoulun ja toisen asteen oppilaista ja 23% yläasteella), jota seurasi saksa (9% ja 21%) ja Espanja (6% ja 18%).

Englannin merkitys vieraana kielenä EU: ssa vahvistetaan myös työikäisten aikuisten keskuudessa. EU-28: ssa englanti julistettiin tunnetuimmaksi vieraaksi kieleksi vuonna 2011 25-64-vuotiaiden keskuudessa. Niistä, jotka ilmoittivat englannin olevan tunnetuin vieraskielensä, 20% vastasi puhuvansa sitä taitavasti2, 35% hyvälläEDL_Logo1 tasolla ja 45 prosenttia kohtuullisella tasolla. Kun otetaan huomioon kaikki kielet, kaksi kolmasosaa 25–64-vuotiaista väitti väittävänsä ainakin yhden vieraan kielen.

Joka vuosi 26. syyskuuta vietettävän Euroopan kielten päivän yhteydessä Eurostat, Euroopan unionin tilastotoimisto, julkaisee tietoja koululaisten kielen oppimisesta ja aikuisten koetuista kielitaidoista. Tämän tapahtuman yleistavoitteena on saada yleisö huomioimaan kielten oppimisen tärkeydestä, edistämään Euroopan rikas kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja kannustamaan elinikäistä kielten oppimista koulussa ja sen ulkopuolella.

Mainos

Ranskan opiskeli yli puolet peruskoulun ja toisen asteen oppilaista Luxemburgissa ja Romaniassa

Vuonna 2011 perusasteen ja toisen asteen tasolla eniten opittu vieras kieli oli englanti, ja Maltan ja Itävallan (molemmat 90%), Espanjan ja Italian (molemmat 100%), Kreikan (99%) oppilaiden osuus oli yli 97%. , Kroatia (95%), Ranska (93%) ja Puola (91%). Niistä jäsenvaltioista, joista näitä tietoja on saatavilla, yli puolet tämän tason oppilaista opiskeli ranskaa Luxemburgissa (90%) ja Romaniassa (51%), kun taas saksaa opiskeli yli neljännes Luxemburgissa (100%) ), Kroatia (32%), Tanska (28%), Unkari ja Slovakia (molemmat 27%).

Saksa on toiseksi tutkituin kieli lukiossa kymmenessä jäsenvaltiossa

Mainos

Ylemmän keskiasteen koulutuksessa kieli oli edelleen yleisimmin englanti, yli 90 prosentilla oppilaista kaikissa jäsenvaltioissa lukuun ottamatta Bulgariaa, Kyprosta, Unkaria, Maltaa ja Portugalia. Toiseksi yleisimmin tutkittu kieli lukiossa oli saksa kymmenessä jäsenvaltiossa, ranska yhdeksässä, espanja neljässä, venäjä kolmessa ja ruotsi ja italia yhdessä.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Continue Reading
Mainos

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa