Liity verkostomme!

Talous

25 vuotta kirkkaan mielissä: EU palkitsee nuoria tutkijoita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

YSC_TC_EUCYS_2010_5_0Euroopan parhaat nuoret tieteelliset mielet tapasivat Prahassa tänään 25. Vuotuinen nuorten tutkijoiden EU-kilpailu (EUCYS). 126: n lupaavat nuoret tutkijat, joiden ikä on 14 - 21, esittelivät projektinsa toivoessaan tehdä vaikutuksen kansainväliseen tuomaristoon. Voittajat jakoivat palkintorahoina yhteensä € 54,500 sekä muita palkintoja, kuten tiederetkiä (MEMO / 13 / 812).

Kolme ensimmäistä 7000 euron palkintoa jaettiin Perttu Pölönenille Suomesta kappaleista "Music A 'Clock", Ciara Judge, Emer Hickey ja Sophie Healy-Thow Irlannista "Tilastollisesta tutkimuksesta diatsotrofibakteerien vaikutuksista kasvien itävyyteen" ja Frederick Turner Yhdistyneestä kuningaskunnasta aiheesta "Genetiikka kotona: PCR-koneen ja muiden laitteiden rakentaminen kotigeenilaboratorion perustamiseksi". Kolme toista palkintoa jaettiin Itävallan, Saksan ja Sveitsin hankkeille ja kolme kolmatta palkintoa Unkarin, Saksan ja Valkovenäjän hankkeille.

Tutkimus-, innovaatio- ja tiedekomissaari Máire Geoghegan-Quinn sanoi: "Tulevaisuus on valoisa, jos tämä on kyvykkyyden taso, jota tuotamme Euroopassa. On erityisen hienoa nähdä sekoitus uteliaisuuteen perustuvaa tutkimusta ja soveltavampia hankkeita. Tarvitsemme enemmän nuoria ottamaan käyttöön STEM-aineita koulussa, ja haluan erityisesti rohkaista enemmän nuoria naisia ​​jatkamaan tieteen ja tekniikan uraa. "

Mainos

Kilpailu toi 85-projektit 37-maista Prahaan, mukaan lukien EU: n jäsenvaltiot ja muut assosioituneet ja kansainväliset maat. Palkintojenjakotilaisuuden lisäksi nuoret tutkijat pystyivät esittämään projektinsa neljän päivän näyttelyssä ja osallistumaan lukuisiin työpajoihin ja sivukonferensseihin.

Tämän vuoden tuomariston puheenjohtajana toimi tohtori Henrik Aronsson Göteborgin yliopistosta. Kaikki ilmoittautumiset olivat jo voittaneet ensimmäisen palkinnon maansa kansallisissa tiedekilpailuissa omalla alallaan. Hankkeen aiheet kattivat laajan kirjon tieteenaloja: biologia, fysiikka, kemia, tietojenkäsittely, yhteiskuntatieteet, ympäristö, matematiikka, materiaalit, tekniikka ja lääketiede.

Kilpailussa esiteltiin myös kansainvälisen yhteistyön palkinto, joka myönnettiin tiimille kutsutuista maista, joilla on tiede- ja teknologiasopimus EU: n kanssa: USA, Kanada, Kiina, Uusi-Seelanti, Etelä-Korea ja Egypti. Palkinnon, joka korostaa kansainvälisen tieteellisen yhteistyön hyötyjä tutkimuksessa, voitti kanadalainen Jessie MacAlpine teoksesta "Sinappiöljy apikomplexaniin kohdistuvana lääkehoitona Plasmodium falciparumille".

Mainos

Tausta

Euroopan komissio perusti vuonna 1989 Euroopan unionin nuorten tutkijoiden kilpailun kannustamaan nuorten tutkijoiden välistä yhteistyötä ja vaihtoa sekä antamaan heille mahdollisuuden ohjata joitain Euroopan tunnetuimpia tutkijoita. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin Brysselissä, ja sitä on pidetty 23 eri Euroopan kaupungissa sen jälkeen.

Kilpailulla pyritään tukemaan osallistujamaiden pyrkimyksiä houkutella nuoria opiskelemaan STEM: ää (tiede, tekniikka, tekniikka ja matematiikka) sekä valitsemaan uraa tieteeseen ja tutkimukseen. 1989: n jälkeen osallistuneiden nuorten tutkijoiden lukumäärä on kasvanut vuosittain ensimmäisestä painosta 59: stä 126: iin 2013: ssä, huipulla 2009 Pariisissa.

Naisten osallistuminen kilpailuun heijastaa laajempaa kysymystä naisten aliedustamisesta STEM: ssä. Tänä vuonna vajaat 35% osallistujista oli naisia ​​(44 osallistujat vs. 82 miehet). 1997: ssa naisten osallistuminen EUCYS: iin ylitti ensimmäistä kertaa 30%: n, ja sen jälkeen se on yleensä ollut välillä 30% - 35%, huipun ollessa 41% 2005: ssa. 25-vuosien aikana 168-tytöt ja 576-pojat ovat voittaneet palkintoja.

Täydelliset tiedot tämän vuoden kilpailusta löytyvät tätä. Kaikille kolmelle ensimmäisen palkinnon saaneelle joukkueelle myönnettiin 7000 euroa; toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet saivat 5000 ja 3500 euroa. Muita palkintoja olivat matkat Lontoon kansainväliseen nuorisotieteiden foorumiin ja Tukholman kansainväliseen nuorten tiedeseminaariin, yritysten sponsoreiden palkinnot, mukaan lukien matkat Yhdysvaltain Intel ISEF: ään, samoin kuin Euroopan komission sisäisen tiedepalvelun, Yhteisen tutkimuskeskuksen palkinnot , yleiseurooppalainen tutkimusorganisaatioryhmä Eiroforum ja Euroopan patenttivirasto.

Lisätietoja kilpailusta ja voittavista löytyy tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa