Liity verkostomme!

Talous

Vahvistaminen Kuluttajien turvallisuuden parantaminen lääkinnällisten laitteiden turvallisuutta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

lääketieteellinenEuroopan komissio hyväksyi 24. syyskuuta kaksi toimenpidettä lääkinnällisten laitteiden turvallisuuden parantamiseksi täyttämällä sitoumuksensa palauttaa potilaan luottamus lääkinnällisten laitteiden alaan muun muassa polyimplanttiproteesin (PIP) rintaimplanttien skandaalin jälkeen. Uudet säännöt ovat komission täytäntöönpanoasetus, jossa selvennetään perusteet, jotka ilmoitettujen laitosten on täytettävä1, joka vastaa lääkinnällisten laitteiden valmistajien tarkastamisesta, ja suosituksen, jossa selvennetään näiden elinten tehtävät, kun ne suorittavat auditointeja ja arviointeja lääkinnällisten laitteiden alalla, joka kattaa noin 10 000 tuotetyyppiä laastareista sydämentahdistimiin.

Kuluttajapolitiikasta vastaava komissaari Neven Mimica sanoi: "Tämän päivän toimenpiteillä Euroopan komissio vahvistaa edelleen lääkinnällisten laitteiden turvallisuutta. Meillä on nyt selkeämpi perusta ilmoittamattomille tarkastuksille, näytetesteille tai ilmoitettujen laitosten yhteisille arvioinneille. Täysi selkeys voidaan saavuttaa vain muuttamalla Olen sitoutunut tukemaan parlamenttia ja neuvostoa meneillään olevan tarkistuksen saattamiseksi päätökseen ensi vuoden alkuun mennessä. "

Tänään hyväksytyt toimenpiteet ilmoitettiin komission ja jäsenvaltioiden yhteisessä välittömän toiminnan suunnitelmassa. Suunnitelmassa keskitytään ilmoitettujen laitosten toimintaan; jäsenvaltioiden valvomaan markkinoilla olevia tuotteita, EU: n koordinoimat tutkimukset ja vastaukset erityislaitteisiin liittyviin ongelmiin sekä avoimuuden ja viestinnän parantaminen jäsenvaltioiden, teollisuuden, terveydenhuollon ammattilaisten ja ilmoitettujen laitosten välillä.

Mainos

Suurin osa sovituista toimista on nyt toteutettu tai ovat käynnissä. Kokonaistilanne esitetään komission yksiköiden valmisteluasiakirjassa, joka julkaistaan ​​lokakuussa. Lisäksi aiemmin tänä vuonna käynnistettiin pilottihanke ilmoitettujen laitosten yhteisistä tarkastuksista, jotka suorittivat useiden jäsenvaltioiden ja komission tilintarkastajat. 11 tällaista auditointia on tehty ja vielä kahdeksan on suunniteltu ennen vuoden loppua. Nämä toimet ovat jo ennen nykyisten toimenpiteiden hyväksymistä johtaneet siihen, että kaksi ilmoitettua laitosta on velvoitettu lopettamaan väliaikaisesti todistusten antaminen, kunnes puutteet on korjattu.

Esimerkkejä vahvistetuista vaatimuksista, jotka vahvistetaan tänään hyväksytyissä toimenpiteissä:

  • Jäsenvaltio voi nimetä ilmoitetun laitoksen vasta komission ja muiden jäsenvaltioiden asiantuntijoiden kanssa suoritetun 'yhteisen arvioinnin' jälkeen. Arviointiraportit on asetettava kaikkien muiden jäsenvaltioiden saataville.
  • Jäsenvaltioiden on suoritettava ilmoitettujen laitosten valvonta ja seuranta tietyin väliajoin sen varmistamiseksi, että ne täyttävät jatkuvasti vaatimukset. Jos näin ei ole, jäsenvaltion on peruutettava nimeäminen ilmoitetuksi laitokseksi.
  • Ilmoitettujen laitosten henkilöstön jäsenvaltioiden vaatimia tieto- ja kokemusvaatimuksia selvennetään.
  • Nyt vaaditaan, että ilmoitettujen laitosten on tehtävä satunnaisesti ennalta ilmoittamattomat tehtaan tarkastukset ja tarkastettava tässä yhteydessä riittävät näytteet tuotannosta. Satunnaistarkastusten laiminlyönti johtaa ilmoitetun laitoksen nimeämisen keskeyttämiseen tai peruuttamiseen.
  • Jos riskit voivat johtua raaka-aineiden korvaamisesta tai väärentämisestä, kuten PIP-tapauksessa, ilmoitetun laitoksen on myös tarkistettava, että lopputuotteiden määrä vastaa ostetun ratkaisevan tärkeän raaka-aineen määrää.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Mainos

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa